Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ!

[ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΜΕ ΑΓΑΠΗ]


Λίγες σκέψεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι είναι λάθος να εισάγονται οι μαθητές στο Πανεπιστήμιο με Μ.Ο. 1 ή 2 ή 3 κλπ......

Όμως ταυτόχρονα πιστεύω, με την εμπειρία 30 χρόνων στην Εκπαίδευση, ότι είναι επίσης λάθος να θεωρούμε ότι για την αποτυχία των μαθητών υπεύθυνοι είναι μόνο οι μαθητές παραβλέποντας να δούμε σε βάθος και να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα και τις αδυναμίες του Εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Οι κυβερνώντες επέλεξαν ατυχώς την εύκολη λύση θεωρώντας ως υπεύθυνους μόνο τους μαθητές και για αυτό εφαρμόζοντας την μέθοδο «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» αποφάσισαν να αφήσουν εκτός της Δημόσιας τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης περίπου 40000 Ελληνόπουλα αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις. Στερούν έτσι τη δυνατότητα σε χιλιάδες φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες που η Δημόσια Παιδεία θα έπρεπε να εξαλείφει.

Επειδή σπούδασα σε Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν γνωρίζω αν η μέθοδος «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» διδάσκεται στο Χάρβαρντ αλλά αν ισχύει είμαι σίγουρος ότι Μητσοτάκης και Κεραμέως θα έχουν πάρει πολύ καλό βαθμό.

Βεβαίως αυτή η επιλογή δεν έγινε καθόλου τυχαία καθώς εντάσσεται στην επιλογή της κυβέρνησης για συρρίκνωση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης.

Επιλογή που ταυτίζεται απολύτως με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι οι μόνοι που πανηγυρίζουν για το δώρο της κυβέρνησης να τους χαρίσει 40000 επιπλέον υποψήφιους πελάτες.

Από το Χάρβαρντ με αγάπη!!!

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»

3 σχόλια:

  1. Για την αποτυχία των μαθητών νά περάσουν στα Πανεπιστήμια Ευθύνη καθηγητών καμία??? Πολύ μετριοπαθείς μου φαίνεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσάς τους καθηγητές πότε θα σας αξιολογήσουν ? που αξιολογείται τά παιδιά μας? λίγοι δάσκαλοι κ καθηγητές είναι ανεπαρκείς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΒΑΝΤ ΕΓΩ ΠΕΡΗΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ !!! ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο