Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Λαϊκής Ενότητας


Συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές=Κοκκορομαχίες, αλαζονεία και ψεύτικα μεγάλα λόγια πάνω στην τεράστια καταστροφή φυσικού πλούτου και περιουσιών.....
Διαβάστε περισσότερα »


Η συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού.

Αυτάρεσκες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι όλα σωστά έγιναν, ότι διατέθηκαν τα περισσότερα ποσά, ότι εφόσον δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα η διαχείριση της κρίσης ήταν επιτυχής, δηλαδή η αποτέφρωση 1.300.000 στρεμμάτων και χιλιάδων σπιτιών και επιχειρήσεων δεν έχει καμία σημασία.!

Ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να ασκήσει κριτική μόνο στην διαχείριση χωρίς να αγγίξει την ανάγκη διάθεσης κονδυλίων και σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα, αφού και ο ίδιος το 2017 είχε νομοθετήσει την εξαίρεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού από περιορισμούς της περιβαλλοντολογικής νομοθεσίας.

Όλα τα κυβερνητικά κόμματα περιόρισαν τα κονδύλια για τη δασοπροστασία, ενώ αντιθέτως στήριξαν άλλες επιλογές,εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού, όπως η αποστολή στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, που κόστιζαν 300.000.000 ευρώ ετησίως ενώ για την δασική προστασία δόθηκαν μόλις 1,7 εκ ευρώ.

Παρά τους θεατρινισμούς όμως στη Βουλή ,η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και είναι εδώ.!

Μέσα σε ένα καλοκαίρι συντελέστηκε η μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική καταστροφή των τελευταίων ετών.

Απαιτείται η άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων :

Η άμεση ενίσχυση των μηχανισμών πυρόσβεσης και πυροπροστασίας με τον αναγκαίο εξοπλισμό και εναέρια μέσα, αλλά και με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.

Η ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.

Η μελέτη διαχείρισης του δάσους με παρεμβάσεις στη σύνθεση της βλάστησης,υλοτομίες, δασοτεχνικά έργα, συντήρηση και βελτίωση υποδομών και δικτύων.

Η άμεση κήρυξη των πληγεισών περιοχών αναδασωτέων και η πλήρης απαγόρευση των τάχα {επενδυτικών} αξιοποιήσεων πάνω στα αποκαίδια. Όχι ανάθεση σε ιδιώτες.

Η άμεση λήψη μέτρων στήριξης των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές και η πλήρης αποζημίωση τους για τις περιουσίες τους που χάθηκαν. Σε πολλές περιοχές εκτός από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών, οι κάτοικοι έχασαν και πηγές βιοπορισμού.

Η άμεση λήψη μέτρων είναι αναγκαία. Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα αδιαφορούν. Η λύση είναι στα χέρια του λαού.

Η συγκρότηση ενός μαζικού οικολογικού κινήματος,που θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, δηλαδή για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής είναι αντικειμενική ανάγκη.

Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί γι αυτό με όλες τις δυνάμεις της.

Το Γραφείο Τύπου 27.8.2021

1 σχόλιο:

  1. Αμπελοφιλοσοφοι σας βαρέθηκε ο κόσμος και εσείς ζείτε ακόμα στην κοσμαρα σας..... Λόγια, λόγια,βαρυγδουπες κριτικές ,.Εν τέλει, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..... Κουράζετε... Πάρτε το χαμπάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο