Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ). Όλο το σχετικό ΦΕΚ. Παταγώδη διάψευση κάποιων που έσπευσαν πολύ πρόσφατα να παραπληροφορήσουν, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει κάνει τίποτα και έχασε την ευκαιρία των Τ.Π.Σ.



Με απόφαση που έχει δημοσιευτεί στις 16 Μαΐου 2022 σε ΦΕΚ και υπογράφεται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά, έχουμε την ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ), διαψεύδοντας αυτούς που είχαν σπεύσει τον Ιανουάριο του 2022, να διακινήσουν ψεύτικες πληροφορίες για πρόσκαιρες εντυπώσεις και σκοπιμότητες, ότι δηλαδή ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει κάνει τίποτα και έχασε την ευκαιρία των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Φυσικά γι αυτούς που φροντίζουν να ενημερώνονται και να γνωρίζουν σωστά τα θέματα του Δήμου, ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν είχε ισχύ και ήταν απολύτως ψευδές γιατί:
Ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Ιούνιο του 2020 που βγήκε η σχετική πρόσκληση για τα Τ.Π.Σ, τον ίδιο μήνα πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για συμμετοχή του σε αυτά (δείτε εδώ).
Κατέθεσε άμεσα αίτηση τον ίδιο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2020, ίσως ο πρώτος Δήμος που το έκανε (δείτε εδώ).
Το Μάρτιο του 2021 υπήρχε σχετική αλληλογραφία με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.Π.ΕΝ κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, ότι το αίτημα του Δήμου προχωρούσε κανονικά (δείτε εδώ).
Ήταν γνωστό σε όλους ότι οι εντάξεις των Δήμων στα Τ.Π.Σ. γίνονται σταδιακά σε 4 κύκλους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) και οι Δήμοι εντάσσονται σε πακέτα.Κάποιοι επειδή δεν είδαν τον Δήμο Ξηρομέρου στους 2 πρώτους κύκλους, θεώρησαν ότι είναι καλή ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση επί ανύπαρκτου θέματος και έσπευσαν να δημιουργήσουν ψευδείς πρόσκαιρες εντυπώσεις, ενώ η αλήθεια ήταν άλλη και συγκεκριμένα, ότι αναμενόμενα ο Δήμος Ξηρομέρου μαζί και με άλλους Δήμους, θα ήταν σίγουρα και πολύ σύντομα σε μετέπειτα κύκλο των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, μιας και είχε κάνει από τους πρώτους την σχετική αίτηση, κάτι που τελικά έγινε σήμερα και γι αυτό σας ενημερώνουμε.
Τα ίδια ακριβώς σας είχαμε πει και με σχετικό μας δημοσίευμα στις 5 Ιανουαρίου 2022, όπου ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Πολύζος, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσίασε όλα τα επίσημα στοιχεία για την αναμενόμενη ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στα Τ.Π.Σ (δείτε εδώ).
Να αναφερθούμε με λίγα λόγια τι είναι τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια. Σκοπός του σχετικού χρηματοδοτικού Προγράμματος «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. ευρώ του Υ.Π.ΕΝ, είναι η ταχεία ολοκλήρωση των Τ.Π.Σ για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων (Δ.Ε.) της Χώρας, ούτως ώστε, μέσω αυτών, να θεσμοθετηθούν σχέδια χρήσεων γης για όλη την Επικράτεια.
Τα Τ.Π.Σ συνιστούν το 1ο επίπεδο του πολεοδομικού σχεδιασμού, και το πιο σημαντικό, δεδομένου ότι σε αυτό το επίπεδο καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης κάθε Δημοτικής Ενότητας. Επίσης οριοθετούνται περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, περιοχές ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.
Να το πούμε με ποιο απλά λόγια, είναι εκείνο το εργαλείο που θα συνδιαμορφωθεί και από τον Δήμο Ξηρομέρου και τις τοπικές κοινωνίες, ο μπούσουλας που θα καθορίσει που μπορεί να γίνει τι, μέσα στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου και δεν θα τρέχουμε εσαεί πίσω από τις εξελίξεις, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα (Α.Π.Ε, ιχθυοκαλλιέργειες, βιορευστά κ.λπ).
Το τοπίο θα είναι διαμορφωμένο για κάθε επίδοξο επενδυτή στην περιοχή, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθεί αυτά που το Τ.Π.Σ θα προβλέπει.
Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ.
mytikaspress

14 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προχωρατε και πισω διολου μη κοιτατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προπαγανδα και ψεμματα
    Μια συγνωμη που οφειλεται δεν βλεπουμε

    Λεμε και καμια .......... να περνα η ωρα και αστο θα ξεχαστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από όταν βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο!!!
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΑ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ??
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ
    ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ø Πάλι ουραγός ο Δήμος Ξηρομέρου. Πάλι έχασε το τρένο... Φοβάμαι ότι , αν έτσι συνεχίσει, θα μιλάμε για τον Δήμο looser. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι ήταν από τους πρώτους Δήμους –όπως μας πληροφορούν οι αντ Αυτού- που υπέβαλε αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα του Πολεοδομικού Σχεδιασμού, αλλά τελικά, είναι ο μόνος Δήμος, που έμεινε απέξω ; Κάτι δεν πάει καλά. Ή, ο γιαλός είναι στραβός, ή στραβά αρμενίζουμε.....


    Ø Είτε ισχύει το ένα, είτε το άλλο...η ουσία είναι μία: Ο Δήμος, δεν θα μπορεί να εντάξει σε προγράμματα χρηματοδότησης, είτε του Ελληνικού Δημοσίου είτε συγχρηματοδοτούμενα, κάποιο έργο μικρό ή μεγάλο, για όσο χρονικό διάστημα δεν είναι ενταγμένος στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε μαγάλη υστέρηση στην υλοποίηση έργων, που είναι αναγκαία να γίνουν και έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Προς το παρόν , θα αναμένουμε στο ακουστικό μας, γιατί έτσι αποφάσισαν οι ινστρούκτορες του Δήμου.
    Αυτά έγραφε ο "έγκυρος" κ. Μπαρμπαρούσης  παραπληροφορώντας τη τοπική κοινωνία , διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα με σκοπό να επαναφέρει το παλιό μοντέλο διοίκησης Γαλούνη καμουφλαρισμένο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνουν το καλύτερο για τον Δήμο αν καταφέρουν να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ο
    βιολογικός καθαρισμός , φτιάξουν κ την μαρίνα που είχε βγει η χρηματοδότηση 1.600 εκατομμύρια χιλιάδες Ευρώ - με ενέργειες Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά- ακόμη τα αναπολουμε που πήγαν άλλες πολιτείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετρήστε ψέματα:

    έχασε το τρένο
    είναι ο μόνος δήμος που έμεινε απέξω
    δεν θα μπορεί να εντάξει σε προγράμματα χρηματοδότησης ένα μικρό ή μεγάλο έργο [ένταξη 6 εκατομμύρια η ύδρευση]
    αυτό μεταφράζεται σε μεγάλη υστέρηση έργων [μάλλον αναπόλησε τα αόρατα έργα του Γαλούνη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μετράω τη βλακεια σου. Προφανώς και δεν αφορά έργα σε περιοχές που είναι ήδη τακτοποιημενες Πολεοδομικα ούτε και έργα που είναι ήδη έτοιμα με ολοκληρωμένες μελέτες προ πολλου. Το. ΦΕΚ το λέει καθαρά. Αν δε το καταλαβαίνεις καλύτερα να σιωπας. Αυτό έλειπε πχ να θέλει κάποιος να κάνει ένα ξενοδοχείο στον Αστακό και να μην μπορεί. Πέραν τούτου δεν έχει βγει ΥΑ εφαρμοστικη του σχετικού νομου

      Διαγραφή
  9. νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας
    νικοσ ζωγας

    ελα ενας ενας να γελασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πονάει το όνομα Νίκος Ζώγας και δεν είσαι άξιος ούτε να το γράψεις σωστά.

      Διαγραφή
  10. Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους, διαπιστώνοντας ότι ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και τους γυρνά την πλάτη. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από τη θλιβερή και ντροπιαστική συμπεριφορά του Δημάρχου ''της καρδιά τους'' και από Την ΠΑΤΑΓΏΔΗ ΑΠΟΤΥΧΊΑ ΤΟΥΣ ως Δημοτική Αρχή.... Με 9 ψήφους, σε σύνολο 27 πέρασαν το ΤΠ. Αυτή και αν είναι αποδοχή..... Οι μισοί Σύμβουλοι εγκατέλειψαν την παράταξη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος θα πρέπει να στήσει αγάλματα στους Κατσαούνη, Ντίνο και Μπαμπούρη, που του παρέχουν αμέριστη συμπαράσταση και τον κρατάνε, τραυματισμένο μεν, αλλά στην εξουσία. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τον Λευτέρη Μάντζαρη, τότε ο Δήμαρχος στηρίζεται ΣΕ ΞΈΝΑ δεκανίκια, σε αυτά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι εν λόγω κύριοι εκλέχτηκαν από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, προφανώς, και δεν θα συμβεί στις επερχόμενες εκλογές, που θα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές του 19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι χρειάζονται Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για να μπορούν να αντιλαμβάνονται αυτά που διαβάζουν. Στο κείμενό του ο Μπαρμπαρούσης αναφέρει :''Ο Δήμος, δεν θα μπορεί να εντάξει σε προγράμματα χρηματοδότησης, είτε του Ελληνικού Δημοσίου είτε συγχρηματοδοτούμενα, κάποιο έργο μικρό ή μεγάλο, για όσο χρονικό διάστημα δεν είναι ενταγμένος στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό''.
    Η φράση ''για όσο χρονικό διάστημα δεν είναι ενταγμένος στον Πολεοδομικό ΣΧΕΔΙΑΣΜΌ, από που και ως που σημαίνει ότι ο Δήμος δεν θα εντασσόταν στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό; Μάθε παιδί μου γράμματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Θωμάς Μπαρμπαρουσης που τα ξέρει όλα τι λέει ? που τώρα τον έπιασε η αγάπη για τον τόπο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο