Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Πέθανε ο μουσικός (δεξιοτέχνης της κιθάρας) ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΑΡΒΑΤΟΣ με καταγωγή απο το Βούστρι (Τρύφος)

         Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε σε όλο το Ξηρόμερο η είδηση του θανάτου του μουσικού Αποστόλη Βαρβάτου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα 26 Ιουλίου 2019, σε ηλικία 81 ετών.  
        Ήταν από τους τελευταίους κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής παράδοσης. Η δημοτική μουσική έγινε από σήμερα φτωχότερη. Η Κιθάρα που ήταν άριστος δεξιοτέχνης με πολλές επιτυχίες και συνθέσεις στο ενεργητικό του και είχε άρρηκτα συνδεθεί με τα Ξηρομερίτικα πανηγύρια, έπαψε από σήμερα να ηχεί μιας και ένας απο τους καλύτερους κιθαρίστες, έφυγε από κοντά μας. 

Η Κηδεία του θα γίνει Αύριο Σάββατο 27.7.2019 στις 12:00 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο νεκροταφείο Αγρινίου. 

         Όλοι οι Ξηρομερίτες που η κιθάρα του Αποστόλη Βαρβάτου, ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής διασκέδασης, του οφείλουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα ύστατο χαιρετισμό: Καλό ταξίδι Μπάρμπα-Τόλια….......



          Ο Αποστόλης Βαρβάτος γεννήθηκε στο Βούστρι (Τρύφος) Ξηρομέρου, η καριέρα του ξεκίνησε παίζοντας στα πανηγύρια με τους Τάσο και Φώτη χαλκιά και ήταν παντρεμένος με την παραδοσιακή Τραγουδίστρια Μαρίτσα Βαρβάτου και αποτελούσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του δημοτικού μας τραγουδιού με πολλες επιτυχίες
         Βρέθηκε από μικρό παιδί στον κόσμο της μουσικής και καταξιώθηκε μέσω του ταλέντου του, αφού συνεργάστηκε με τους καλύτερους τραγουδιστές όπως: Τάκης Καρναβάς, Σοφία Κολλητήρη, Βαγγελιώ Χρηστιά, Γιάννης Κωνσταντίνου, Τασία Βέρα, Φιλιώ Πυργάκη, Αννούλα Τσαχάλου, Θανάσης Βαρσαµάς, κ.α. και με τους μεγάλους καλρινίστες Γιάννη Βασιλόπουλο, Βασίλη Σαλέα, Βαγγέλη Κοκκώνη, Μάκη Βασιλειάδη, Βασίλη Σούκα, κ.α. 
              Έχει παίξει σε όλα σχεδόν τα Αθηναϊκά κέντρα παραδοσιακής δημοτικής μουσικής, σε αμέτρητα πανηγύρια ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε πολλές χώρες του εξωτερικού, γνωρίζοντας συγκινητική ανταπόκριση από την Ομογένεια.

       Καλό ταξίδι Μπάρμπα-Τόλια και να το ξέρεις πως θα μας λείψεις εδώ στο Ξηρόμερο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο