Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Ο Θανάσης Καββαδάς για τις εξελίξεις στο Άκτιο Αμβρακία

Θανάσης Καββαδάς: «Οριστικός ανάδοχος στον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία– Η Κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεση να επανεκκινήσει το έργο»
Οριστική ανάδοχος στο έργο της Αμβρακίας Οδού αναδείχθηκε η εταιρεία Μυτιληναίος. Έπειτα από την πρόσφατη πρόσκληση που απηύθηνε το Υπουργείο Υποδομών στους παλαιούς αναδόχους του έργου, σύμφωνα με την προκήρυξη του 2018, προκειμένου να ανανεώσουν τις προσφορές τους, η εν λόγω εταιρεία ήταν η μόνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον και, καθώς δεν υπήρξε καμία ένσταση ή προσφυγή, θα αναλάβει την κατασκευή του υπολοιπόμενου δρόμου συνολικού μήκους περίπου 32 χλμ.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση έδωσε από την αρχή της θητείας της την υπόσχεση ότι το έργο της Αμβρακίας οδού θα επανεκκινήσει – και την τήρησε στο ακέραιο.
Έπειτα από τα αδιέξοδα στα οποία είχε οδηγήσει το έργο η προηγούμενη Κυβέρνηση, που δεν προχώρησε με τις συμπληρωματικές συμβάσεις, τακτική που είχε ως αποτέλεσμα σωρεία προσφυγών, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Υποδομών, υπό την καθοδήγηση του κ.Κώστα Καραμανλή, ξεπέρασαν τις δυσκολίες και βρήκαν σύννομη και, κυρίως, αποτελεσματική λύση.
Πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν υπάρχει τίποτα να μπορεί να καθυστερήσει το έργο. Άμεσα θα κληθεί ο ανάδοχος να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα ελεγχθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού, θα εκδοθεί το πρακτικό, το οποίο θα υπογραφεί από τον Υπουργό ώστε να κατοχυρωθεί το αποτέλεσμα για τον κύριο ανάδοχο. Στη συνέχεια η σύμβαση θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή, καθώς το έργο είναι μεγάλο, και πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται να υπογραφεί.
Η Λευκάδα, αλλά και όλες οι περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, περίμεναν με αγωνία μια Κυβέρνηση που θα είχε την πολιτική βούληση και την αποτελεσματικότητα να λύσει αυτόν τον Γόρδιο Δεσμό.
Σε 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης θα είναι έτοιμη η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, και μέσα σε 30 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το υπόλοιπο έργο, ώστε οι πολίτες της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, θα μπορέσουν επιτέλους να διασχίζουν με ταχύτητα και ασφάλεια έναν υπερσύγχρονο δρόμο, αντάξιο ευρωπαϊκού κράτους.»

6 σχόλια:

  1. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΝΕΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    ΑΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΝΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ
    ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ . ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΒΛΥΧΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ , ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ Η ΠΛΑΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΒΟΝΙΤΣΑ ,ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΑΤΙΑ
    ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ, ανάδοχοι περάσανε πολλοί. Όλοι πήραν το μεγάλο χαρτζιλίκι και την έκαναν. Θριαμβολογιες όταν τελειώσει το έργο και τότε θα δούμε ποια κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις και σε ποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε 9.33 ΤΕΡΜΑ ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ
    ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ. ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
    ΤΑ ΚΑΚΟΓΡΙΤΣΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ 11:40, μακάρι να έχεις δίκιο και το 2023 να είναι έτοιμο το έργο. Από αυτό το έργο περάσανε πολλοί μεταξύ των οποίων και ο ΆΚΤΩΡ. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι να παραδόθηκε κάτι.

      Την μόνη περίοδο που παραδόθηκε ήταν την περίοδο που υπήρχε πολιτική βούληση να τελειώνουν τα έργα που δεν είχαν τελειωμό...
      Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το έργο θα είχε τελειώσει σε 3-4 χρόνια. Εδώ ξεκίνησε το 2010 και έχουμε ακόμα. Πέρασε πολλοί τσιμπησανε παραδακι και έφυγαν για άλλες πολιτείες.

      Τέλος δεν ξέρω αν τα Καλογριτσια έχουν τελειώσει αλλά έχω την αίσθηση ότι γυρίσαμε στην εποχή των πολλών αναθέσεων και των αιώνων έργων που στο τέλος γίνονται η κότα με τα χρυσά αυγά για πολλούς εργολάβους.

      Διαγραφή
  4. Ρε πόσα θα φάνε ακόμα από αυτόν τον δρομο;Λάθος δουλειά κάνω.Επερπε να γίνω πολιτικός η εργολάβος .Αυτές είναι δουλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δει γίνεται τίποτα εδώ θα ήμαστε κύριε ενημέρωμενε κάτι ξέρουμε και εμείς. Για την ιστορία να σε βοηθήσω αυτή η εταιρεία πρώτη φορά αναλαμβάνει οδοποιία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο