Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Σώθηκε μια συμπατριώτισσα μας από τον Κάλαμο χάρη στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ και το προσωπικό του

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

          Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι να είναι ανοικτό και να εφημερεύει το Κ.Υ. Μύτικα, ειδικά αυτή την περίοδο όπου ο πληθυσμός του Μύτικα και των χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας αυξάνει, όπως και των γειτονικών μας και αγαπημένων νησιών Κάλαμου και Καστού Λευκάδας.
           Προχτες προς απόγευμα άλλο ένα περιστατικό ήρθε να μας θυμίσει αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Συμπατριώτισσα μας από τον Κάλαμο, ήρθε με πολύ σοβαρό ιατρικό θέμα στο Κ.Υ. Μύτικα που εφημέρευε και όπως μας ενημέρωσαν, η παρέμβαση του προσωπικού του Κ.Υ. Μύτικα ήταν καθοριστική και σωτήρια για την ζωή της, έως ότου έρθει το ασθενοφόρο να την παραλάβει και να την διακομίσει.......



           Η πραγματικά απομονωμένη περιοχή της Δ.Ε. Αλυζίας λοιπόν χρειάζεται το Κ.Υ. Μύτικα, ο Κάλαμος και ο Καστός Λευκάδας χρειάζονται το Κ.Υ. Μύτικα. Ο Κάλαμος πραγματικά υγειονομικά ανήκει στο Κ.Υ. Μύτικα και ας λένε τα χαρτιά ότι ανήκει στο Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας.

          Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας επιβάλλεται να στηρίζουν καθημερινά την μοναδική αυτή δομή υγείας που διαθέτουμε και να προσπαθούμε γι αυτή κάθε μέρα, ώστε να είναι όσο πιο καλά εξοπλισμένη και να διαθέτει προσωπικό.
         Πρέπει επιτέλους να δρομολογηθεί η μεταφορά στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. -Γιατί δεν προχωράμε; -Πόσα χρόνια θα περάσουν για να μπορέσουμε επιτέλους να χρησιμοποιήσουμε το νέο κτίριο;

Τελειώνοντας θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη μας σε όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Μύτικα.


7 σχόλια:

  1. ο Κάλαμος υπάγεται στο Κ.Υ Βασιλικής Λευκάδος ; τώρα καταλαβαίνετε γιατί χρειάζονται όχι 3 αλλά 13 μνημόνια ; Αντι ο Κάλαμος και ο Καστός να ανήκουν διοικητικά στο Κ.Υ Μύτικα ( πλησιέστερη ιατρική μονάδα , ακολουθεί η Βόνιτσα , ακολουθεί η Λευκάδα και τέρμα στο νότιο μέρος της Λευκάδας έπεται η Βασιλική ) . Για μένα και τα δύο αυτά νησιά έπρεπε να υπάγονται στον Δήμο Ξηρομέρου και στον Νομό Αιτωλ/νιας διατηρώντας τα όποια προνόμια έχουν ως άγονες νησιψτικές γραμμές. Τόσο οι Καστιώτες όσο κυρίως οι Καλαμουσάνοι και Επισκοπιώτες μέρα νύχτα είναι στον Αστακό ( Καστός) και στον Μύτικα οι περισσότεροι ( Κάλαμος - Επισκοπή ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ψάχνεις να βρεις λογική στην Ελλάδα και στο στρατό άδικα ψάχνεις.

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανάρτηση μας δεν είχε το νόημα να εκθειάσει το προσωπικό του Κ.Υ. Μύτικα και κανένα πρόσωπο. Εννοείται ότι είναι καθήκον τους να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά. Αυτό που εμείς τονίσαμε και με αυτό ξεκινήσαμε στην αρχή του κειμένου μας είναι άλλο. Το πόσο σημαντικό είναι να είναι ανοικτό και να εφημερεύει το Κ.Υ. Μύτικα, γιατί αν το Κ.Υ. Μύτικα δεν εφημερεύει, το καθήκον δεν γίνεται να πραχθεί από κανέναν όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ/τή σχολιαστή.
    Δεν διάβασες καλά το κείμενο και έβγαλες ένα μάλλον βιαστικό και λίγο καχύποπτο συμπέρασμα.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι ενεργός πολίτης , στο θέμα : ότι ο Καστός και ο Κάλαμος με την Επισκοπή υπάγονται στο Κ.Υ Βασιλικής Λευκάδος τι έχετε να πείτε ; Ποια είναι η άποψή σας ως τοπικό σάιτ και ως φυσικό πρόσωπο ;

      Διαγραφή
    2. Εκτός λογικής. Διόρθωση ότι ο Καστός υπάγεται στο Κ.Υ. Μύτικα.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    3. δηλαδή μας λέτε , ομολογώ δεν το γνώριζα , ότι : Ο Καστός υπάγεται στο Κ.Υ Μύτικα κι ο Κάλαμος -Επισκοπή ; στο Κ.Υ Βασιλικής Λευκάδος ; Αν είναι έτσι , που δεν έχω λόγους να σας αμφισβητήσω , τότε σίγουρα αυτός που έκανε αυτές τις τοποθετήσεις στον Κάλαμο -Επισκοπή , έχει πλήρη άγνοια της κοινωνικής ζωής αυτών των νησιών. Οι κάτοικοι που το αποδέχτηκαν δε , δεν είναι δα και άμοιροι των ευθυνών τους ; Να εικάζω ότι δεν τους ενδιαφέρει ; τι να πώ ....

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο