Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η αντικοινωνική συμπεριφορά του πετάγματος σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους, στις παραλίες και στην θάλασσα.

         Πραγματικά μας είναι πολύ δύσκολο και πολύ ακατανόητο να μπορέσουμε να εξηγήσουμε την αντικοινωνική συμπεριφορά, κάποιων πολλών απ' ότι φαίνεται συμπολιτών μας, του ανεξέλεγκτου πετάγματος σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους, στην παραλία και στην θάλασσα.
Πλαστικά μπουκάλια από εμφιαλωμένα νερά κυρίως και αναψυκτικά δευτερευόντως, αλουμινένια κουτάκια, πολλά πλαστικά ποτήρια καφέ, χαρτιά κ.α., πλαστικές σακούλες, πεταγμένα δεξιά και αριστερά σε κοινόχρηστους χώρους, παραλίες, πεταγμένα μέσα στο Πέλαγος, δυστυχώς από συμπολίτες μας που δεν σέβονται τον τόπο που κατοικούν μόνιμα ή βρίσκονται ως επισκέπτες.
Υπάρχει ο Δήμος που μαζεύει και κάποιοι εθελοντές που αθόρυβα κάνουν το ίδιο, αλλά με κοινή λογική δεν γίνεται τώρα που ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά πολύ, αυτό να το κάνουν 100 κάθε ώρα και στιγμή, και από πίσω σε καθέναν από αυτούς, να υπάρχει και ένας που θα μαζεύει.
Για την θάλασσα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, με τα σκουπίδια να ξεβράζονται στις ακτές.
Ελπίδα μας γράφοντας αυτό το μικρό πόνημα μας είναι, έστω και 1 από τους 10 που κάνει αυτό, να ευαισθητοποιηθεί, να σκεφτεί και να το δει αλλιώς...
Βέβαια δεν τρέφουμε αυταπάτες...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο