Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΝΙΑΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ Π.Ο.Α.Υ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους μόνιμους κατοίκους του Ξηρομέρου, τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες, σε μία δυναμική κινητοποίηση, για να διαδηλώσουμε την εναντίωσή μας στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει την μεγάλη αύξηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και ειδικά στο παράκτιο μέτωπο, που συνοδεύεται από επίσης μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, παράλληλα με την δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων για μελλοντικές συνεχόμενες αυξήσεις σε θάλασσα και στεριά......

Το παράκτιο μέτωπο και τις ακτές τις χρησιμοποιούμε όλοι μας σήμερα για θαλάσσια αναψυχή και παραθερισμό και στο σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι προορισμένο για τουριστική ανάπτυξη. Οι ιχθυοκαλλιέργειες πρέπει να τοποθετούνται σε ανοικτές θάλασσες, όπως γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και όχι να καταλαμβάνουν, ακτές, παραλίες και κάθε κόλπο.

Στις 16 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα, στις 07:00 μ.μ. πηγαίνουμε με τα αυτοκίνητά μας στη περιοχή «Βελά» για να διαδηλώσουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας σε αυτόν τον καταστροφικό για το τόπο μας σχεδιασμό. Παραμένουμε στην άκρη του οδοστρώματος για 20 λεπτά και κατόπιν όλοι μαζί σε αυτοκινητοπομπή οδηγούμαστε στη παραλία του Αστακού (θέση άγκυρα), όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις περαιτέρω κινήσεις μας, καθώς και παρουσίαση στοιχείων για τον καταστροφικό σχεδιασμό.

Οι θάλασσες, οι ακτές και ο φυσικός πλούτος της περιοχής ανήκουν στους πολίτες και πρέπει να τα προστατεύσουμε… για να τα έχουμε.!!!

Οφείλουμε όλοι να δώσουμε το παρών, για να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να σχεδιάζουν και να αποφασίζουν για εμάς και τις ζωές μας, χωρίς εμάς. Μας αφορά όλους.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ Π.Ο.Α.Υ

ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

5 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΠΟΑΥ.ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΟΛ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΩΣΕΙΔΩΝΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΠΟΛΟΙΠΑ.ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.ΒΓΑΛΤΕ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σας εχει γυρισει ο κόσμος την πλάτη , ειδικά αυτών των ξερολων από Αθήνα μεριά που νομίζουν ότι τα γνωτοζουν όλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήθελα να ξερά δεν ντρέπεστε...δε βλέπετε τι γίνεται γύρω σας ο τόπος ρημάζει κι εσείς το χαβα σας.ελεος πια Μ εσάς τους ανεγκεφαλους.παρακαλω πολύ το σχολείο μου ν ανεβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ.ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ.ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Μ Π Ο Ρ Ω ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΩ (ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΤΕ,ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ) Ή ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ,ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ.(ΑΜΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ).Η ΜΑΓΚΙΑ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΑΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΟΛ ΑΥΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
    ΩΡΑΙΑ!
    ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ(ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ)ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!
    ΛΕΩ, ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
    ΘΕΛΩ Ν ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΓΑΖΙ Ή ΕΧΩ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ Ή ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ.ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΘ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ , ΠΛΕΙΟΔΟΤΩ.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο