Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Καταγγελίες για απόκρυψη ποσοτήτων ή αισχροκέρδια σε ζωοτροφές και εφόδια

 


Τις καταγγελίες των ίδιων των παραγωγών για απόκρυψη αποθεμάτων η αισχροκέρδια πώλησης ζωοτροφών και άλλων αγροτικών εφοδίων, ζητούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης σε email που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Διαβάστε περισσότερα »

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης για να καταγραφούν τα αποθέματα σε: α) πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων, β) λιπάσματα, γ) ζωοτροφές, δ) ωμά δημητριακά παντός είδους και ιδίως σιτάρι ή σμιγάδι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, εδώδιμο φαγόπυρο, ε) άλευρα και ιδίως αλεύρια σιταριού ή σμιγαδιού και αλεύρια δημητριακών, στ) ηλίανθο, και ζ) φυτικά έλαια, εκτός από το ελαιόλαδο, και ιδίως ηλιέλαιο, φοινικέλαιο και αραβοσιτέλαιο.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των αποθεμάτων το ΥπΑΑΤ, σε ανακοίνωσή του, υποστήριζε ότι «τα απολογιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια και αυτονομία σε τρόφιμα και εφόδια αγροτικής παραγωγής, σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας». Ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζεται η αύξηση των τιμών λόγω ελλείψεων στην αγορά, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Έτσι αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση την συγκεκριμένη απόφαση.

Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης αναφέρει τα εξής: 

Η προσπάθεια αντιμετώπισης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας σε όλο το φάσμα της αγοράς είναι συνεχής από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό και για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων στην αγορά, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους περί κρουσμάτων απόκρυψης αποθεμάτων και αισχροκέρδειας στην πώληση ζωοτροφών και άλλων αγροτικών εφοδίων, στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

1. dimea@mnec.gr

2. stasoulas@minagric.gr

Παϊσιάδης Σταύρος

agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο