Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Γεώργιος Αποστολάκης :Ένα πανέμορφο στολίδι για το χωριό του Αγίου Νικολάου,μια καλαίσθητη πινελιά για τον Δήμο μας.


πηγη facebook  : Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης

Στο προσωπικό του προφίλ facebook ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης έγραψε:Την Μ.Τρίτη 19/4 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας έγινε αποδοχή ένταξης και πράξης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 393.000€......



Την Μ.Τρίτη 19/4 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας έγινε αποδοχή ένταξης και πράξης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 393.000€.

Η πλατεία έχει εμβαδόν 4.819,6 τ.μ. και αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό καθώς υπάρχει η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου μαζί με το μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όλες οι επιλογές έγιναν βάσει των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και τα υλικά που επιλέχθηκαν (ξύλο, νερό, κυβόλιθος) είναι απολύτως οικολογικά και έχουν μικρό ενεργειακό αποτύπωμα.

Η συνολική παρέμβαση, παρότι ριζική, στοχεύει και η ίδια να είναι ενεργειακά, κατά το δυνατόν, πιο φιλική.

Δημιουργούνται ξύλινοι χώροι στάσης και ανάπαυσης.

Το υδάτινο στοιχείο να έχει πολύ ισχυρή παρουσία στο κέντρο της πλατείας.

Η ιδέα μιας πλατείας πολύχρωμης, με τη δημιουργία ενός πλακόστρωτου χρωματιστού.

Οι βουκαμβίλιες και τα δέντρα συμπληρώνουν το χρωματιστό αυτό μωσαϊκό και συμπληρώνουν την ζωντανή εικόνα.

Στα επιμέρους ειδικά στοιχεία, κεντρική ιδέα στην πλατεία κατέχει και ο κατάλληλος φωτισμός, σχεδιαστική αρχή που επιτρέπει στους κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν τον χώρο όλες τις ώρες, με ασφάλεια αλλά και αίσθημα ηρεμίας.

Στο κέντρο αυτό λειτουργίας του χωριού του Αγίου Νικολάου, θα πρέπει να συνδυαστούν και να αποτελέσουν καθημερινό βίωμα οι λειτουργίες της ικανοποίησης του θρησκευτικού αισθήματος, του περάσματος, της στάσης, της ξεκούρασης, της συνάντησης, της επικοινωνίας, της παρουσίασης δρώμενων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, του παιχνιδιού.

Όλη η οικονομική δραστηριότητα γύρω από την πλατεία και κυρίως τα καταστήματα εστίασης μπορούν να αποκτήσουν επιπλέον οφέλη, ενώ η βασική σκέψη πίσω από την αναβάθμιση που θα επιφέρει η ανάπτυξη είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η δημιουργία ενός χώρου-ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και δυνητικά η δημιουργία θέσεων εργασίας, άμεσων και έμμεσων.

Ένα πανέμορφο στολίδι για το χωριό του Αγίου Νικολάου,μια καλαίσθητη πινελιά για τον Δήμο μας.

Δύναμη Πολιτών

Συνεχίζουμε….




3 σχόλια:

  1. Έρχονται. Εκλογές. Και. Θυμήθηκες. Ότι. Υπάρχουν. Και. Τα. Χωριό. Μας α. Ρε. Ψήφε. Τι. Κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε η πλατεία σε σώνει γιωργακη το παιχνιδάκι το έχεις χάσει γιωργακη η ρήξη είναι μεγάλη γιωργακη όπως προγκανε τα πρόβατα έτσι σε εγκαταλείπουν γιωργακη μπλογκια μπλουκια λάβανε γιωργακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τέλος όλοι στο μαντρί του Γιωργάκη που έλεγε και ο Αβέρωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο