Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Η ΔΡΩ σας προσκαλεί στην Γλυπτοθήκη Καπράλου


Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, συμμετέχει στoν εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5/2022), για την οποία έχει επιλεγεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το θέμα: «Η Δύναμη των Μουσείων».....

Το ICOM με την επιλογή του θέματος αυτού επιθυμεί να αναδείξει την δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η ΔΡΩ παίρνει μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνοντας την Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 8:30 – 13:30, εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Συνομιλώντας με την Τέχνη» στον χώρο της Γλυπτοθήκης Καπράλου. Η δράση αφορά μαθητές, οι οποίοι αφού παρακολουθήσουν βίντεο για τον γλύπτη Χρήστο Καπράλο και ξεναγηθούν στα μουσειακά εκθέματα, θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικό εργαστήριο σχεδίου και χρώματος με την καθοδήγηση των εικαστικών Αντώνη Ναστούλη και Μαρίας Μαχαλιώτη.

Οι φωτογραφίες είναι από προηγούμενη εκδήλωση της ΔΡΩ στην Ημέρα Μουσείων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο