Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Θανάση Παπαθανάση Το φαρμακείο στηρίζει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


«Το φαρμακείο στηρίζει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Δέσποινα Βλεπάκη και Γιάννη Φώσκολο.....
Αναφέρθηκε στις κατηγορίες των πολιτών που υποχρεούνται να πραγματοποιούν self tests καθώς και τι ισχύει με τα rapid tests στα φαρμακεία.
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή συμμετείχαμε στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 και διαθέσαμε τα δωρεάν self tests στους πολίτες προκειμένου να ανοίξει η αγορά με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Από σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία 2 self tests στις παρακάτω ομάδες πολιτών:
- Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
-Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ
Όσον αφορά τις βεβαιώσεις αρνητικού αποτελέσματος για τα rapid tests που διενεργούνται με αντίτιμο στα φαρμακεία είναι μια διαδικασία που βοήθησε σημαντικά τους ταξιδιώτες και τους πολίτες στις νησιωτικές κυρίως περιοχές και η οποία συνεχίζεται με τη συνδρομή σημαντικού αριθμού φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα.
Αποδείχτηκε στην πανδημία η τεράστια αξία των φαρμακείων και η αναγκαιότητα στήριξης τους για να παραμείνουν ισχυροί πυλώνες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δίπλα στους πολίτες»


Το link της παρουσίας του κ. Παπαθανάση στο OPEN TV:
https://youtu.be/NxuQ-NteLKI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο