Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ…. ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ Σχολιάζει την Επικαιρότητα ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης 11 Μαΐου 2022


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου θα κληθεί-θέλω να πιστεύω- πολύ σύντομα να ασχοληθεί, για ακόμη μία φορά, με την συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2022......
Διαβάστε περισσότερα »
  Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου δεν ενέκρινε την Απόφαση 31/2022, που αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022 και την αναπέμπει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, πλέον, καλείται να δώσει λύση στο ζήτημα, που έχει ανακύψει. Πρόκειται για την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης, που υπερψηφίστηκε από τους 13 Συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους.

Ø Tabula rasa, λοιπόν, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης, που λίγο ,ως πολύ ήταν αναμενόμενη. Σε δημοσίευμά μου, στις 4 Μαίου είχα αναφέρει την είδηση για μη αποδοχή και Αναπομπή της εναλλακτικής Πρότασης της Αντιπολίτευσης και είχα επισημάνει ότι αυτό θα γίνει για λόγους, κυρίως, τυπικούς και όχι ουσιαστικούς. Ο τύπος , όμως, πολλές φορές τρώει την ουσία.

Ø Δεν θα σταθώ στην επιχειρηματολογία της Αποκεντρωμένης και στο κατά πόσο αυτή ευσταθεί, ούτε στο πλούσιο παρασκήνιο που προηγήθηκε της λήψης της Απόφασης, γιατί αυτό δεν είναι το μείζον θέμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην αναφέρω, ότι κατά την κρίση μου αλλά και κατά την κρίση έγκριτων νομικών των οποίων την άποψη ζήτησα, τόσο η πρόταση της Συμπολίτευσης, όσο και της Αντιπολίτευσης, έπασχαν τυπικά και ουσιαστικά.

Ø Αυτό που έχει σημασία και απασχολεί πρωτίστως τους Δημότες είναι να εξευρεθεί, το συντομότερο λύση σύννομη και αποδεκτή από όλους, ώστε να επανέλθει ο Δήμος στην κανονικότητα και να ψηφισθεί, επιτέλους, ο προϋπολογισμός. Άλλα αρνητικά πρωτεία, ως Δήμος, δεν χρειαζόμαστε. Ποια μπορεί να είναι η λύση ;

Δεν είναι άλλη από την καλόπιστη συνεργασία Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εμπλοκές στο Τεχνικό Πρόγραμμα και, συνεπακόλουθα, στον Προϋπολογισμό. Αν δεν δοθεί λύση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα θα φθάσει στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Νόμου 3463/06 και στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δυσλειτουργία του Δήμου, καθυστέρηση στην εκτέλεση ακόμα και των προγραμματισμένων έργων , ίσως και στάση πληρωμών. Ό,τι το χειρότερο δηλαδή για ένα Δήμο και τους Δημότες του.

ΟΙ Αυτοδιοικητικοί μας ταγοί καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις, το πείσμα , την έπαρση και τον εγωισμό. Αυτά, ας τα κρατήσουν, για άλλους χώρους, όχι , όμως στο Δήμο, όπου, ούτως ή άλλως, είναι προσωρινοί.

Ø ‘’Αρχή άνδρα δείκνυσι’’, έλεγαν οι πρόγονοί μας, δηλαδή η Εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες και το χαρακτήρα του ανθρώπου.

Ας έχουν αυτό κατά νουν οι εκπρόσωποί μας και να γνωρίζουν ακόμη ότι καλός οδηγός, είναι αυτός, που οδηγεί προς τα εμπρός το ίδιο καλά, όσο καλά ξέρει να κάνει και όπισθεν.

Η πολιτική, φίλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης είναι η τέχνη του εφικτού. Δεν έχετε, παρά να το επαληθεύσετε στην πράξη.





Ø Όλο και πληθαίνουν οι διεργασίες, οι επαφές και οι συζητήσεις για την ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός συνδυασμός, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τις Δημοτικές εκλογές και τη Δημαρχία στο Ξηρόμερο. Νέα πρόσωπα , ανεξαρτήτως ηλικίας, με σύγχρονες όμως αντιλήψεις αλλά κυρίως, νέοι και νέες με γνώσεις και δυνατότητες και προπαντός άφθαρτα άτομα, δείχνουν να είναι αποφασισμένα να συμμετάσχουν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά για αυτά τα άτομα, που σημειωτέον προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, αποτελεί πρόκληση. Περισσότερες λεπτομέρειες, αργότερα, όταν θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ø Με άψογο τρόπο διενεργήθηκαν, την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στο Εκλογικό Κέντρο, στο Δημαρχείο του Δήμου Ξηρομέρου, στον Αστακό.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε σε αυτό η εμπειρία της Εφορευτικής Επιτροπής και κυρίως του προέδρου Παναγιώτη Τζακώστα, αλλά και των μελών της Παναγιώτη Μίχα και Λεωνίδα Μίχα.

Μεταξύ των υποψηφίων εκπροσώπων για το Συνέδριο και η αφεντιά μου. Κατάφερα να εκλεγώ δεύτερος στο Δήμο Ξηρομέρου, παρά το γεγονός ότι, για λόγους πέρα από τη θέλησή μου, δεν έκανα τον προεκλογικό αγώνα, που σχεδίαζα και ήθελα.

Θέλω, πάντως, να ευχαριστήσω θερμά όλους και όλες που με εμπιστεύτηκαν αλλά και εκείνους, που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μου, και να τους διαβεβαιώσω ότι ως σύνεδρος, ενός κόμματος που διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας, θα τους εκπροσωπήσω, όπως και τον τόπο μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θυμίζω ότι το Το Ξηρόμερο θα συμμετάσχει στο Συνέδριο με 7 εκπροσώπους.



Ø Μήνας εσωκομματικών διεργασιών ο Μάιος. Αυτή την Κυριακή , 15 Μαίου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να εκλέξουν τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Στο Ξηρόμερο θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά Κέντρα, το ένα στο Δημαρχείο στον Αστακό και το άλλο στο πρώην Δημαρχείο Αλυζίας.

Και καθώς η ΝΔ ολοκληρώνει, σύντομα, τις δικές της διαδικασίες, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εκλογές. Πότε ; Μάλλον , ουδείς το γνωρίζει με βεβαιότητα, αφού πολλά πράγματα είναι ρευστά και οι αστάθμητοι παράγοντες ακόμα περισσότεροι. Ωστόσο, το φθινόπωρο εξακολουθεί να ‘’παίζει΄΄, ως η επικρατέστερη χρονική περίοδο διενέργειας βουλευτικών εκλογών, έστω και αν ο πρωθυπουργός και η ηγεσία της ΝΔ διατρανώνουν σε κάθε ευκαιρία τη θέση τους οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τεραετίας.



Ø Τροχαίο ατύχημα στην Ιόνια Οδό, ευτυχώς ανώδυνο και με τις λιγότερες συνέπειες για την υγεία και τη σωματική του ακεραιότητα, είχε ο Παναγιώτης Στάικος, όταν το ΙΧ που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στις μπάρες. Είναι δυνατός ο ίδιος και κάποια προβλήματα, που του προκάλεσε η ζώνη στα πλευρά του, γρήγορα θα τα ξεπεράσει. Η ζώνη ασφάλειας και οι αερόσακοι του έσωσαν τη ζωή. Του ευχόμαστε, από καρδιάς, ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα ιατρικά του καθήκοντα και στις υποχρεώσεις του, ως αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξηρομέρου.



Ø Μισή χωματερή γεμίζουν τα σκουπίδια, κυρίως πλαστικές φιάλες και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας, που ήταν σωρευμένα σε όλο το μήκος του δρόμου από Μπαμπίνη μέχρι Αστακό. Ο Δήμος , επιτέλους, φρόντισε να μαζέψει όλα αυτά , που ασυνείδητοι συμπολίτες μας, ελαφρά τη καρδία, τα ξεφορτώνονται, γιατί δεν έχουν την Παιδεία και την κουλτούρα να σέβονται το περιβάλλον και ό,τι δεν είναι αποκλειστικά δικό τους, αλλά ανήκει σε όλους. Ο σεβασμός στο Περιβάλλον είναι δείγμα πολιτισμού για τον κάθε πολίτη, την κοινωνία και την ίδια τη χώρα και το λαό της.

Άλλωστε, η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά , όπως χαρακτηριστικά, λέει ο λαός μας.

3 σχόλια:

  1. ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΠΑΡΜΠΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ,ΣΤΑΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΙΤΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού παριστάνεις το μέγα δημοσκόπο, για πές μας και το αποτέλεσμα σε ψήφους και σε ποσοστά.

      Διαγραφή
  2. Μετά και την πρόσφατη σεβαστή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου , περί μή επικύρωσης ώς προς την νομιμότητα της νόμιμης προσφυγής δημοτικών συμβούλων του δήμου μας και προκειμένου και ο δήμος μας να έχει Τεχνικό Πρόγραμμα και για το τρέχον ετος 2022 για την υλοποίηση των τεχνικών έργων, το δημοτικό συμβούλιο και οταν συγκληθεί θα πρέπει να επικυρώσςι το προταθέν Τεχνικό Πρόγραμμα της νυν δημοτικής αρχής του δήμου μας.
    Και όσον αφορά τυχόν πολιτικές διαφωνίες επι του Τεχνικού προγράμματος απο αντιπολιτευτικές δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας, οι πολιτικές θέσεις της αντιπολίτευσης και πολιτικές θέσεις της συμπολίτευσης για θέματα του δήμου μας κρίνονται και θα κριθούν πολιτικά απο τους δημότες του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο