Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Πρώτος Εορτασμός του Αγίου Καλλινίκου του Αιτωλού Επισκόπου Εδέσσης


      Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στις 8 Αυγούστου 2020 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος επίσημος εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου Καλλινίκου του Αιτωλού, Επισκόπου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Στην γενέτειρα του Αγίου, τα ΣιταράλωναΘέρμου Τριχωνίδος, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, θα τελεσθούν η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας (7 Αυγούστου, ώρα 19:00’) και η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία (πρωί 8ης Αυγούστου).

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου διηκόνησε ως Πρωτοσύγκελλος και Προϊστάμενος, ωσαύτως θα τελεσθούν η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και η ιερά Παράκληση της Παναγίας (7 Αυγούστου, ώρα 19:00’) και η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία (πρωί 8ης Αυγούστου).
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου θα επισκεφθεί την Έδεσσα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, για να συμμετάσχει στους πρώτους εορτασμούς που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο