Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ



Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ, σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου. Με πρόσχημα τις εργασίες στη σχολή του Βιολογικού, ασφάλεια και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν μετατρέψει από νωρίς το πρωί το ΑΠΘ σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη.......
Διαβάστε περισσότερα »
Μάλιστα, αστυνομικοί με πολιτικά παρενοχλούν τους φοιτητές, ενώ επιχείρησαν να προσάγουν φοιτητή ενώ πήγαινε στη σχολή του. Ταυτόχρονα, από χθες το βράδυ, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει καθημερινή παρουσία ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο και την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΑΠΘ στις 17 Μαΐου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή που καταδικάζει την κοινωνία στη φτώχεια, την ίδια στιγμή που φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του λαού πνίγεται υπό το βάρος των ανατιμήσεων και των λογαριασμών της ΔΕΗ, προσπαθεί για ακόμα μια φορά να καταφύγει στη γνωστή στρατηγική της έντασης. Επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, να εμφανίσει ως «αντίδωρο» στην εξαθλίωση την καταστολή, το «Νόμος και Τάξη». Επίκεντρο του αυταρχισμού είναι για μια ακόμα φορά η νεολαία και τα πανεπιστήμια.

Τεράστια είναι και η ευθύνη του πρύτανη Παπαϊωάννου, που έχει πρόθυμα αναλάβει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής για την επιβολή της πολιτικής της τρομοκράτησης της νεολαίας και της μετατροπής του ΑΠΘ σε στρατόπεδο της αστυνομίας.

Είναι αδιανόητη η παρουσία και η παρέμβαση των πραιτωριανών της αστυνομίας και της ασφάλειας μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι ανεπίτρεπτες και θυμίζουν άλλες εποχές οι παρενοχλήσεις και οι απόπειρες προσαγωγής φοιτητών, ενώ πάνε στις σχολές τους.

Δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή των πανεπιστημίων σε στρατόπεδα. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση κάθε αστυνομικής δύναμης από το πανεπιστημιακό άσυλο και κάθε χώρο του ΑΠΘ.

Το Γραφείο Τύπου 10.5.2022



2 σχόλια:

  1. Με τους βανδαλισμούς αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ
    ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ .ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΟΥΖΟΥΡΙΑ ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο