Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Κ. Σπηλιόπουλος: «Άμεσα η διαδικασία ζωντανής μετάδοσης των Περιφερειακών Συνεδριάσεων»


«Βασικό στοιχείο της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Περιφερειακών Επιτροπών είναι η δημοσιότητα. Κάτι που προβλέπεται από το σχετικό νόμο......

· Μέσω αυτής ικανοποιείται το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να παρακολουθούν τις συζητήσεις καθώς και τις αποφάσεις που λαμβάνονται τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο όσο και στις επιτροπές. Έτσι οι πολίτες παρακολουθούν και ασκούν το δημοκρατικό δικαίωμά τους για τις τοπικές υποθέσεις που τους αφορούν. Φυσικά έτσι αποκτούν γνώμη όχι μόνο για την περιφερειακή αρχή, αλλά και για τις παρατάξεις και τους περιφερειακούς συμβούλους.

Στην περίοδο που διανύουμε, λόγω της Covid-19, παρουσία των πολιτών δεν μπορεί να υφίσταται, καθώς οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ζητήσαμε λοιπόν από την αρχή του χρόνου οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου με live streaming, όπως εφαρμόζεται πλέον κατά κόρον σε Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Η Περιφερειακή Αρχή ισχυρίστηκε ότι ίσως τίθενται θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και μέχρι να διερευνηθεί το ζήτημα από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, δεν θα εφαρμόσει αυτή τη δυνατότητα δημοσιότητας. Μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή (22-3-2021) προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Έκτοτε, καμία απάντηση και κανένα ενδιαφέρον. Αναγκαστήκαμε να επικοινωνήσουμε εμείς με την Αρχή.

Η απάντηση ήταν ότι θέμα δεν υφίσταται και δε θα απαντήσουν. Άλλωστε η περιφέρεια υποχρεούται να έχει δικό της μηχανισμό ελέγχου. Επικοινωνήσαμε και με τον Υπουργό Εσωτερικών. Η απάντησή του ήταν σαφής και κατηγορηματική: δεν υφίσταται κανένα θέμα, αντιθέτως επιβάλλεται η μετάδοση των συνεδριάσεων λόγω και της πανδημίας και αν είχε υποβληθεί ερώτημα σε αυτόν, η απάντηση θα ήταν ότι σαφώς μπορεί και πρέπει οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται διαδικτυακά και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα.

Κατόπιν όλων αυτών θέσαμε το ζήτημα ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της 20 Ιουλίου 2021 όπως είχαμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες της περιφέρειάς μας.

Μετά από εκτενή συζήτηση όλων αυτών, το Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι η περιφερειακή αρχή και ο πρόεδρος του Π.Σ. πρέπει να εφαρμόσουν ΑΜΕΣΑ τη διαδικασία ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των περιφερειακών επιτροπών.

Επομένως, η περιφερειακή αρχή και ο πρόεδρος του Π.Σ. οφείλουν να μεριμνήσουν ώστε από την επόμενη συνεδρίαση και στη συνέχεια, όλες οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου καθώς και των επιτροπών να μεταδίδονται ζωντανά και με δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακά από τον κάθε πολίτη».

Κώστας Σπηλιόπουλος
antenna-star

8 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια στον ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ για την πρωτοβουλία να πάει το θέμα στο περιφερειακό Συμβούλιο και βεβαίως και στις άλλες παρατάξεις που το στήριξαν.......
  Χρειάζεται ΑΡΕΤΗ. ΚΑΙ
  ΤΟΛΜΗ....
  Νά πεις. Απέχω, από το περιφερειακό και τίς επιτροπές έως ότου μεταδοθούν ΔΗΜΟΣΙΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε ρε... Γλέντια.. Άν τελικά μεταδοθούν ζωντανά οι επιτροπές και κυρίως οι οικονομικές..... Τότε θα φανούν οι συλλογοι κ μηχανήματα δες.... Έχουν ΜΠΑΡΜΠΑ... ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν καταφέρεις κ.σπηλιοπουλο Κ πάρει ΣΆΡΚΑ και Οστά ή πρόταση σου θα επιφέρεις την απόλυτη διαφάνεια στις αναθέσεις.με την σφραγίδα Σπηλιοπούλου.... αναμένουμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για την ΠΟΑΥ. << μούγκα στην στρούγκα >> ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άμα σύντροφε του ΠΑΣΟΚ περίμενες σοσιαλιστικό μετασχηματισμό
  Απο Κατσιφάρα, Σπηλιόπουλο; Λύτρα, Στάϊκο, Κουρουμπλή και Γαλούνη
  Τζάμπα και βερεσέ περίμενες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άμα σύντροφε του ΠΑΣΟΚ περίμενες σοσιαλιστικό μετασχηματισμό
  Απο Κατσιφάρα, Σπηλιόπουλο, Λύτρα, Στάϊκο, Κουρουμπλή και Γαλούνη
  Τζάμπα και βερεσέ περίμενες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φιλε 6:13 γραψε το ονομα σου και ολοι θα καταλαβουμε οτι ολους αυτους ειδικα εσυ τους εγλυφες νυχθημερον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πάς 9,15 να ξαναδιάβασεις τα ρήματα και την σημασία τους.

   Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο