Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ: ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ! (ΦΩΤΟ )Νεότερη ενημέρωση 19.00

Καλύτερη είναι η κατάσταση στον ΧΥΤΑ αυτή την ώρα καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πυροσβεστικά οχήματα και από άλλες υπηρεσίες της περιοχής, υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ την βοηθειά της προσφέρει και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου. Μέχρι αυτή την ώρα επιχειρεί και ένα αεροσκάφος καναντέρ......

Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δυσφορία, κλήθηκε ασθενοφόρο και οι διασώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική καθώς από την καύση των υλικών επίστρωσης του νέου κυττάρου έβγαινε πυκνός, μαύρος καπνός.

Σύμφωνα με τον εργολάβο κ. Κοκόσια που έσπευσε στον ΧΥΤΑ, ο τελευταίος εργαζόμενος έφυγε από τον χώρο στις 2.30 περίπου και ο ίδιος ειδοποιήθηκε στις 4 η ώρα ότι ξέσπασε πυρκαγιά στον χώρο που όπως είπε δεν ήταν η πρώτη. Έχει ξεσπάσει άλλες δυο φορές όχι όμως στον χώρο του νέου κυττάρου.
Η σημερινή πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη ζημιά καθώς κατέκαψε το μισό κύτταρο το οποίο σημειωτέον βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης προκειμένου τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί προς χρήση. Να σημειωθεί επίσης ότι το νέο κύτταρο δεν είχε σκουπίδια.

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ Γιώργος Παλιούρας, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος και Φώνη Μελαχρή, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια στην πυροσβεστική, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Νικολόπουλος.

Νεότερη ενημέρωση 17:56. Τα αεροσκάφη τύπου Petzetel ήδη επιχειρούν και αναμένεται να συνδράμει και καναντέρ.

Νεότερη ενημέρωση, 17:36. Στην περιοχή σπεύδουν και εναέρια μέσα τύπου PZL για να βοηθήσουν το έργο της πυρόσβεσης.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά που εκδηλώθηκε στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και ήδη κατακαίει το νέο κύτταρο που κατασκευάζεται στον Χώρο με τις καταστροφές να είναι μεγάλες. Σύμφωνα με τελευταίες πληρφορίες εχει φυγει και εκτος ΧΥΤΑ και η πυροσβεστικη προσπαθει να μην επεκταθει

Ωστόσο τα ερωτηματικά είναι πολλά τόσο για τα αίτια που την προκάλεσαν όσο και για το αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας και παρακολούθησης του χώρου καθώς και στο παρελθόν ανάλογα συμβάντα ήταν συχνά.

Η ΑΙΧΜΗ βρίσκεται στο χώρο και θα σας ενημερώνει συνεχώςaixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο