Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Θετικά με 13 - 8 ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την συνέχιση των νομικών ενεργειών ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Όλο το βίντεο του θέματος και τα συμπεράσματα δικά σας. Μια οφειλόμενη προσωπική απάντηση στο κ. Γαλούνη.


πηγη : mytikaspress

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου που έγινε Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, 6ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το: «Ορισμός δικηγόρου και καθορισμός αμοιβής αυτού για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης για την εναντίωση στην χωροθέτηση της νέας Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας. Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου»......

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου ψήφισε θετικά με 13 - 8 για τον ορισμό της Δικηγόρου για την συνέχιση των νομικών ενεργειών ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που κάποιοι ζήτησαν να σταματήσουν και να μη γίνει τίποτα περαιτέρω, αντίθετα από αυτό που αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λαΐνάς κατέθεσε γραπτή πρόταση, την οποία θα ακούσετε και θα βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματα σας.

ΨΗΦΙΣΑΝ:

ΝΑΙ 13

ΟΧΙ 8

ΑΠΩΝ 6


Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ως εξής:

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ

1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ με την παρατήρηση να γίνει διάλογος με τους ιχθυοκαλλιεργητές

3. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΧΙ

5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

7. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

8. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΧΙ

9. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

10. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ

11. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΠΩΝ

12. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ

13. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ NAI

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. ΓΑΛΟΥΝΗ

14. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΟΧΙ

15. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ

16. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΨΗΦΟΣ, ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

17. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΩΝ

18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΧΙ

19. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΠΩΝ

20. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΟΧΙ

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. ΣΤΑΙΚΟΥ

21. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ

22. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΩΝ

23. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΟΥΛΟΣ ΟΧΙ

24. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΙ

25. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΠΩΝ

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗ

26. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΙ

27. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΙ

 

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης του σοβαρότατου θέματος και πιστεύουμε ότι θα βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματα σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Θα δώσουμε μόνο μία πληροφορία. Η προσφυγή στην Επιτροπή ''Φύση 2000'' του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα με την σύμφωνη γνώμη όλων των εξαίρετων Νομικών της Επιτροπής Αγώνα, της κας Γιαννούλου, του κ. Σάββα, του κ. Φραίμη, του κ. Δοροβίνη. Επαναλαμβάνουμε ΟΜΟΦΩΝΗ και όλων των μελών της Επιτροπής Αγώνα στην συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη και σίγουρα και ΣΩΣΤΗ.

Βούληση της Επιτροπής Αγώνα είναι η υπόθεση αυτή να πάει μέχρι τέλους και θα πάει, για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) η οποία είναι όλη στον αέρα και διάτρητη. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση της τοπικής κοινωνίας για το αίτημα λογικής και δικαιοσύνης, για απόσυρση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας από το παράκτιο μέτωπο, που πουθενά και ποτέ δεν προβλεπόταν, που θα καταστρέψει κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα στη περιοχή, που θα ζημιώσει όλους τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, τους ψαράδες, θα απαξιώσει τις περιουσίες όλων μας και θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη βλάβη στο Περιβάλλον από τη σημερινή.


Υ.Γ.: Ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα, μου ζητήθηκε μαζί με άλλο μέλος, να συναντήσουμε Πρόεδρο κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που ψηφίστηκε από χιλιάδες Έλληνες, τον κ. Βαρουφάκη του ΜέΡΑ 25 και να παραδώσουμε γραπτώς τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα για το πρόβλημα που εμάς μας καίει και τον κ. Γαλούνη τον δροσίζει, της ίδρυσης ΠΟΑΥ 41.000 στρεμμάτων στις θάλασσες μας και αυτό πράξαμε και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Δεν πήγαμε στο Μεσολόγγι να φάμε ψάρια όπως ψευδώς ως συνηθίζει και κουτσαβίστικα ανάφερε ο τρισευτυχισμένος όπως φαινόταν κ. Γαλούνης, γιατί ξέρει από τις δικές του πηγές, την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για την ΠΟΑΥ όπως ανάφερε.

Ψάρια, κρέας και ουίσκια, να πάει να τα φάει και τα τα πιεί ο ο ίδιος με τους φίλους του.


 

32 σχόλια:

  1. τέως δημαρχε Στάϊκο. Η πόρτα εξόδου απ' του Αγώνα την Επιτροπή είναι ελεύθερη και ανοιχτή η πόρτα εξόδου απ' του Αγώνα την Επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερολυμε μιν το ξανακάνεις αυτό θα πάθουν εγκεφαλικό τους θέλετε απέναντι και στης επόμενες εκλογές μα δίχως αντίπαλο θέλετε να κατεβείτε στης επόμενες?
    Παρακαλώ να βγεις να απαντήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλο άηδιες. Αν είχατε οράματα σα δήμος θα μπορούσατε να συνδυάσεται τα πάντα.Απο ιχθυοκαλιεργεις, ξενοδοχεία, αρχαία ιστορία και μνημεία, αγροτική ανάπτυξη.... Και... Και... Και.. Αλά ποιος είναι ικανός για κάτι τέτοιο? Αναπηρία και μικροσυμφεροντα μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν δήμος πρέπει να ντρέπεσται όλοι κυβερνώντες και μη . Σας βλέπει όλη η Ελλάδα και τέτοιο χάλι σε δημοτικό συμβουλιο δεν υπάρχει πουθενά. Τέτοιο επίπεδο δικαιολογεί και το χάλι του δημου Ξηρομέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλο φάντασιες ήστε.άκου εκεί τι λέει . χωρις αντιπαλο.χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παναγιώτη γιατί ψήφισες Όχι? Εσύ που κουνάς το δάχτυλο στους άλλους. Άρα να υποθέσουμε ότι είσαι με τον ΠΟΑΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γραφείο τύπου του Μύτικα τη έχει να μας για το δάνειο που πέρασε με την ψήφο του Λευτέρη καί για την απευθείας ανάθεση των δέκαενια χιλιάδες ευρώ και δεν πέρασαν σε κανένα χωριό νά μετρήσουν απλός τους πλήρωσαν στην υγεία του δημάρχου που είχε για σημαία το δάνειο πού πήρε ο πρώην δήμαρχος και τόν ψήφισε ο κόσμος καλήνυχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν το ξαναλέω εάν παρακολουθησες και δεν πήρε το αυτί σου καμία κουβέντα σε κάνα καφενείο δεν τέθηκε καν ζήτημα για δάνειο
      Υ. Γ Στης επόμενες εκλογές να μην πας στην κάλπη γιατί κάτι τέτοιο σαν εσένα κατέστρεψαν τον τόπο

      Διαγραφή
  8. Μετά την καταγγελία του Μάντζαρη για την δημιουργία πέμπτης φάλαγγας απο δημοτικούς συμβούλους πρέπει αύριο κιόλας ο Δήμαρχις να ζητήσει τη παραίτησή τους ή να τους διαγράψει. Εάν δεν το κάνει θα είναι υπόλογος απέναντι στη κοινωνία όπως και ο Μάντζαρης για όσα κατήγγειλε. Θα περιμένουμε την αντίδρασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πάρε Στάΐκο και τον άλλον πρώην δημαρχο τον Γαλούνη και λακίστε. ελεύθεροι ήστε, λακίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η διχόνοια στη κυβερνητική παραταξη δεν αφήνει περιθώρια για άλλους ελιγμούς πριν τη πανωλεθρία της διάλυσης.Ζωντανες κατηγορίες για πμπτες φάλαγγες οδηγούν στη οριστική ανατροπή της δήθεν ελπίδας. Αυτή η παράταξη δεν θα μπορέσει να βγει ξανά για συμμετοχή σε εκλογές.Θα διαλυθεί στα 3_4 κομμάτια εξ ων συνετέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά μην ασχοληθεί ό δήμαρχος με τους συμβούλους τόν νοιάζει το δάνειο για να βάλουν χέρι στα λεφτά τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες για τον δήμαρχο και τον Μάντζαρη εδώ τόν άδειασε ό αντιδήμαρχος τού και ό δήμαρχος σφύριζε αδιάφορα τον μόνο που τον ένοιαζε να περάσει η ψηφοφορία και πέρασε με την ψήφο του Λευτέρη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι ασχολείστε ρε με τους πρώην δημάρχους αστούς να γαβγίζουν ο λαός ξέρει βλέπει και δεν ξεχνά, σταικο και γαλουνη όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος αυτό να θυμάστε και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντροπηηηη σας όχι ψήφο ε.....και θέλετε να ξαναβάλετε υποψήφιοι βρε ουστ ο κόσμος σας βαρέθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικο συμφέρον του κάθε Πρατηριουχο!
    Άνθρωποι που είναι είκοσι τόσα χρόνια Δημοτικοί σύμβουλοι με κάθε φορά ανάλογα αξιώματα και με όλους τους εκάστοτε Δημαρχους δεν έχουν να δώσουν απολύτως τίποτα στον ταλαιπωρημενο τόπο μας με τις πολιτικές τους!
    Επειδή οι εν λόγω έχουν απύθμενο θράσος ο λαός του Ξηρομέρου θα πρέπει να βγάλει σε δύο χρόνια τα τελικά βουλεύματα για να πάρουν το τελειωτικό μάθημα της πολιτικής τους διαδρομής γράφοντας τους με μελανά γράμματα στην Ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
    Δεν χρειαζόμαστε άλλους Δούρειους Ίππους σε αυτόν τον τόπο!
    Η Δημοτική αρχή έχει χρόνο και μην πέφτει στην παγίδα τους να βελτιώσει τους τομείς δραστηριότητας όπως η καθαριότητα και η καλύτερη παροχή υπηρεσιών ύδρευσης στους κατοίκους του δήμου!
    Νομίζω οι συνεπείς πολίτες απέναντι στο Δήμο είναι πιο πολλοί από αυτούς που δεν πληρώνουν τα τέλη τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταγράφονται οκτώ ψήφοι υπέρ των ΠΟΑΥ, δηλαδή της περαιτέρω ρύπανσης και ολοκληρωτικής της καταστροφής της πανέμορφης περιοχής μας, οκτώ μαχαιριές σε κάθε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης που είναι το μέλλον των ανθρώπων της, τότε τα ερωτηματικά δεν στερούνται απάντησης και η δίκαιη οργή ξεχειλίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επίπεδο μηδέν ο δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δήμαρχε δυνατά ο κόσμος είναι μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εσύ που λες δυνατά δήμαρχε θα περιμένεις να φας από το δάνειο που είχε τρεμουρα ο δήμαρχος νά περάσει και κουνούσε το δάχτυλο στο πρώην δήμαρχο και είχε κάνει σημαία πριν τίς εκλογές τώρα τη έχει να μας πει τι διαφάνεια πού τόν άδειασε και ο αντιδήμαρχος του αλλά είναι πολλά τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λαϊνά ποιος στα έγραψε αυτά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τό γραφείο τύπου Μύτικα δεν απάντησε για το δάνειο που ψήφισαν και ασχολείται με τον πρώην δήμαρχο για να γράφουν τα παπαγαλάκια ο Λευτέρης τή έχει να μας πει πού πέρασε με την δική του ψήφο ενώ εκραζε τόν πρώην δήμαρχο και στο συμβούλιο μόλις έδωσε την ψήφο του έχασε τον έλεγχο περιμένω απάντηση από τον Λευτέρη καί τό γραφείο τύπου Μύτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λαϊνάς Γαλουνης Στάικος τρυαδα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν γίνει Λαϊνά αυτό θα είσαι ευχαριστημένος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λαϊνά πεσμας ποιος στην έγραψε αυτή την ιστορία ντροπή και μόνο ντροπή μπάνιο που θα κάνεις....στην Λευκάδα δεν θα περάσει θα ξεσηκωθεί ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λαϊνά αυτό που έκανες έσβησες πολιτικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. ΚΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΔΙΑΒΑΖΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ. ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ. ΝΑ ΠΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ. ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εσένα σε πείραξε ο Λαϊνάς για τό δάνειο δεν λες τίποτα και για τής δεκαενια χιλιάδες ευρώ που πλήρωσαν για πλάκα για δεν ήρθαν να μετρήσουν σε κανένα χωριό ας απαντήσει ο δήμαρχος και ο Λευτέρης και υπόλοιποι που τά ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σύμφωνο με το προηγούμενο σχόλιο γιατί το είδα τό συμβούλιο ό δήμαρχος ο Μάντζαρης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου είχαν χάσει την μπάλα και σφύριζαν αδιάφορα το μόνο τους ένοιαζε να περάσει ή ψηφοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ολλοι οι συμβουλοι της λογικης γαλουνη και τα εξαπτερυγα τους στο διαδικτυο σε πληρη υπηρεια να υποσκαψουν την αντιθεση της κοινωνιας. πονηραδα και παλιανθρωπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΦΙΧΤΕΡΜΑΝ ο επόμενος δήμαρχος Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ωραία ρε φίλε 1.23 γιατί αφου τους καταγγελλουν για πέμπτη φάλλαγα γιατι δεν τους διαγράφουν; Υπάρχει κάτι που ξέρουν ο Μάνζταρης και ο Τριανταφυλλάκης και δεν πρέπει να μάθουμε εμείς; Εάν έχουν στοιχεία να τους διαγράψουν σήμερα αλλιώς να μην πετάνε στο αέρα καταγγελίες. Τριανταφυλλάκη ο κόσμος σε ψήφισε με 75% για να παίρνεις σωστές αποφάσεις όχι γαι να παίζεις το κρυφτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο