Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Έναρξη λειτουργίας του Πειραματικού ΔΙΕΚ Πάτρας


Την ίδρυση του Πειραματικού ΔΙΕΚ και τη λειτουργία του από τον Οκτώβριο του 2021 ανήγγειλε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως. Πιο συγκεκριμένα, στο ΔΙΕΚ Πάτρας θα λειτουργήσει το νέο Πειραματικό ΔΙΕΚ Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).....
Διαβάστε περισσότερα »
Το Πειραματικό ΔΙΕΚ Πάτρας είναι ένα από τα πέντε συνολικά Πειραματικά ΔΙΕΚ που θα λειτουργήσουν κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021 – 2022. Τα υπόλοιπα Πειραματικά ΔΙΕΚ βρίσκονται στη Θέρμη, στην Καρδίτσα, στη Γλυφάδα και στη Λαμία.

Σύμφωνα με το Νόμο 4763/2020, αποστολή των Πειραματικών Ι.Ε.Κ. είναι η προώθηση της ανάπτυξης και πειραματικής εφαρμογής μοντέλου καινοτόμου λειτουργίας στη βάση ειδικών προδιαγραφών, ιδίως εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, εκπαιδευτικού προσωπικού, στοχευμένων ειδικοτήτων, εποπτικών μέσων διδασκαλίας, υποδομών, εργαστηριακού εξοπλισμού και συστήματος διαχείρισης ποιότητας.

Μέσα στους ευρύτερους στόχους που αφορούν στα Πειραματικά ΔΙΕΚ είναι η άμεση σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, μέσω νέων ειδικοτήτων και νέων οδηγών κατάρτισης προσαρμοσμένων στις οικονομικές και επαγγελματικές ανάγκες του τόπου που εδρεύουν και της χώρας γενικότερα.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι σχετικές ειδικότητες καθώς και η διαδικασία της εγγραφής των σπουδαστών που θα ακολουθηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Πάτρας, για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο