Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η Δήλωση που κατέθεσαν οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 …


ΔΗΛΩΣΗ
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός συντάσσονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατόπιν παρεμβάσεων στην και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.....

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στα πλαίσια του νόμου ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου .

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος , αντί να εναρμονιστεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία άρα αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία των δημοτών , εμμένει αδικαιολόγητα στην απόφαση του να προχωρήσει με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και διαπραγμάτευσης σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με εργολάβους της αρεσκείας του.

Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένη πολιτική δεν συνάδει με το νόμο και την ηθική τάξη και τούτο διότι , σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί , θα εκτελεστούν έργα βιτρίνας και όχι τέτοια που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση των δημοτικών κοινοτήτων σε θέσεις και σημεία που συνεχώς πλήττονται από θεομηνίες.

Η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει τα χρήματα να διατεθούν σε πραγματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τοποθεσίες που πράγματι το έχουν ανάγκη και κυρίως αυτές που πλήττονται επανειλημμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και την άνευ λόγου εμμονή στο συγκεκριμένο θέμα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στους πολίτες και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης)

Γαζέτας Παναγιώτης

Κακούρης Ηλίας

Καρφής Θωμάς

Ρετούλης Θωμάς

Σταικος Παναγιώτης ( Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου)

Ζορμπάς Ιωάννης

Κολοβός Χρήστος

Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)

Γκόλιας Παναγιώτης (Ανεξάρτητος)

Ζώγας Νικόλαος (Ανεξάρτητος)

Λαινάς Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)

Λιβάνης Θεόδωρος (Ανεξάρτητος)

16 σχόλια:

  1. Μετά και την πρόσφατη σεβαστή απόφαση,
    της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου , περί μή επικύρωσης ώς προς την νομιμότητα της πρότασης-για μέρος του Τεχνικού Προγράμματος -πρότασης των δεκατριών δημοτικών συμβούλων του δήμου μας, στο δημοτικό συμβούλιο την 16-5 -2022 που συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα, θα έπρεπε και κατα την πολιτική μου άποψη, να ήταν παρόντες-εκτός των δικαιολογηθέντων απόντων- όλοι οι υπογράφοντες το κείμενο της παρούσης ανάρτησης, ώστε να υπερασπίσουν πολιτικά και εντός του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας την πρότασή των.
    Και όσον αφορά τυχόν πολιτικές διαφωνίες επι του Τεχνικού προγράμματος απο αντιπολιτευτικές δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας, οι πολιτικές θέσεις της αντιπολίτευσης και πολιτικές θέσεις της συμπολίτευσης για θέματα του δήμου μας κρίνονται και θα κριθούν πολιτικά απο τους δημότες του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καινουργια ελληνικα

    πως γινεται να αποχωρουν οι αποντες????

    ρε παιδια ελεος με την αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση

    τρεχετε πισω απο εναν γαλουνη που δεν ξερει τι του γινεται που διελυσε το δημο και βριζει απο το πρωι ως το βραδυ

    μονο του στελιου του κοβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα σου λέγα τώρα γιατί του κόβει του Στέλιου ……

      Διαγραφή
  3. Το Ξηρόμερο έχει Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή που παράγει έργο και αντιπολίτευση «περιορισμένης ευθύνης»

    Σε αντίθεση με το Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου που διακρίνονται για τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά τους, το Ξηρόμερο δεν έχει υπεύθυνη αντιπολίτευση . Δεν έχει καταλάβει οτι δεν ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης στη τοπική αυτοδιοίκηση, που ισχύει στο εθνικό κοινοβούλιο, όπου η μη ύπαρξη απόλυτης πλειοψηφίας οδηγεί την κυβέρνηση σε πτώση και τη χώρα σε εκλογές.
    Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει όμως στην αυτοδιοίκηση, όπου οι θητείες  των δημοτικών αρχών προβλέπονται από το νόμο, είναι πλήρεις και δεν διακόπτονται με τίποτα, άσχετα αν ανεξαρτητοποιηθούν κάποιοι σύμβουλοι και τυπικά δεν υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία στο συμβούλιο.
    Και τούτο γιατί την δεδηλωμένη στην αυτοδιοίκηση την εκφράζει ο εκλεγμένος Δήμαρχος που έχει εκλεγεί με το 50%+1 των ψήφων.
    Στην δε περίπτωση μας ο Δήμαρχος την δεδηλωμένη την έχει και με το παραπάνω, μιας και έχει εκλεγεί με το 78% περίπου των ψήφων.
    Είναι οξύμωρο λοιπόν να επικαλούνται θέματα πλειοψηφίας αφού με το ανολογικότερο εκλογικό σύστημα πολύ δύσκολα υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία και άρα σχεδόν όλα τα συμβούλια  λειτουργούν στη βάση του διαλόγου, της σύνθεσης και της συναίνεσης.
    Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου  επιτυγχάνεται μέσα από τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της Αντιπολίτευσης σε όλα τα αρμόδια όργανα με σοβαρές , ρεαλιστικές κοστολογημένες προτάσεις που να πατάνε στα οκονομικά μεγέθη του Δήμου και όχι με την ΑΠΟΧΗ  ή μέ πρόχειρες , μη νόμιμες και εκ του πονηρού                   " εναλλακτικές προτασεις ", όπως έκανε  η αντιπολίτευση (εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης) , για να μπλοκάρει τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την επίλυση σοβαρών θεμάτων του Δήμου.
    Επιστρατεύει ρητορικές και πρόσωπα από το αραχνιασμένο ζοφερό παρελθόν του "συστήματος Γαλούνη" , διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα χωρίς να απαντά στο εύλογο ερώτημα γιατί το μοντέλο Γαλούνη οδήγησε το Δημο στη χρεοκοπία ενώ η Νεα Δημοτική
    Αρχή νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου και παράγει σημαντικό έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εις 5, 54 συγχαρητήρια

      Γαζέτας Παναγιώτης-ΑΠΩΝ
      Κακούρης Ηλίας- ΑΠΩΝ
      Καρφής Θωμάς-ΑΠΩΝ
      Ρετούλης Θωμάς-ΑΠΩΝ

      Στάικος Παναγιώτης-ΑΠΩΝ
      Ζορμπάς Ιωάννης-ΑΠΩΝ

      Γεωργούλας Κωνσταντίνος-ΑΠΩΝ
      Λιβάνης Θεόδωρος -ΑΠΩΝ

      Διαγραφή
  4. ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ!!!!

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΟΝ ΠΡΩΤΑ!!!

    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΑΛΟΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΓΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχος από τα λιντλ είναι..
    Τι περιμένετε να κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ είναι από τα λιντλ
      Θεωρεί επιτυχία που ψηφίστηκε το τεχνικό με εννια ψήφους
      Του φύγανε όλοι
      Με τον ξερόλα έμεινε

      Διαγραφή
  6. Η Δήλωση που κατέθεσαν οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.


    Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και την άνευ λόγου εμμονή στο συγκεκριμένο θέμα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στους πολίτες και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


    Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης) ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ
    Γαζέτας Παναγιώτης ΑΠΩΝ
    Κακούρης Ηλίας ΑΠΩΝ
    Καρφής Θωμάς ΑΠΩΝ
    Ρετούλης Θωμάς ΑΠΩΝ
    Στάικος Παναγιώτης (Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου) ΑΠΩΝ
    Ζορμπάς Ιωάννης ΑΠΩΝ
    Κολοβός Χρήστος ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ
    Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος) ΑΠΩΝ
    Γκόλιας Παναγιώτης (Ανεξάρτητος) ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ
    Ζώγας Νικόλαος (Ανεξάρτητος) ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ
    Λαϊνάς Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος) ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ
    Λιβάνης Θεόδωρος (Ανεξάρτητος) ΑΠΩΝ
    Τα συμπεράσματα δικά σας............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ; ΡΕ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
  7. με αυτή την ανακύνοση "γελάνε" ακόμα και οι γάτες όλες της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΤΟ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ . ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΤΑ ΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΞΕΓΥΜΝΩΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πώς μπορούν κάποιοι να τους κάνει κουμάντο ένας αποτυχημένος δήμαρχος και ένας πρόβαταρης κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή σε παράγραφο του κειμένου της παρούσης ΔΗΛΩΣΗΣ των νύν εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του δήμου μας,
    αναφέρεται και είτε απο τυπογραφικό λάθος και είτε για άλλο λόγο ή άλλους λόγους ότι, αποχώρησαν απο την συνεδρίαση της 16/5/2022 του δημοτικού συμβουλιου του δήμου μας, δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ απουσίαζαν απο την εν λόγω συνεδρίαση,
    κατα την προσωπική μου πολιτική άποψη θα πρέπει να γίνει επαναδιατύπωση της ΔΗΛΩΣΗΣ της σχετικής παραγράφου: << και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.>>
    ώστε να αποκατασταθεί η πολιτική πραγματικότητα σε οτι αφορά τις παρουσίες και απουσίες αιρετών δημοτικών στμμβούλων στην εν λόγω συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τυπογραφική διόρθωση : συμβούλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ως απλός δημότης/ετεροδημότης του δήμου μας και υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης του δήμου μας: 《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》 θα ήθελα να ρωτήσω τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου μας Κ. Κώστα Γεωργούλα
    -εάν συμφωνεί ή δέν συμφωνεί ως συνυπογράφων της παρούσης ΔΗΛΩΣΗΣ με την τυπογραφικά σωστή επαναδιατύπωση της εν λόγω ΔΗΛΩΣΗΣ δημοτικών συμβούλων του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο