Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Πρόβλημα ύδρευσης του οικισμού Άγιος Αθανάσιος Αρχοντοχωρίου.


       Έντονη είναι η ανησυχία στο σύνολο των κατοίκων του οικισμού Άγιος Αθανάσιος (Δεργοβίτσα) Αρχοντοχωρίου καθώς οι ταλαιπωρίες τους με το ζήτημα του νερού δεν λένε να λάβουν τέλος. Όπως αναφέρουν σε αίτηση τους με αποδέκτη τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη, ζητούν άμεσα λύση σχετικά με την ύδρευση της περιοχής τους.

Σύμφωνα με την αίτηση, "46οικογενειες του οικισμού Άγιος Αθανάσιος Δεργοβίτσα Αρχοντοχωρίου Δήμου Ξηρομέρου. Δραστηριότητα, Γεωργοί - κτηνοτρόφοι.

Υπεύθυνος Νικόλαος Σάλτος. Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε τα δέοντα για την ύδρευση του οικισμού Άγιος Αθανάσιος Δεργοβίτσα Αρχοντοχωρίου από το δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας Βλυζιανών ή από οποιοδήποτε άλλη παροχή που εξυπηρετεί την περιοχή. "

Η εξέλιξη του θέματος θα πρέπει να έχει την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που αρμόζει σε μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή και σ’ έναν τόπο του οποίου η οικονομία εξαρτάται σημαντικά και από τους αγρότες-κτηνοτρόφους.

13 σχόλια:

  1. Αυτοί δεν είχαν ποτε νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι ποτέ δεν είχαμε νερό. Ομως σ αυτή την περιοχή καλλιεργούσαμε καπνά, αμπέλια, ελιές, είχαμε πεντανόστιμα αχλάδια, μελίσσια με υπέροχο μέλι και μοσχοβολισμένα σύκα. Εκτρέφαμε και εκτρέφουμε ακόμα χιλιάδες γιδοπρόβατα, γνωστά για το νόστιμο κρέας τους, το τυρί και το γάλα.
    Ολα αυτά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με πολύ κόπο. Παντα χρειάζεται μια καινούργια αρχή και εφτασε η ώρα να γίνουν όλες οι ενέργειες να πάρει νερό η Δεργοβίτσα για να γίνει καλλίτερη η ζωή των κατοίκων της και να βελτιωθεί η παραγωγή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι δεν είχαμε ποτέ νερό. Ομως σ αυτή την περιοχή, με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, καλλιεργούσαμε καπνά, ελιές, αμπέλια με μυρωδάτα σταφύλια, αχλαδιές με πεντανόστιμα αχλάδια, μοσχοβολισμένα σύκα. Ειχαμε μελίσσια με νεκταρ μέλι. Εκτρέφαμε και εκτρέφουμε χιλιάδες γιδοπρόβατα, φημισμένα για το κρέας, το τυρί και το γαλα. Και όλα αυτά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
    Πάντα χρειάζεται μια καινούργια αρχή και εφτασε η ώρα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να πάει το νερό στη ΔΕΡΓΟΒΊΤΣΑ να γίνει καλλίτερη η ζωή των κατοίκων της και να αυξηθεί η παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΕΡΑ 1:07 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΕΡΟ;;;
    ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ 3000 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΜΕ 10000
    ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΒΟΟΟΙΔΗ ΚΑΛΕΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΜΕ ΑΜΠΕΛΛΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Η' ΣΤΟ ΣΤΑΒΛΟ ΤΟΥ;
    Η' ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ....
    ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά γινονται μονο με Μαρξιστικές αντιλήψεις.
      Με καπιταλισμό δέν υπάρχει καμια προοπτική για τον τόπο μας.

      Διαγραφή
  6. Φως νερό τηλέφωνο γαλουνης 1986

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τοοοοοοσα χρονια ερώτηση κανω 46 ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΟ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ; ΠΩΣ ΠΟΤΙΖΑΤΕ ΖΩΝΤΑΝΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΚΤΛ; ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΔΓΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ...ΑΧΝΑ....ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛ ΤΑ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΙΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ ΓΑΛΟΥΝΗΣ.
    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ 2020 ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΝΕΡΟ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ 2020 Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ_ΔΕΡΓΟΒΙΤΣΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΝΕΡΟ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτα τηλεφωνο και μετα ρευμα και δρομο.Ο δρομος που ενωσε το Αρχοντοχωρι με τον Αστακο.και για να μην ξεχναμε δεν ξαναεγινε καμοια συντηρηση απο καμοια αλη δημοτικη αρχη εκτος του Γαλουνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστα δεν είχαμε νερο,μεγαλώσαμε με το νερο απ τις στέρνες κ ποτιζαμε κ ποτίζουμε τα ζωντανά κ κηπια με βυτία που προέρχονται απο νερο του χωριού η νερο απ το λάκο,οποίος εχει περασει ξερει.ολοι εσεις που κράζετε να σας ενημερωσω οτι εκει ζουν κ εργάζονται 46οικογενειες.
    Επι εποχή γαλουνη εγινε δρόμος,ο οποίος θελει συντήρηση,μπήκε τηλ κ ρεύμα σε ολα τα σπίτια.αφου λοιπον πληρώνουμε δημοτικά τέλη αναμενουμε νερο,το πολυτιμότερο,κάδους απορρηματων,ασφαλτοστρώσεις κ ενα κιόσκι στο σημείο που ναι ο λακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1:17 ΕΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΟΥΤΣΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΚΟΙΝΟΤΡΧΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΟΠΙΡΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΡΧΩΝΤΟΧΩΡΙ-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΒΛΙΖΑΝΩΝ.
    ΠΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
    1:17 ΑΣΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΙΣΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΝΕΡΟΟΟΟΟ ΖΗΤΑΜΕ ΟΧΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή