Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Ξηρομέρου, προς τις διοικήσεις των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς.


Ημερομηνία, 23/08/2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου, από την πρώτη στιγμή που έγινε δέκτης παραπόνων και γνώστης του προβλήματος με τα μηχανήματα ΑΤΜ στον Αστακό και την πλημμελή τους τροφοδοσία με μετρητά, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, προς τις διοικήσεις των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς, με κοινοποίηση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.....

Το θέμα αφορά καθαρά τις συγκεκριμένες τράπεζες, αλλά ως Δήμος Ξηρομέρου δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια σε μία απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργείται για τους πολλούς κατοίκους (μόνιμους και ετεροδημότες), αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του Αστακού και του Δήμου Ξηρομέρου γενικότερα, όταν τα ΑΤΜ δεν έχουν τροδοδοτηθεί με μετρητά.

Θεωρούμε τις δύο Τράπεζες υπόλογες και πολλαπλά εκτεθειμένες με αυτή την απαράδεκτη στάση τους.

Επισυνάπτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας που στείλαμε με ημερομηνία 16.8.2021.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

 


7 σχόλια:

  1. Έπρεπε ο δήμος να γίνει δέκτης παραπόνων για να κουνηθεί; Έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας. Πολύ σοβαρή αντίδραση. Όταν επι μήνες σέρνονταν οι πληροφορίες για το κλείσιμο της τράπεζας ο δήμος περί άλλων τύρβαζε. Βλέπετε το ενδιαφέτον είχε εστιαστεί στις φωτογραφίσεις σε διάφορες αμφιβόλου αποτελεσμάτων επισκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες. Εκεί εξαντλήθηκε το ενδιαφέρον. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή τρέχει πίσω απο τα γεγονότα. Και επειδή κυοφορείται η φήμη ότι θα κλείσει και το κατάστημα των ΕΛΤΑ θα παρακαλούσα την δημοτική αρχή να μας ενημερώσει εάν έχει όντως αληθεύει η φήμη αυτή και εαν αληθεύει τι ενεργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι ένα χάλι που συμβαίνει με τα ΑΤΜ μια ημέρα δουλεύουν και τέσσερις είναι απενεργοποιημένα χωρίς να ενδιαφέρεται τι θα κάνει αυτός ο κόσμος χωρίς χρήματα.. το μόνο που ξέρουν οι τράπεζες είναι να γδέρνουν τον Έλληνα πολίτη και από την άλλη ή κυβέρνηση να τις ενισχύει οικονομικά.. και υποτίθεται ότι οι βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ με την Εθνική και της Νέας Δημοκρατίας τώρα με την Πειραιώς το παλέψανε αλλά δεν τα κατάφεραν.. Δεν φτάνει που μας δουλεύουν σε αυτό το θέμα και φυσικά σε πολλά άλλα τοπικά θέματα για τον νομό μας όπου τον έχουν τέτοια υποβάθμιση που δεν πάει άλλο ποιό κάτω !!! Όταν είναι η ώρα των εκλογών αντί να τούς αφήσουμε να γυρίζουν σαν τα χασαπόσκυλα μόνους αντίθετα τρέχουμε από πίσω τους κα σπάμε τα χέρια μας από τα παλαμάκια.. Δυστυχώς βρήκαν να μην ονομάσω και τα κάνουν... ένα μεγάλο μπράβο στις στις τράπεζες και στους βουλευτές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τους 10.12 και 10.16 και να προσθέσω οτι το καλοκαίρι με τα έργα και το σκάψιμο του δρόμου το ΑΤΜ στην Περαιώς είχε τόσο χώμα που έβγαζε άχρηστη την κάρτα.Τέτοια κατάντια σε τέτοιο μέρος, σε προκαλεί να σκεφτείς πως μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα σκέφτονται.Πάλι καλά που με αφορμή την εκδήλωση για τον Καρασεβδά νοικοκυρέψανε την πλατεία. Ωστόσω θα δείξει η πορεία αν θα το σεβαστούν και θα το συνεχίσουν για να προχωρήσουν και σε άλλα νοικοκυρέματα. Ο χρόνος θα το δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την τράπεζα πελατης δεν είναι ο Δήμος Ξηρομέρου πελατης είναι απο τον μικροκαταθετη μέχρι αυτόν που έχει πολλες συχνές και μεγάλες συναλλαγές με αυτήν. Η τράπεζα είναι επιχείρηση και έκρινε ότι η ευρύτερη περιοχή δεν
    την εξυπηρετεί και για το λόγο αυτό έφυγε η ερώτηση είναι γιατί εγώ να συνεχίζω να είμαι πελατης της γιατί να έχω κάρτα δική της και να πληρώνομαι μέσα από αυτή γιατί να συναλλασομαι μέσω δικτιου με αυτή . Ωραία θα πει κάποιος και τι να κάνουμε...... Αρχικά να σηκώσουμε το τηλέφωνο μας όπως κάνουν αυτοί με τις εισπρακτικές τους και να κάνουμε τα παραπονα μας φωρτικα και έντονα μιας και..... Η κλήση για λόγους ασφαλείας Ηχογραφειται. Να τονίσουμε ότι η περιοχη δεν είναι το..... Άνω κατσιμιδι και ότι η φήμη και πελατια του ιδρύματος έχει χαθεί στην περιοχη λόγο των συνεχών προβληματων . Να ζητήσουμε από τον εργοδότη μας εάν αυτό είναι εφικτό να αλλάξουμε τραπεζα μισθοδοσιας για συγκεκριμένους λόγους. Να βάλουμε στο τραπέζι μαζί με το Δήμο την προταση για επαφή με τυχόν άλλους πιστωτικους οργανισμούς γιατί όχι και μικρους συνετεριστικους που μπορεί να σηκωσουν το βάρος της περιοχης εάν στηριχτουν από σοβαρους επενδυτές και κεφαλαιουχους της περιοχης(Ιχθυοκαλλιέργεια) Η τράπεζα δεν λογαριάζει ουτε αν έχεις προβλημα ρευστότητας ουτε αν έχεις προβλημα με την κάρτα σου ότι πρεπει να χάσεις ένα μεροκάματο για να το λυσεις σε Αγρινιο- Μεσολόγγι. Εγώ γιατί θα πρεπει να είμαι υπέρ της και να συνεχίζω να είμαι πελατης της. Κανένας βουλευτής κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να αποτρέψει την φυγή μιας Τράπεζας αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει χρόνια τώρα και όχι χτες που έφυγε η τράπεζα ήταν να έχει θωρακισει τον τόπο και να τον κάνει θελκτικο σε τέτοιο βαθμό που να αναγκαζει όχι μια αλλά δυο τράπεζες να ζητουν την παρουσία τους εδώ. Τρόποι υπάρχουν θέληση πρεπει να βρεθει να δουμε τα προβληματα του τόπου κατάματα να στεναχωρήσουν πιθανα και να στεναχωρηθούμε αλλά πανω απο ολα να δράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ 10.16 μμ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΜΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΠΗΗΣΕΩΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΑΠΟΨΕ ΜΗΝ ΑΛΑΞΕΙΣ ΠΛΕΥΡΟ ΑΔΕΡΦΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΗΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο