Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη ιχνηλατήσεις στην περιοχή του Αγρινίου μετά το νέο κρούσμα

Μετά την ανακοίνωση δύο κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία από τον ΕΟΔΥ, σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες τέθηκαν άμεσα σε ετοιμότητα για τη διαχείριση της κατάστασης.....

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας μετά από αρκετές μέρες επανήλθε στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, καθώς θετικοί βρέθηκαν στον ιό μία γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και ένας αλλοδαπός από την περιοχή του Αιτωλικού.
Η γυναίκα η οποία είναι ασυμπτωματική και έχει ήδη τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παράλληλα, και στις δύο περιπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών τους. Όπως είναι λογικό, στο πλαίσιο αυτό θα ελεγχθούν άτομα από συγγενικό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν υπάρχει διασπορά του ιού. Με τις διαδικασίες της να είναι εξέλιξη, εύλογα προέκυψε και μικρή αναστάτωση σε χωριό του Αγρινίου.
Πάντως, αυτό που τονίζεται από τους αρμόδιους φορείς είναι ότι ο νομός βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς με το πιο χαμηλό ιικό φορτίο.
Η παράμετρος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθησυχαστική, τουλάχιστον προς το παρόν, συγκριτικά με την αυξανόμενη τάση και την έξαρση που γνωρίζει ο κορωνοϊός στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε άλλα σημεία της επικράτειας.
agriniopress

3 σχόλια:

  1. Τα χωρια αντι να αναστατωνονται καλο θα ειναι οι κατοικοι να φορανε μασκα και να κραταν αποστασεις. Δεν γινεται να μην δεχεσαι την μασκα και αν ανακοινωθει κρουσμα να πανικοβαλεσαι. Των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν. Αληθεια με τα τεστ στον Μυτικα την προηγουμενη Τεταρτη τι εγινε; Γιατι δεν γραφτηκε τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ τη είσαι ακριβώς που κανείς υποδείξεις; Από τον εοδυ; Η κάτι άλλο; Αν θες πάρε τη μάσκα αγκαλιά και να τη φοράς και στον ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κομμενες οι νυχτερινες αγκάλες μεχρι νεοτέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο