Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δρυμό – Καλύτερη η εικόνα το πρωί του Σαββάτου (φωτο)


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Δρυμό Βόνιτσας ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη εστίες σε σημεία......

Ελικόπτερο επιχειρεί αυτή την ώρα στις εστίες που απέμειναν. Το βράδυ που πέρασε ήταν δύσκολο με τις Αρχές να προχωρούν στην προληπτική μερική εκκένωση του οικισμού Δρυμός, ενώ ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ζάλη και δύσπνοια. Αποχώρησε άμεσα και είναι καλά στην υγεία του.

Η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού χωρίς όμως να υπάρξουν απώλειες σε οικίες. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με το πρώτο φως της ημέρας και στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-maistros εκτός από τα ζώα και ελαιώνες κάηκαν και αποθήκες καθώς και 30 κάδοι που περιείχαν ελιές.

Φωτογραφίες από χρήστη του Facebook

agriniopress

1 σχόλιο:

  1. Αν όντως η φωτιά ξεκίνησε από σκουπίδια τη να πω; έχει παραγίνει το κακο οποίος θέλει πετάει ότι θέλει οπουδήποτε, κάηκαν λιοστασια παραλίγο να καούν σπίτια δηλαδή τη πρέπει να γίνει την επόμενη φορά; υπάρχουν τόσα σημεία για τα σκουπίδια και εμείς τα πετάμε όπου να ναι, τους επαρχιακους δρόμους να δείτε το τη βρώμα και σκουπίδια έχουν, ούτε στην Αφρική δεν συμβαίνουν αυτά, ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί δεν είναι μαγκιά να πετάς τα σκουπίδια στο δρόμο μαγκιά και πολιτισμός είναι να το πετάς στο κάδο και στην ανακύκλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο