Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Κόλλησε ο ιερέας που δήλωνε πως «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης»

       Θετικός στον κορωνοϊό αρχιμανδρίτης που δήλωνε «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης»
O πρωτοσύγκελος Αλέξιος Κανίνας Την άποψη ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού εξέφραζε το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2020, μέσω του ραδιοφώνου, ο Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, στα Τρίκαλα, π. Αλέξιος Κανίνας.
Μέσα σε 6 μήνες όπως μεταδίδει το trikalavoice.gr, ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, ζητώντας από τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Όπως αναφέρει, ο ίδιος δεν έχει κανένα σύμπτωμα της νόσου, ενώ παραμένει κατ’ οίκον ήδη από την περασμένη Δευτέρα, με δικιά του πρωτοβουλία και για να προφυλάξει τους πιστούς και το κοινωνικό σύνολο. H ανακοίνωση του Πρωτοσύγκελου Αλέξιου Κανίνα : Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π.Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και γώ την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας (Τρίτη 25/08/2020). Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυσόστομο κάναμε την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε σήμερα Πέμπη 27/08/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός. Οφείλω να Σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριοσρισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνοστισμών κλπ), Μην Σας ενοχλέι η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!! Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!! «Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά» (Ιωάν. 4:21-24) Στις 28/3 είχε εκφράσει την άποψη ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.
Όπως είχε αναφέρει μεταξύ άλλων μιλώντας στη Λέσχη 97,6, «Από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει επικινδυνότητα πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Στον πνευματικό χώρο δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Εάν κάποιος έχει κορονοϊό μπορεί και να μην το ξέρει, και συναθροίζεται με ανθρώπους και τους κολλήσει είναι διαφορετικό θέμα. Από την Θεία Κοινωνία, από το Δισκοπότηρο δεν θα κολλήσει, πάντως. Για εμάς, για όσους πιστεύουν αυτό είναι ποτήριο και γεύση Αθανασίας. Δυστυχώς αυτοί που αντιδρούν τώρα είναι άνθρωποι που δεν μετέλαβαν ποτέ στη ζωή τους κι ούτε έχουν ιδέα τα περί της πίστεως».
πηγή: https://parallaximag.gr

10 σχόλια:

  1. Γιατί οι άλλοι ιερείς δήλωναν ότι κολλάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά και ποιος λέει ότι κόλλησε από την θεία κοινωνία; Η θεία κοινωνία είναι ο Χριστός ο ίδιος. Είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και όχι ψωμί και κρασί. Όσοι δεν κοινωνούν επειδή φοβούνται καλά κάνουν και δεν κοινωνούν επειδή δεν διακρίνουν σώμα και αίμα Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν για τον κσιρό επίκειται βροχή η κρύος καιρός.
    Τι λέμε ή τι μας λένε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. δέν μας λένε να πάρουμε ομπρέλα ή να ντυθούμε καλά να μην κρυώουμε.
    Λογικά λοιπόν μας θέλουν να σκεφτόμαστε στην καθημερινότητά μας όσοι πραγματικά μας αγαπάνε ή αγαπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόκειται για κατάντια μιας κοινωνίας, που μέλη τους ακολουθούν τις ηλιθιότητες των ρασοφόρων για επιστημονικά θέματα δημόσιας υγείας και όχι τους γιατρούς και ειδικούς επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πραγματικός θεός τιμωρεί τους πραγματικούς ασεβείς και φαρισαίους ρασοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - Παιδιά έχω πυρετό και πόνους στο στομάχι.
    - Φώναξε έναν παπά, για να σου περάσει.
    (ποιος είπε ότι πολλοί δεν έχουν μείνει στον σκοταδισμό του μεσαίωνα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7 μήνες με κορωνοιο στην Ελλάδα. Συνεχείς θείες λειτουργίες, κοινωνία πιστών και στο τέλος κατάλυση του Αγίου Ποτηρίου απ τον ιερέα. Τουλάχιστον το 1/3 των κληρικών δε θα έπρεπε να νοσησει? Απ ο.τι μαθαμε δεν αρρωστησαν 2.500 χιλιάδες παπάδες. Γιατί??? Υποψιάζομαι μας τους κρύβουν και όταν πεθάνουν τους θάβουν κρυφά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άπιστοι....δικαιωμά σας να μήν πιστεύετε.... είπε ο άνθρωπος ότι κόλλησε από την θ. Κοινωνία ή είπε ότι οι ιερείς δεν κολλάνε ιώσεις όπως οι άλλοι άνθρωποι;μην διαστρεβλώνεται τα πράγματα βγάζοντας το δηλητήριο τής καρδιάς σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελεος ρε κομπλεξικοι που βρηλατε την ευκαιρια να βγαλετε το αχτι σας για την Θεια Κοινωνία. Ενας απο εσας που σχολιαζετε να μου πει και εμενα που προκυπτει απο το κειμενο εκτος απο τον τιτλο στο αρθρο που εδωσε ο δημοσιοκαφρος, οτι εχει σχεση η Θεια Κοινωνια με την ασθενεια απο κορονοιο του Ιερέα. Μαθετε να διαβαζετε και να μην ειστε προβατα σε οτι σας παρουσιαζουν ως ειδηση και ουτε να βγαζετε το κομπλεξ και την απιστια σας με την πρωτη ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο