Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Επέκταση και αναβάθμιση πεζοδρόμων στην πόλη του Αγρινίου με 4,2 εκατ ευρώ


Με την «επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου πεζοδρόμων της πόλης» προχωράει η υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, με απόφασή του προχώρησε στην ένταξη ενός ακόμη έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020»....

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούνται με 4,2 εκατ ευρώ παρεμβάσεις που προβλέπονται στο αστικό κέντρο Αγρινίου. Συγκεκριμένα, το πρώτο τμήμα του έργου αφορά οδούς ή τμήματα αυτών συνολικού μήκους 1.070 μ που μετατρέπονται σε πεζόδρομους ή οδούς ήπιας κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

o Αναστασιάδη, από οδ. Βότση έως οδ. Π. Σούλου, συνολικού μήκους 140,00 μ.

o Π. Σούλου, από οδ. Μπαϊμπά έως οδ. Παναγοπούλου, συνολικού μήκους 110,00 μ.

o Μπαϊμπά, από οδ. Π. Σούλου έως οδ. Κύπρου, συνολικού μήκους 100,00 μ.

o Βότση από οδ. Χαρ. Τρικούπη έως οδ. Αναστασιάδη, συνολικού μήκους 100,00 μ.

o Χρ. Σαλάκου & Ι. Σταΐκου, από οδ. Βότση έως οδ. Κύπρου, συνολικού μήκους 200,00 μ.

o Μανδηλαρά , συνολικού μήκους 120,00 μ.

o Ι. Σταΐκου από οδ. Κύπρου έως οδ. Γρίβα, συνολικού μήκους 50,00 μ.

o Αφων Παπαστράτου από οδ. Τσικνιά έως οδ. Δημοτσελίου, συνολικού μήκους 160,00 μ.

o Λουριώτου από οδ. Παπαστράτου έως & οδ. Καραπαπά, συνολικού μήκους 50,00 μ.

o Καραπαπά από οδ. Λουριώτου έως οδ. Δημοτσελίου, συνολικού μήκους 40,00 μ.



Το δεύτερο τμήμα της παρέμβασης αφορά την ανάπλαση της οδού Λορέντζου Μαβίλη από με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κυριαζή, έως την Πλατεία Μελίνα Μερκούρη με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Καλλέργη, Δεληγιώργη και Δαγκλή, στην περιοχή του παλιού τρένου σύμφωνα με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη.

«Η προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο των πολιτών του τόπου μας συνεχίζεται. Με τον Δήμο Αγρινίου και άλλους φορείς συνεργαζόμαστε και σχεδιάζουμε το αύριο της πόλης. Το ίδιο πράττουμε για κάθε πόλη και για κάθε χωριό της Δυτικής Ελλάδας. Δρομολογούμε παρεμβάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν νέες συνθήκες ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής, κυρίως όμως να προσδώσουν νέα φυσιογνωμία στο Αγρίνιο, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μία νέα εποχή ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο