Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ελεύθερο, δωρεάν και για απεριόριστο χρόνο δημοτικό πάρκινγκ 6 στρεμμάτων. Πάραυτα παρκάρισμα στους στενούς δρόμους, στα πεζοδρόμια και στα μπαστούνια του λιμανιού!!! Αναζητείται κοινός νους!!!



Υπόψη κ. Διοικητή
Από:
ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΟΥΡΝΑΡΑ,
ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟ,
ΜΥΤΙΚΑΣ
ΤΗΛ.: ********, **********
 Με τη συνημμένη απόφαση του ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του τότε Δήμου ΑΛΥΖΙΑΣ (δείτε εδώ), έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση κατά μήκος της παραλιακής οδού από το λιμάνι μέχρι και το τελευταίο σπίτι του οικισμού Αφών Σκαρογιάννη, όπου υπάρχει στροφή.....

Από τότε -2007-, τοποθετήθηκαν τα ανάλογα σήματα και υπάρχει και η σχετική διαγράμμιση επί της οδού. Πρόκειται για στενή οδό πλάτους 5,50 μέτρων περίπου, χωρίς πεζοδρόμιο, διπλής κυκλοφορίας από όπου διέρχονται μεγάλα φορτηγά, λεωφορεία, τρέιλερ με σκάφη κλπ που κατευθύνονται προς το λιμάνι, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο τώρα το καλοκαίρι.
Ο δρόμος αυτός είναι μπροστά την κύρια πλαζ του οικισμού, όπου υπάρχουν ομπρέλες και κάποιοι συμπολίτες μας δεν σέβονται την απόφαση και σταθμεύουν, παρότι δημιουργούν μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Αυτά ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια και παρά τις προσωπικές προσπάθειες μου, λύση δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, παρότι είναι απλή και επιφυλάσσομαι να την προτείνω.
Σήμερα το πρωί διαπίστωσα ότι στη στροφή που υπάρχει στο τέλος αυτού του δρόμου, απέναντι από την οικία Σκαρογιάννη, έχουν σταθμεύσει αυτοκίνητα με τρέιλερ, πάνω στη στροφή και καταλαμβάνοντας το υπάρχον πεζοδρόμιο (δείτε συνημμένη φωτογραφία).
Προφανώς τα άφησαν εκεί ενόψει του 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και θα παραμείνουν εκεί για κάποιες μέρες, δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση για τους πεζούς κυρίως ,που εξωθούνται να διέλθουν από το οδόστρωμα, αφού το πεζοδρόμιο έχει καταληφθεί από τα αυτοκίνητα αυτά και τα τρέιλερ.
Σημειωτέο ότι απέναντι ακριβώς από τη στροφή υπάρχει μεγάλος ακάλυπτος δημοτικός χώρος, όπου με ασφάλεια μπορούν να σταθμεύσουν για οποιαδήποτε διάρκεια.
Παρακαλώ πολύ για τις άμεσες νόμιμες ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Γ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Όπως ακριβώς τα αναφέρει ο συμπολίτης μας κ. Πουρνάρας. Επί του σημείου και 256 μέτρα από την γλίστρα του λιμανιού του Μύτικα, υπάρχει το δημοτικό οικόπεδο των 6 στρεμμάτων, για δωρεάν στάθμευση για όσο χρόνο θέλει ο κάθε επισκέπτης. Εμφανείς πινακίδες στο λιμάνι ενημερώνουν γι αυτό.
Δυστυχώς η νοοτροπία κάποιων συμπολιτών μας είναι απαράδεκτη...

256 μέτρα από το λιμάνι του Μύτικα, υπάρχει το αναξιοποίητο κοινοτικό αγροτεμάχιο των 6 και πλέον στρεμμάτων για ελεύθερο πάρκινγκ οχημάτων και τρέιλερ (προβλέπονται εκεί να κατασκευαστούν ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στο μέλλον).

Η εδώ και ένα μήνα τοποθετημένη καινούργια σήμανση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, μάλλον απευθύνεται σε τυφλούς ή αναλφάβητους συμπολίτες μας.
mytikaspress

5 σχόλια:

  1. Έχουν μπει πινακίδες με αναφορά σε δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ που να οδηγούν τον κόσμο προς τα εκεί; Έχει μπει φωτισμός και μια στοιχειώδης φύλαξη; Καλός ο κοινός νους. Αλλά τα στοιχειώδη η δημοτική αρχή (όχι μόνο η νυν) τα έχει σκεφτεί; Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξήλωμα πινακίδων και κλήσεις. Μόνο αυτά καταλαβαίνει ο κάθε αντικοινωνικός επιδειξίας κατσαπλιάς. Τα άλλα είναι "σε δουλειά να βρισκόμαστε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωπα πήγα και είδα τι εννοούσε ο 12.28. Είναι δυνατόν να εννοείς υποδομή τα κίτρινα ταμπελακια; αυτό είναι υποδομή; έχετε παρεξηγήσει πολλά και θεωρώ ότι και εσείς είστε ανίκανοι να δώσετε μια ολοκληρωμένη λύση. Δηλαδή του λες ανέβα μέχρι το λιμάνι που ήσουν συνηθισμένος αλλά κοίτα, σου έχω παρακάτω. Δεν γίνεται σοβαρή κουβέντα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο