Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Η στάση Περιφέρειας και Δημητρογιάννη για το ρεύμα των αγροτών ήταν σωστή κι επιβεβλημένη

 


Είναι από τα θέματα που κανονικά πρέπει να προβάλλονται πρώτα και καλύτερα από όσα κάνουν οι εκλεγμένοι και οι ιθύνοντες στην περιοχή αλλά, δυστυχώς, καμιά φορά περνάνε κάτι τέτοια “στα ψιλά”.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου και Κατοχής, δίνει μια προσωρινή ανάσα για τους αγρότες της περιοχής.

Η Περιφερερειακή Αρχή δια του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη παρέστη στο δικαστήριο που έγινε σήμερα ως μάρτυρας υπέρ του αιτήματος των ΤΟΕΒ. Κρίθηκε πολύ σωστά πως το μείζον ήταν να στηριχθεί το δίκαιο αίτημα της επανασύνδεσης για να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή του νομού.

Όπως έγραψε ο ίδιος ο Λ. Δημητρογιάννης, “παριστάμενος , προέβαλα τους λόγους της άμεσης ανάγκης επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης των τοπικών οργανισμών τουλάχιστον για την αρδευτική περίοδο του καλοκαιριού.

Η απόφαση του δικαστηρίου διασφαλίζει έως τον Οκτώβριο την λειτουργία των αντλιοστασίων, με πολύ χαμηλό κόστος επανασύνδεσης, και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η αγροτική παραγωγή της περιοχής μας. Στα φλέγοντα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις!”.

Όπως φαίνεται και άλλα ΤΟΕΒ που είναι στην ίδια θέση θα πατήσουν πάνω στην απόφαση για να έχουν νερό στην καλλιεργητική περίοδο τουλάχιστον.

Καμιά φορά το τυπικό πρέπει να μπαίνει στην άκρη. Ναι, υπήρξε κάκιστη διαχείριση στο παρελθόν σε αυτόν τον τομέα και πρέπει κάποτε να υπάρξει μια λύση, Αλλά η καλλιέργεια των χωραφιών είναι εθνικό θέμα και καλό είναι να θυμόμαστε ότι είμαστε σε εποχή πολέμου με μελλοντικό πρόβλημα την αυτάρκειά μας, πράγμα που κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη είναι…

Γιάννης Συμψηρής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο