Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση, προκλητική, και κυνική, τσακίζει τα νέα παιδιά και τα όνειρά τους.»


«Μέλημα της κυβέρνησης είναι να φτιάξει μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.....

«Γυρίζετε την πλάτη στις αλλαγές, στις εξελίξεις, στα νέα δεδομένα, στο μέλλον. Βαφτίζετε το κρέας “ψάρι”, την αναλγησία “αναγκαιότητα”, τον αποκλεισμό “δικαιοσύνη”, την επιστροφή σε αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος “πρόοδο”», συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι με την κυβέρνηση εκπροσωπούμε δύο διαφορετικούς κόσμους, δύο διαφορετικές αντιλήψεις», τόνισε. «Εμείς θέλουμε μία Ελλάδα όπου κανείς δεν αποκλείεται, με την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ισότητας, των ίσων ευκαιριών», συνέχισε ο κ. Μωραΐτης.



« Η κυβέρνηση είναι με τους κολεγιάρχες, με τα συμφέροντά τους, με τις μπίζνες της. Είναι με την ελίτ, για την ελίτ νομοθετεί και δε γνωρίζει τίποτα πέρα από το δικό της, μικρό κόσμο», υπογράμμισε.

«Μέλημά της είναι να φτιάξει μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων. Και σε αυτό είναι απόλυτα συνεπής. Στην Αιτωλοακαρνανία αυτό το ζούμε στο πετσί μας καθημερινά», συνέχισε, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.



Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το ζούμε στα παιδιά των χωριών που δεν είχαν πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα, στα Πανεπιστημιακά Τμήματα που κλείνετε, στις μισές θέσεις εισακτέων που θα καλυφθούν φέτος εξ αιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής».



Χαρακτήρισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής «ένα μέτρο ανάλγητο, άδικο και κυνικό», το οποίο «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω και να μην ισχύσει», ενώ επεσήμανε τη δέσμευση του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία «να διορθώσει αυτήν την αδικία».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, αυτό το μέτρο «είναι ζημιογόνο και για τους εισακτέους στα ΣΕΦΑΑ», αφού «στα αγωνίσματα (η κυβέρνηση) αποκλείει υποψηφίους που συνολικά σημείωσαν υψηλές επιδόσεις» και αυτό «ενώ κράτησε τον αθλητισμό κλειστό επί μήνες, στερώντας τους τη δυνατότητα να προετοιμαστούν όπως θα έπρεπε». Δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης ότι «ακυρώνει στην πράξη την προσαύξηση που δικαιούνται βάσει νόμου οι διακριθέντες αθλητές, αφού αυτή δεν υπολογίζεται κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους».

«Περιορίζετε τις επιλογές τους. Τους εγκλωβίζετε», υπογράμμισε ο βουλευτής.



Παράλληλα, έψεξε την κυβέρνηση ότι «επαίρεται για τους 11.700 διορισμούς, που είναι εφικτοί χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «παραλείπει να πει ότι τα κονδύλια γι’ αυτούς τους διορισμούς ήταν δεσμευμένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Αύγουστο του 2018».

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει στην αξιολόγηση, την οποία θεσμοθέτησε κι έπραξε με τα ΠΕΚΕΣ». Μάλιστα, όπως τόνισε, «λειτούργησαν σωστά, διότι αντιμετώπισε την αξιολόγηση ως συνεργασία διεπιστημονικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα»κι «όχι ως μια διαδικασία στείρα και τιμωρητική».



«Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο δημιουργεί ταξικά σχολεία, ταξικές περιοχές και γειτονιές. Επαναφέρει τον επιθεωρητισμό και τον παλαιοκομματισμό», αφού «θεσμοθετεί τον “Επόπτη Ποιότητας Εκπαίδευσης”, ενισχύει τη μονοπρόσωπη εξουσία του Διευθυντή του σχολείου» και «μετατρέπει τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία σε κανονικότατα πεδία διάκρισης».



Εν συνεχεία, επεσήμανε πως «το σχολείο έχει ανάγκη από δημοκρατική μεταρρύθμιση», πως «πρέπει να γίνει το σχολείο των πραγματικά ίσων ευκαιριών, το όχημα για ένα καλύτερο μέλλον» και πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέδειξε - και σε καιρούς μνημονιακούς - ότι μπορεί να το οικοδομήσει».



Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στο πώς θα ντιλάρει, πώς θα υπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί».



Αντίθετα το βλέμμα του ΣΥ. ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία είναι «στην κοινωνία, στις ανάγκες της, στην προοπτική».



«Για να φέρουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Για να ανακόψουμε τις καταστροφικές σας πολιτικές.

Για να οδηγήσουμε τη χώρα στην ελπίδα και στην πρόοδο», είπε ο κ. Μωραΐτης.

 

1 σχόλιο:

  1. Δεν σε ακούει κανείς Μωραΐτη ένας κολοτουμπας είσαι και τίποτα άλλο.μην ξεχνάς τι έλεγες για τον Τσίπρα και μετά πηγές και τον εγλειψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο