Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Με έκπτωση 15% το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο: «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Ξηρομέρου».


Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ανέβηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την εντοπίσαμε, εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Ξηρομέρου»......
Διαβάστε περισσότερα »
προϋπολογισμού 500.000 €, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, με πρόσκληση να δώσουν προσφορά και έκπτωση 4 εργολάβοι και όποιος δώσει χαμηλότερη προσφορά θα πάρει το έργο.
Πρόκειται για το γνωστό θέμα της έκτακτης επιχορήγησης των 500.000 € για τις θεομηνίες, για το οποίο η αντιπολίτευση με εισηγητή τον κ. Γαλούνη εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις για την κατανομή του αλλά και για τον τρόπο διάθεσης του, καταθέτοντας μάλιστα και εναλλακτική πρόταση Τεχνικού Προγράμματος, η οποία απορρίφθηκε ως μη σύννομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (δείτε εδώ).
Με βάση λοιπόν το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού, που υπογράφεται από 3 μηχανικούς της Επιτροπής Διαγωνισμού, υπήρξε μειοδότης με έκπτωση 15% (δείτε εδώ).
Το 2019 που πάλι υπήρχαν έκτακτες χρηματοδοτήσεις 900.000 € για θεομηνίες, 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, η παράταξη του κ. Γαλούνη «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», έσπασε σε 9 κομμάτια το ποσό και το έδωσε με σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις.
Βέβαια να αναφέρουμε για πληρότητα, ότι τα χρήματα από τις εκπτώσεις δεν μένουν στο Δήμο Ξηρομέρου, αλλά γυρνάνε στα Υπουργεία που έκαναν τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις.
Από κάτω σας έχουμε τον πίνακα πως διατέθηκαν τα χρήματα το 2019 από τον κ. Γαλούνη και μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ, από δημόσια ανοικτά δεδομένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.



Εμείς πρακτικά θα μείνουμε στην ουσία και θα ρωτήσουμε:
Αυτά τα 900.000 € τότε, πιάσανε τόπο;
Ποια έργα γίνανε;
Είδατε κάτι;
Αντιληφθήκατε κάτι;
Δημοσιεύτηκε κάποια φωτογραφική τεκμηρίωση;
Όποιος γνωρίζει να μας πει, γιατί δεν θυμόμαστε απολύτως τίποτα εκείνη την εποχή, με παρουσίαση των συγκεκριμένων έργων σε οποιοδήποτε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Μία εκκωφαντική σιωπή θυμόμαστε για το τι απέγιναν αυτά τα χρήματα.
Επίσης τα έργα που θα γίνουν στην συγκεκριμένη σημερινή περίπτωση της νυν δημοτικής αρχής, εμείς θα θέλαμε να μπορούν να τα δουν οι πολίτες και να μην είναι αόρατα, να τα αξιολογήσουν οι πολίτες, να υπάρχει φωτογραφική τεκμηρίωση, το κάθε ευρώ να πιάσει τόπο, να λυθούν πραγματικά προβλήματα, γιατί η ουσία της πολιτικής ακριβώς αυτό είναι, χειροπιαστό και μετρήσιμο αποτέλεσμα και λύση προβλημάτων των πολιτών.
Σε αυτό η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή και αυτή θα κριθεί και θα αξιολογηθεί για τον τρόπο χρήσης αυτού του μεγάλου ποσού, αλλά κυρίως θα κριθεί για το αποτέλεσμα.
mytikaspress

21 σχόλια:

  1. τί εχεται να πειτε τόρα εσύ ζόγα και οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ο θρασυς γαλουνης κουνα και το δακτυλο
    παει και το αφηγημα των παπαγαλων του γαλουνισμου οτι κανουν οτι ο γαλουνης
    αυτοι εκει επιμενουν
    ολοι ιδιοι ειναι για να ξεπλυνουν
    Προχωρατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το καλό Ανδρέα είσαι ο ποιο σοβαρός και κατάλληλος εργολάβος,δεν είναι τυχαίο που και ο Γαλουνης εσένα επέλεγε.με το καλό να γίνουν τα έργα στο τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α στάκο ? σε πήρε στο λαιμό του ο Γαλούνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σα δεν ντρέπονται λίγο
    Το αναθέσαμε κατευθείαν σε ένα εργολάβο χωρίς να πάρουν άλλες προσφορές
    Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις να διαβάζεις η στα διαβάζουν αλλοι; άκυρος.

      Διαγραφή
  6. 6 φορες μεγαλυτερη εκπτωση απο τον γαλουναρο

    ελα τα παπαγαλακια φτιαξτε δελτιο τυπου του γαλουνη να καταγγειλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΑ 500 ΕΝΩ ΜΕ ΤΑ 900 ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΚΑΙ 6ΠΛΑΣΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ!!!!
    ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΦΑΓΑΝΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι παρατήσεις των 13ών
      εϊναι πλέον λύτρωση καί για το δήμο καί για "δαύτους" τους 13.

      Διαγραφή
    2. Και μονόδρομος.

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητήρια δεν θα πω και να θυμίσω τι λέγατε ως παράταξη που πήρε τις εκλογές με σημαία τη διαφάνεια. ΄Αξιοι μαθητές του Γαλούνη είστε και μην κορδώνεστε για την δήθεν έκπτωση. Ούτε καν τα προσχήματα. Ιδιος εργολάβος ίδια η τακτική ίδιος και ο σκοπός. Η ιστορία θα σας καταδείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τακτική γαλουνη ήταν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ. εδώ έχουμε ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΕΚΠΤΩΣΗ.
      ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΙΔΙΑ;

      Διαγραφή
  9. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ 500.000 ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΥ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ Η ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ; ΤΑ 500.000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΓΕΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ; ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγαλη πρεμουρα εχετε τι εκανε ο γαλουνης εκει να μεινετε και να κοιμαστε λες και θα ειναι αυτος ο αντιπαλος σας ουτε κατα διανοια θαναι δυνατος πιο δυνατος αποτι φανταζεστε και σεις το βιολι σας οργανοπαιχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας δουλευουν ολοι μου φαίνεται και οι παλιοι αλλα και ετουτοι εδω τωρα. Ολοι στη μασα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕ 4 ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΑΚΣΙΑ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ . ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΟ 2019 . ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΑΦΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ .ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8.44 όποιος και να είναι αυτός. μη νομίζεις οτι δέν θα λογοδοτήσει πρτού βγει παγανιά ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Α ΡΕ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ...ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ .ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ

      Διαγραφή
    2. 1.50 να βαλει υποψηφιος και κανένας δεν μπορει να του πεί τιποτα.
      αλλα με αέρα κοπανιστό και χωρις λογοδοσία και ιδεολογία
      δημαρχος δέν γινεσαι αυτή την εποχή.

      Διαγραφή
    3. Ετσι είναι μόνο εκεί, στην κάλπη τους περιμένει ο λαός.
      να δούνε πόσα αχλαδάκια παίρνει το σακί.

      Διαγραφή
  14. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ. ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ Ή ΑΠΛΩΣ ΣΥΜΜΕΤΙΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΑΚΣΙΑ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο