Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Aγώνας δρόμου για την επάρκεια νερού. -«Αγκάθι» οι παράνομες παροχές


"ΣΥΚΞ ανάβασις ....δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου Ύδρευσης Κοινοτήτων Ξηρομέρου"
  Αγώνας δρόμου για τη δημοτική Αρχή Ξηρομέρου, η διασφάλιση της επάρκειας του νερού για την καλοκαιρινή περίοδο. «Αγκάθι» είναι τελικά το πρόβλημα της κλοπής με τις παράνομες παροχές, που προκαλούν κατασπατάληση του πόσιμου νερού σε άλλες χρήσεις.
Από την πρώτη στιγμή ο Αντιδήμαρχος Φίλιππος Σαμαλέκος και οι τεχνικοί του δήμου έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τις παράνομες παροχές υδροδότησης, οι οποίες και αποτελούν “γάγγραινα” για τις Κοινότητες, με αμέτρητα κυβικά νερού να χάνονται αφού τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για την άρδευση σε χωράφια, αφήνοντας τους κατοίκους των κοινοτήτων σε λειψυδρία.


Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Αντιδήμαρχου οι αυτοψίες έχουν αποδώσει καρπούς με αποτέλεσμα τη διακοπή πολλών παράνομων παροχών. Γεγονός είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει και η προστασία από τους ίδιους τους κάτοικους ώστε να μην κυριαρχεί το δόγμα... ο κλέψας του κλέψαντος, καθώς το νερό είναι από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά και πρέπει να τυγχάνει της προστασίας όλων μας.
Επίσης οι βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης είναι ο καθημερινός “πονοκέφαλος” για τη δημοτική Αρχή που μέχρι στιγμής έχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά.
Το σημαντικότερο όμως, είναι πως πρέπει να σταματήσει η χρήση του πόσιμου νερού για αρδευτικούς σκοπούς  και άλλες χρήσεις .

Στείλτε μας ό,τι πιστεύετε πως έχει ενδιαφέρον για να δημοσιευτεί στο blog xiromeronews, σχετικά με τις παράνομες παροχές ή άτομα που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες της ύδρευσης. Με τον τρόπο αυτό από το χωριό, την περιοχή σου μπορείς να έχεις λόγο, να γίνεις μέρος της παρέας μας και να μοιραστείς τις πληροφορίες που εσύ ξέρεις. 

Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ευθύνη όλων μας, για να αποτελεί αντικείμενο ενός εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού εντυπώσεων και αναρτήσεων άνευ ουσίας.





17 σχόλια:

  1. Δεν σφραγίστηκε καμιά παροχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ενημέρωση για μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Σχεδόν όλες οι παράνομες παροχές έχουν ξσνασυνδεθει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα? Παράνομη παροχή για πότισμα τριφυλλιού στο χωριό καραισκακη που άφηνε τον κόσμο χωρίς νερό. Κόπηκε κ με ένα τηλ ξσνασυνδεθηκε. Θυμίζει γεφύρι της Άρτας. Ολημερίς το χτιζανε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε σαμαλεκο πηγατε σε ολες τις παροχες τις παρανομες στον προδρομο τις πηρατε με την σειρα η σε μια μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Αντιδημαρχε δωστε νερο στους κτηνοτροφους με νομιμες διαδικασιες και μην τους κοβετε το πολυτιμοτερο αγαθο οπως εχετε πει και ο ιδιος !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ρωτήστε τον νερουλά στο Μεγαλοχώρι να σας πει που βρωμαει αυτός ξέρει σίγουρα. Μήπως δεν γίνετε κάτι καλά αυτός ξέρει,μήπως δεν πάει κάτι καλά αυτός ξερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο τον αγιοδημητριο εος τον αστακο να κοπουν ολλες η παρανομες παροχες στις στανες γιατι αλλιος δεν θα εχουμε νερο ποτε 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ....ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΑΓΙΑ 30ε ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τό νερό του Αστακού είναι πιο ακριβών κ από το ρεύμα ,τό 30-40 % των κατοίκων πληρώνουν κ για αυτούς που δεν πληρώνουν , Αντιδήμαρχε, ΠΉΓΑΙΝΕ στο ταμείο τού Δημου κ βρες πόσοι ΔΕΝ πληρώνουν κ πόσα χρόνια ,ως εδώ τα ημημετρα κ ή κοροϊδία... Οι παρα πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τό νερό του Αστακού είναι πιο ακριβών κ από το ρεύμα ,τό 30-40 % των κατοίκων πληρώνουν κ για αυ θατούς που δεν πληρώνουν , Αντιδήμαρχε, ΠΉΓΑΙΝΕ στο ταμείο τού Δημου κ βρες πόσοι ΔΕΝ πληρώνουν κ πόσα χρόνια ,ως εδώ τα ημημετρα κ ή κοροϊδία... Οι παρα πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ?? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΘΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΚΡΙΜΑ κ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1:37 ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΥΔΡΟΦΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΟΥΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΜΑΓΚΑ ΚΟΦΤΕΣ ΟΛΛΕΣ ΣΑΜΑΛΕΚΟ ΘΑ ΑΡΟΣΤΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μεγαλύτερη και παράνομη κλοπή νερού γινεται στο Λιμάνι από το λιμενικό ταμείο
    Αστακου.Ως πότε εγώ ο συνταξιούχος και οι υπόλιποι θα πληρώνουμε το νερό γιά
    να πλένουν τα κότεραοι τουρίστες ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και να κάνει πολιτική για την τσέπη του
    ο πρόεδρος και ο παρατρεχάμενος του Μόνο μια λεξη ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκουρτου πρόδρομο Χρυσοβίτσα ένα χάος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να πληρώσουν αυτοί που χρωστάνε χιλιάδες ευρώ και το παίζουν παράγοντες του τόπου με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και όχι να μένουν στο απυρόβλητο.
    Ο Δήμος δεν πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΔΕΝ.ΚΟΨΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΝΕ ΚΑΙ ΣΑΜΑΛΕΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΡΙΚΕΛΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΗΣ ΕΛΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΛΕΚΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ. ΠΙΤΕΜΑΣ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΩΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΞ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΒΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΡΑΠΛΑΣΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΑΠΗΛΗΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΔΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Σ Ι Ξ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΥΔΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ Σ Ι Ξ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΚΤΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝ ΕΞΩΔΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε ποια άμεση ανταπόκριση αναφέρεστε κύριε αντιδήμαρχε? Γιατί εμείς αυτό που βλέπουμε είναι η καθημερινες διακοπές να έχουν γίνει κακία συνήθεια, εκτός και αν αναφέρεστε σε άλλο Αστακό. Όσο για τις παροχές σε κτηνοτρόφους δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να κοπούν εάν είναι νόμιμες και πληρώνουν. Υπάρχουν και σπίτια που δεν πληρώνουν, θα τα κόψετε και αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο