Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Προγραμματισμός προσλήψεων για το 2021 σε ένα Δήμο Ξηρομέρου φανερά υποστελεχωμένο. Όχι η αξιωματική αντιπολίτευση, παρών η ελάσσονα.


      Όλοι γνωρίζουν την υποστελέχωση του Δήμου Ξηρομέρου και ειδικά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Είναι μία πραγματικότητα που έχει αναδειχθεί σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου, επί των Δημοτικών Αρχών κ. Πυθαγόρα Σαμαρά, κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη και του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Έχει επισημανθεί από όλους τους δημοτικούς συμβούλους και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου χρειάζεται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Υπάρχει η έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών το 2013, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, όπου ο Δήμος Ξηρομέρου ανήκε στην ομάδα των Δήμων με ελλείπον προσωπικό, 15 θέσεων τον αριθμό, ώστε στοιχειωδώς να μπορεί να λειτουργήσει. Ενδιάμεσα πολλοί μόνιμοι υπάλληλοι έφυγαν για άλλες υπηρεσίες ή συνταξιοδοτήθηκαν.


Το 2018, η τότε Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, έχοντας πετύχει σε συνεννόηση με τους δανειστές να απελευθερωθούν οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, όπου υπήρχε πολύ μεγάλο και οξύ πρόβλημα, προχώρησε με την προκήρυξη 3Κ/2018 στην πρόσληψη 8.166 ατόμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.
Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν αιτήθηκε ούτε μία θέση(!!!), λόγω εκτροχιασμού των οικονομικών του από την συνετή οικονομική διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
 
Και έρχεται η νέα δημοτική αρχή, η οποία βρίσκει ένα Δήμο χωρίς υπηρεσίες, με την υποστελέχωση να έχει χτυπήσει βαθύ κόκκινο από την παρατεταμένη αδιαφορία της πρώην δημοτικής αρχής και προσπαθεί με δίμηνα, με τετράμηνα και οκτάμηνα να κάνει δουλειά, αλλά οι μόνιμες προσλήψεις είναι απαραίτητες και το έχουν πει όλοι.
Σε όλο αυτό τον ένα χρόνο, έχοντας συμμαζέψει εντυπωσιακά τα οικονομικά του Δήμου, κάνει λοιπόν προγραμματισμό μόνιμων προσλήψεων για το 2021 στον Δήμο Ξηρομέρου, του οποίου ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας έχει 22 κενές θέσεις τακτικού προσωπικού(!!!) και αιτείται 4 θέσεις (3 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες), οι οποίες στο άμεσο μέλλον αναμένεται να χαθούν, οι δύο λόγω κινητικότητας και οι άλλες δύο λόγω συνταξιοδότησης.
Έρχεται λοιπόν το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή στις 14 Αυγούστου και το αυτονόητο και προφανές, το καταψηφίζει η αξιωματική αντιπολίτευση με τον πρώην Δήμαρχο κ. Γαλούνη, ο οποίος επί της θητείας του σε όλα τα δημοτικά συμβούλια έλεγε δεν έχουμε προσωπικό και η ελάσσονα αντιπολίτευση λέει παρών, χωρίς στο επίσημο έγγραφο να αναφέρεται καμία αιτιολογία για την αρνητική ψήφο και το παρών.
Η προσωπική επώνυμη γνώμη του blogger http://mytikaspress.blogspot.com είναι ότι, οικονομική εξυγίανση του Δήμου και το στήσιμο των υπηρεσιών του, είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, οι απαραίτητες βάσεις για να πας παρακάτω.
Μιλάμε για ένα Δήμο Ξηρομέρου που παραδόθηκε κυριολεκτικά διαλυμένος σε όλα τα επίπεδα και που γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να γίνει κανονικός Δήμος.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο του προγραμματισμού μόνιμων προσλήψεων για το 2021.

6 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗ ΨΙΦΗΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανοίγουν θέση να προσλάβουν τον Αντιδήμαρχο για υπαλληλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6 26 παραδέξου το .εισαι βλαψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή να ψιφισει ο γαλουνης να βολεψετε εσείς κόσμο τι τετραπερατα παιδιά είστε. Α και βρίστε όσο θέλετε περνάει γρήγορα ο καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.....ΦΙΛΕ 6¨26 ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΑΝ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 9:51 ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΩΤΗ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥ.....ΕΦΥΓΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΝΑΩΤΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ....ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΜΕ....ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΕΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ....ΕΧΕΙΣ ΑΡΓΗΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο