Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 από τον εφημέριο Κατούνας Αρχιμ. Χρυσόστομο Κελεπούρη.


Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κατούνας
Εν Κατούνη τη 27η Αυγούστου 2021

Αγαπητό μου παιδί,

Με πολλή χαρά πληροφορήθηκα την επιτυχία σού στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την είσοδό σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό αποτελεί την δίκαιη επιβράβευση των κόπων και της συστηματικής προετοιμασίας σου όπως επίσης αποτελεί και το εφαλτήριο για το άνοιγμα ενός νέου δρόμου στη ζωή σου, αυτόν της σοβαρής επιστημονικής καταρτίσεως και της προετοιμασίας για την ενεργή προσφορά σου στην κοινωνία μας.....
Ως εφημέριος της ενορίας σου και πνευματικός πατέρας, συμμετέχω στην χαρά σου και μέσα από την καρδιά μου σε συγχαίρω για την επιτυχία σου. Συγχαίρω επίσης και επαινώ όσους σού συμπαραστάθηκαν και σε βοήθησαν για να φθάσεις στην χαρά αυτής της στιγμής, κυρίως τους γονείς και τους δασκάλους σου.
Στη νέα αυτή περίοδο της ζωής σου μην παραθεωρήσεις και την καλλιέργεια της ψυχής σου. Αξιοποίησε τον χρόνο των σπουδών σου για να πλησιάσεις πιο κοντά στο Χριστό. Μαθήτευσε στο Ευαγγέλιό Του. Μάθε να αγαπάς το ιερό, το ωραίο, το αληθινό, όπως αυτά μας αποκαλύπτονται από τον τρόπο ζωής, που μας προσφέρει ο Κύριος μας και η Αγία Εκκλησία Του. Ο κόπος για τα πνευματικά κατορθώματα δεν είναι μάταιος αλλά ουσιαστικός και αναγκαίος για τη ζωή του ανθρώπου. Η πίστη και η αγάπη προς τον Θεό καλλιεργεί στην ψυχή μας την φιλαδελφία, την καλοσύνη, την εντιμότητα, το αίσθημα του δικαίου. Αυτή η πίστη μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να δίνουμε νόημα και δημιουργική πνοή στη ζωή μας.

Σε συγχαίρω και πάλι για την επιτυχία σου. Πάντοτε θα είμαι συμπαραστάτης στους ευγενείς αγώνες της ζωής σου.
Εύχομαι ο Κύριός μας να σε ευλογεί, να σε προστατεύει και πάντοτε να σού χαρίζει επιτυχίες.

Μετ’ευχών και πατρικής αγάπης. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κελεπούρης

agiosathanasioskatounas

3 σχόλια:

  1. ΕΙΣ ΠΟΛΛΆ ΈΤΗ ΔΈΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΈΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή συνέχεια καί στα παιδιά πού δεν πέτυχαν στην προσπάθεια αυτή .... ανοίγονται άλλες μπροστά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο