Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Η γνωμοδότηση του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α για την προς ίδρυση ζώνη Π.Ο.Α.Υ. στο Αρχοντοχώρι. Καμία μεταβολή στην πιο ενοχλητική ζώνη για τον τουρισμό, μεγέθους 2.005,79 στρεμμάτων.


Σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικων Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α), κατά την 8η συνεδρία του, και συγκεκριμένα με την πράξη 34/9.6.2021, γνωμοδότησε όσον αφορά την υπό ίδρυση ζώνη Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στο Αρχοντοχώρι Αιτ/νίας (θέση Βερίνα Παλιολόγγος Αλυζίας, ζώνη Π7) θετικά και συγκεκριμένα:.....

Προτείνει την ίδρυση της παραγωγικής ζώνης Π7, έκτασης 1.065,64 στρεμμάτων, όπως ήταν η αρχική μελέτη.

Προτείνει την ίδρυση της ζώνης υδρανάπαυσης Υ7, έκτασης 940,15 στρεμμάτων, όπως ήταν η αρχική μελέτη.

Προτείνει την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας 15 στρεμμάτων, στα 40 στρέμματα, όπως ήταν η αρχική μελέτη.

Προτείνει την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας 20 στρεμμάτων, στα 40 στρέμματα, όπως ήταν η αρχική μελέτη.

Καμία μεταβολή λοιπόν δεν επέρχεται στην τεράστια ζώνη Π7 + Υ7 των 2.005,79 στρεμμάτων, η οποία έχει επηρεάσει πάρα πολύ τις κοντινές παραλίες στα Λιμανάκια, στο Μαυρίκιο και στον Αγριλιά, κάτι που το διαπιστώνουν όλοι, χωρίς να χρειάζονται μελέτες και μετρήσεις.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που επισκέπτονται αυτές τις παραλίες για μπάνιο ντόπιοι Αιτωλοακαρνάνες, αλλά και επισκέπτες Έλληνες και Αλλοδαποί.

Στη συγκεκριμένη ζώνη υπάρχει χτισμένος πάνω στον αιγιαλό και στην παραλία ιχθυογεννητικός σταθμός, με μόνιμη κατασκευή από σκελετό με σκυρόδεμα.

Σε λίγα ελάχιστα μέτρα Βόρεια από το συγκεκριμένο σημείο, είναι χωροθετημένη η Περιοχή Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) και λίγα ελάχιστα μέτρα πιο Νότια, χωροθετημένος με Φ.Ε.Κ. για κατασκευή στο μέλλον, λιμένας θαλάσσιου τουρισμού, συνοδευτικός επένδυσης σε πεντάστερο Ξενοδοχείο που είναι στα σχέδια.

Στην συγκεκριμένη παραγωγική ζώνη δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σήμερα, η κα Γερουλάνου και ο κ. Μπόκας.

mytikaspress.

4 σχόλια:

  1. ο ρετακιας ξερει καλα γι αυτες τις μοναδες και πολυ καλυτερα για τον ιχθυογεννητικο σταθμο που μπαζωθηκε ο αιγιαλοσ για να πεσουν μπετα

    προεδρος του αρχοντοχωριου ηταν

    να ρωτηθει στο επομενο δημοτικο συμβουλιο να μας πει πως το εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα θσ βάλουν μπροστα τον Μέγα αργηγ.ό και θα κάκουν όλα ρόϊδο.

      Διαγραφή
  2. αςς ψηφιζουμε τους κεφαλαιοοκράτες δημάχους να εξυπηρετουν τα συμφεροντα του Μέγα κεφαλαίου και θα δεις ιχθυτροφεια μεχρι τις πσραλιες που θα κανουμε μπάνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως θαρω οτι οι Ιχθυοκαλιεργητες εχουν βρει υποψηφιο δημαρχο ,ειχαν και φαγοποτη πριν μερικες μερες μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο