Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Αστακού Αιτ/νίας «Παντελής Καρασεβδάς»


Πληροφορίες Αγώνα

Ο Λεωνίδας Παπαρίζος και ο Σύλλογος των Εν Αθήναις Απανταχού Αστακιωτών (Οργανωτική Επιτροπή), με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Αστακού.......
Διαβάστε περισσότερα »
. Ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στον Παντελή Καρασεβδά, τον Αστακιώτη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της Σκοποβολής στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

1. Ο αγώνας δρόμου θα λάβει χώρα στον Αστακό Αιτ/νίας τις απογευματινές ώρες της 7ης Αυγούστου (ημέρα Σάββατο) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου των Εν Αθήναις Απανταχού Αστακιωτών.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, τα οποία επιτάσσει το πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. για τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου και τα οποία θα τελούν εν ισχύ κατά την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα. Ενημέρωση επί των μέτρων θα υπάρξει με νεότερη ανακοίνωση και θα αφορά τόσο στην προστασία των αθλητών, όσο και των διοργανωτών – εθελοντών – κοινού.

2. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές:

α. Αγώνας Δρόμου 1.000m (γεννηθέντες το 2010 κι έπειτα)

· Ώρα Έναρξης: 18.00

· Διαδρομή: Οι μικροί αθλητές θα ακολουθήσουν πορεία που θα έχει αφετηρία την περιοχή του Χοβολιού και ακολουθώντας το παραλιακό μέτωπο θα καταλήξουν στο χώρο έμπροσθεν από τις καφετέριες στην παραλία, όπου και θα τερματίσουν.

· Χρονικό Όριο για Τερματισμό: 20 λεπτά

β. Αγώνας Δρόμου 5.000m για δρομείς και περιπατητές

· Ώρα Έναρξης: 18.30

· Διαδρομή: Οι αθλητές θα εκκινήσουν από την αφετηρία, που ορίζεται ο χώρος έμπροσθεν του Παιδικού Σταθμού Αστακού στην παραλία και θα τερματίσουν στο χώρο έμπροσθεν από τις καφετέριες στην παραλία αφού ακολουθήσουν την πορεία Διασταύρωση Καρακώστα – Περιφερειακή Αστακού προς Άγ. Γεώργιο (με την πανοραμική θέα στον κόλπο και την πόλη του Αστακού) – Κάθοδος στη συνοικία «Χοβολιό» – Παραλιακή Διαδρομή προς Λιμάνι – Παραλία Αστακού.

· Χρονικό Όριο για Τερματισμό: 90 λεπτά

3. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (με χρήση chip) και στις δύο διαδρομές με άμεση ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

4. Ο αγώνας θα υποστηρίζεται από την Τροχαία και το Λιμενικό Σώμα (που θα είναι υπεύθυνοι για την ρύθμιση της κυκλοφορίας), το ΕΚΑΒ (που θα είναι υπεύθυνο για την Υγειονομική Κάλυψη των δρομέων) και από εθελοντές (με ευδιάκριτη αμφίεση) που θα παρευρίσκονται καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους δρομείς.

5. Σταθμός ενδιάμεσης τροφοδοσίας με νερό έχει προβλεφθεί μόνο για την μεγάλη διαδρομή, στα 2.500m. Στον τερματισμό, θα παρέχονται νερό και χυμός σε όλους τους αθλητές, αμφότερων των διαδρομών.

6. Βραβεύσεις:

α. Κύπελλο θα λάβουν:

· οι τρεις (3) πρώτοι δρομείς κάθε κατηγορίας (άντρες, γυναίκες) της μεγάλης διαδρομής (5.000m)

· οι τρεις (3) πρώτοι δρομείς κάθε κατηγορίας (αγόρια, κορίτσια) της μικρής διαδρομής (1.000m).

· αναγνωρισμένης αξίας αθλητές – δρομείς, με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.

β. Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι οι δρομείς που θα καταφέρουν να τερματίσουν τη διαδρομή στην οποία θα λάβουν μέρος.

7. Παροχές Αγώνα:

· ηλεκτρονική χρονομέτρηση,

· σταθμοί τροφοδοσίας με νερό,

· αναμνηστικά μετάλλια για όλους,

· υγειονομική κάλυψη,

· η δυνατότητα να γνωρίσει κάποιος τον Αστακό μας τρέχοντας.

8. Ο αγώνας, όντας λαϊκός, δεν θα έχει αντίτιμο, δηλαδή η συμμετοχή είναι δωρεάν.

9. Όλοι οι αθλούμενοι – δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Είναι προσωπική τους υποχρέωση να προβούν σε υγειονομικό έλεγχο και να βεβαιώσουν την καλή κατάσταση της υγείας τους, πριν λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

10. Δηλώσεις Συμμετοχής:

· Τηλεφωνικά: Στο 6945263820 (Λεωνίδας Παπαρίζος)


Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας για να μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας και να απολαύσετε την ομορφιά του τόπου μας!

Ø Ανοιχτό Κάλεσμα σε Εθελοντές/Χορηγούς

Η Οργανωτική Επιτροπή προβαίνει σε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους Αστακιώτες και λοιπούς ενδιαφερόμενους με σκοπό:

· τη συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα δρόμου, με την παροχή των υπηρεσιών τους ως εθελοντές πριν, κατά και μετά την τέλεση του αγώνα.

· τη συνεισφορά τους (είτε οικονομική είτε σε είδος κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με την Οργανωτική Επιτροπή) στα έξοδα που απαιτούνται για την άρτια οργάνωση ενός λαϊκού αγώνα δρόμου.

· την εισήγησή τους στην Οργανωτική Επιτροπή, σχετικά με πρόσωπα με καταγωγή από τον Αστακό ή την ευρύτερη περιοχή, τα οποία θα βραβευτούν ως δρομείς – αθλητές αναγνωρισμένης αξίας, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του εν λόγω αγώνα δρόμου.

Στοιχεία επικοινωνίας εκπροσώπων Οργανωτικής Επιτροπής:

Δήμητρα Ντίνου 6981797724

Λεωνίδας Παπαρίζος 6945263820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο