Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

ΔΡΟΜΟΣ ΛΟΥΡΟΥ: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!


Θανάσης Μαυρομμάτης – Αντιπεριφερειάρχης Έργων, 20 Ιουνίου 2020:
«Τέλος λέω ξεκάθαρα ο δρόμος για το Λουρο θα γίνει ... και θα γίνει από τον Φαρμάκη σε ένα χρόνο περίπου από τώρα».
Νεκτάριος Φαρμάκης – Περιφερειάρχης, για το ίδιο έργο, 28 Αυγούστου 2020: «Επιδιώκουμε, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός έργου ώστε να πάμε και στο επόμενο βήμα».(ΦΩΤΟ 1)......


Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις δηλώσεις, τις σχετικές φωτογραφήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κατά παραγγελία διθυραμβικά σχόλια σε ορισμένα site,

Το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΡΟΥ», 17 χιλιομέτρων, το οποίο:

Δρομολογήθηκε το 2018 από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή (Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αρ. Πρωτ.: 384378/692) με εγκεκριμένη πίστωση 4,5 εκατ. €.

Εγκρίθηκε ο ανάδοχος του από την Οικ. Επιτροπή στις 15 Ιουνίου 2021 (Αρ. Πρωτ: 157241/984).

Κατέληξε σήμερα - Μάιος 2022 - σε αυτό που βλέπετε στη 2η και 3η ΦΩΤΟ, ήτοι στην προχειρότατη κατασκευή μόνο ΕΝΟΣ χιλιομέτρου εκ των ΔΕΚΑΕΠΤΑ, ενώ αγνοείται η όποια συνέχεια του.

Δυστυχώς η μοίρα του ήταν και είναι σε μεγάλο βαθμό προδιαγεγραμμένη, όταν ένα χρόνο πριν το ανέθεταν με έκπτωση 60%, η οποία ένεκα και του ενεργειακού κόστους καθιστά απαγορευτική τη συνέχιση του από τον ίδιο ανάδοχο.

Σημειώνω πως σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, το έργο πρέπει να παραδοθεί στα τέλη του 2022, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο να συμβεί.

Το τι θα γίνει το ξέρει ή μάλλον δεν το ξέρει, η περιφερειακή αρχή, η οποία οδήγησε την όλη κατάσταση σε αδιέξοδο και χάθηκε μια ακόμη καλοκαιρινή σεζόν για τους επιχειρηματίες της παραλίας του Λούρου.

Η περιφερειακή αρχή που όπως γραφόταν σ’ ένα τοπικό site το 2020, «Οι Φαρμάκης και Μαυρομμάτης υλοποιούν το ρητό δούλεψε αθόρυβα και άσε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο», με μια διαφορά:

Ο μοναδικός θόρυβος που προκαλούν προέρχεται από την ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥΣ!

Παναγιώτης Α. Κατσούλης





1 σχόλιο:

  1. Μηπως υδρωσαν να το ενταξουν σε καποιο προγραμμα;;ετοιμο το βρηκαν ενταγμενο και με δεσμευμενα τα χρηματα.Και επιδη οι θεσμοι εχουν συνεχεια εβγαλαν και αυτοι μερικες φωτογραφιες,ειπαν και μερικα παραπανησα λογια κ.Κατσουλη ε δεν εκαναν και κανα κακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο