Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυριακής 29 Μαΐου.

 

Live Streaming dimos xiromeroy 28102021 white 
Ημερομηνία 28.5.2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου,..... θα μεταδώσει ζωντανά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυριακής 29 Μαΐου, στις 08:00 μ.μ., το οποίο θα γίνει δια ζώσης.
Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην κατηγορία ''ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ'', έχει προστεθεί η επιλογή ''Live μετάδοση''. Εκεί μπορούν όλοι οι πολίτες να μπουν ελεύθερα και να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά Sites και Blogs να πάρουν τον σύνδεσμο ή τον κώδικα html, να τον επικολλήσουν στο δικό τους μέσο, ώστε να το αναμεταδώσουν και να το παρακολουθήσουν όσο πιο πολλοί πολίτες του Ξηρομέρου.
Με το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, το βίντεο της συζήτησης θα είναι την ίδια στιγμή διαθέσιμο στο κανάλι στο YouTube του Δήμου Ξηρομέρου μαγνητοσκοπημένο, για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι πολίτες που δεν μπόρεσαν ζωντανά.
Ο καλά και πλήρως ενημερωμένος πολίτης στα θέματα του Δήμου μας, είναι ζητούμενο και μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

5 σχόλια:

  1. Το προς συζήτηση θέμα του δημοτικού Συμβουλίου δεν γράφετε όμως αν θέλετε να ενημερώνετε σωστά τον κόσμο όπως ανακοινώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Η Δήλωση που κατέθεσαν οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.


    ΔΗΛΩΣΗ

    Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός συντάσσονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατόπιν παρεμβάσεων στην και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
    Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στα πλαίσια του νόμου ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, αντί να εναρμονιστεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία άρα αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία των δημοτών, εμμένει αδικαιολόγητα στην απόφαση του να προχωρήσει με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και διαπραγμάτευσης σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με εργολάβους της αρεσκείας του.
    Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένη πολιτική δεν συνάδει με το νόμο και την ηθική τάξη και τούτο διότι, σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί, θα εκτελεστούν έργα βιτρίνας και όχι τέτοια που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση των δημοτικών κοινοτήτων σε θέσεις και σημεία που συνεχώς πλήττονται από θεομηνίες.
    Η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει τα χρήματα να διατεθούν σε πραγματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για τοποθεσίες που πράγματι το έχουν ανάγκη και κυρίως αυτές που πλήττονται επανειλημμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα.
    Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και την άνευ λόγου εμμονή στο συγκεκριμένο θέμα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στους πολίτες και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης)
    Γαζέτας Παναγιώτης
    Κακούρης Ηλίας
    Καρφής Θωμάς
    Ρετούλης Θωμάς
    Στάικος Παναγιώτης (Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου)
    Ζορμπάς Ιωάννης
    Κολοβός Χρήστος
    Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
    Γκόλιας Παναγιώτης (Ανεξάρτητος)
    Ζώγας Νικόλαος (Ανεξάρτητος)
    Λαϊνάς Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
    Λιβάνης Θεόδωρος (Ανεξάρτητος
    --------------------------------------------------------
    Όσο οι υπογράφοντες την παραπάνω ΔΗΛΩΣΗ δημοτικοί σύμβουλοί της αντιπολίτευσης του δήμου μας,
    δέν εναρμονίζεται παράγραφος της ΔΗΛΩΣΗΣ των, σε ότι αφορά τις παρουσίες και απουσίες των, απο πρόσφατη συνεδρίαση την 16/5/2022 του Δ.Σ. του δήμου μας, επακριβώς με την πραγματικότητα και σύμφωνα με τους κανόνες της αντικειμενικής δημόσιας ενημέρωσης, μειώνουν πολιτικά και κατα την άποψή μου και την αξιοπιστία των δημοτικών τους παρατάξεων, ως επικεφαλής και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το αν θα ξανάξεφυγει ο μουστακιας και θα αρχίσει τα ψέματα, τις συκοφαντίες και τους χυδαιους εκβιασμους. Αν δηλαδή μπορεί να συμπεριφερθει σαν ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ. Βέβαια το θεωρούμε αδύνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο