Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

“Άδειασε” το ξενοδοχείο καραντίνας στο Μεσολόγγι-ελλιμενίστηκε στο Πλατυγιάλι το πλωτό γεωτρύπανο

Πριν από λίγη ώρα, εισήλθε για ελλιμενισμό και παροπλισμό στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού το πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India, που από τα τέλη Ιουλίου βρίσκεται στο αγκυροβόλιο ανοικτά του Αστακού.....

Το θηριώδες πλοίο, που αποτελεί “πλωτή πολιτεία” σύμφωνα με όσους το έχουν επισκεφθεί, θορύβησε την τοπική κοινωνία, όταν μέλος ομάδας επιθεωρητών, που προχωρούσαν σε έλεγχο του πλοίου, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Η ομάδα των δέκα ατόμων τέθηκε σε καραντίνα και οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο που λειτουργεί γι’αυτόν τον λόγο στο Μεσολόγγι.

Το πλοίο έχει πάνω από 50 άτομα πλήρωμα και διαθέτει ιατρό. Στο πλήρωμα δεν έγιναν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού ενώ δόθηκαν σχετικές οδηγίες απ τον ΕΟΔΥ , όταν εντοπίστηκε το κρούσμα, στις 30 Ιουλίου. Πλέον 13 μέρες μετά, η κατάσταση δείχνει πως είναι ελεγχόμενη , μιας και δεν έχει αναφερθεί κάτι ύποπτο.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η ομάδα των δέκα ατόμων εξήλθε του ξενοδοχείου καραντίνας στο Μεσολόγγι την περασμένη Κυριακή, ενώ μόλις μία μέρα νωρίτερα από την πόλη του Μεσολογγίου αναχώρησε και η οικογένεια των Γερμανών που παραθέριζε στην Δωρίδα και βρισκόταν και αυτή σε περιορισμό στον ίδιο χώρο λόγω κορωνοϊού.

Το πλωτό γεωτρύπανο (drill ship) , με σημαία νησιών Μάρσαλ, ουσιαστικά θα “αναμένει” το επόμενο διάστημα, δεμένο στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού, με προσωπικό ασφαλείας, τις όποιες συμφωνίες θα κάνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία για πιθανές γεωτρήσεις. Έτσι, δεν αποκλείεται, με βάση τις συμβάσεις που υπάρχουν για τα θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και Πατραϊκό, να χρησιμοποιηθεί γι’αυτόν τον σκοπό.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Marine Traffic, το πλοίο έχει πλέον ελλιμενιστεί στο Πλατυγιάλι:

agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο