Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Φιλοζωική Ομάδα "Αδέσποτα Χαμόγελα" στη Βόνιτσα: ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

       Σκληρά ερωτήματα προς το δήμο Ακτίου-Βόνιτσας απευθύνει με ανακοίνωσή του η Φιλοζωική ομάδα "Αδέσποτα Χαμόγελα" και αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

        Η «παράνομη» (κατά τον δικηγόρο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας) πενταμελής επιτροπή επιτέλους συνεδρίασε… για να μας ενημερώσει η κ. Πανταζή ότι διαλύεται! Για ποιο λόγο; -Επειδή «ανακάλυψαν» σήμερα, λίγο πριν τη συνεδρίαση της πενταμελούς, ότι «ο Δήμος έκανε σύσταση παράνομης επιτροπής» ως προς τα 2 μέλη της που εκπροσωπούν τους φιλόζωους.

        Όλως τυχαίως, αυτό το «ανακάλυψαν» όταν επιτέλους έφτασε η ώρα να συζητηθούν τα ακόλουθα:

1.-Συμβάσεις του Δήμου για στειρώσεις αδέσποτων.
        Ενώ πέρυσι, μετά από διαγωνισμό για πρόγραμμα 5000 ευρώ, έγιναν 34 στειρώσεις και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με πλήρη και δωρεάν στήριξη από τους συγκεκριμένους κτηνιάτρους ανά πάσα ώρα και στιγμή, αποπαρασιτώσεις, μέχρι και τροφές, φέτος ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την απευθείας ανάθεση σε κτηνίατρο του αντίστοιχου ποσού.

2.-Τι συνέβη με το πρόγραμμα στειρώσεων του 2017, το οποίο ενώ μπήκε στον προϋπολογισμό, δεν υλοποιήθηκε ποτέ;..............



3.-Γιατί για πολλοστή φορά αρνείται ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του για την διαχείριση των αδέσποτων, σύμφωνα με τη νομοθεσία;

4.-Έχει ο Δήμος τις επίσημες γνωματεύσεις, τα ιατρικά ιστορικά και τα αίτια θανάτου των τελευταίων περιστατικών (Bella, σκυλί από ποτάμι );

5.-Τηρήθηκαν όλα τα νόμιμα για την ταφή τους; Γιατί αρνήθηκαν να μας πουν που βρίσκεται ο χώρος ταφής;

6.-Μεταφέρθηκαν από τον Δήμο για τοξικολογικές εξετάσεις τα σκυλιά που πέθαναν από φόλα πριν την ταφή τους;

7.-Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για την ιατρική περίθαλψη του Blackie ο οποίος είναι παράλυτος εδώ και 10 μήνες και παρά τις εκκλήσεις μας δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα; Θα επιμείνουν ότι η μόνη λύση είναι η ευθανασία; Ας το πουν δημόσια!

8.-Που βρίσκεται, αλήθεια, η αντιπολίτευση σε όλα αυτά; -Γιατί δεν παίρνει θέση; -Γιατί κρύβονται όλοι; Παρόλο που οι επικεφαλής όλων των συνδυασμών ενημερώθηκαν σήμερα τηλεφωνικά, δεν παρέστησαν στην σημερινή «συνεδρίαση» ούτε δια αντιπροσώπου.

          Βάσει του νόμου σχετικά με τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής ο Δήμος παρανομεί μέχρι και σήμερα με τη μη σύστασή της, κοστίζοντας στους δημότες αδέσποτα ζώα άρρωστα, πεινασμένα, αστείρωτα και νεκρά, μεγάλα ποσά για τη διαχείρισή τους χαμένα, προγράμματα που χάνονται. 
        Παράλληλα σφετερίζεται την δουλειά των ελάχιστων εθελοντών (που θυσιάζουν προσωπικό χρόνο/κόπο/χρήματα) ενώ την ίδια στιγμή τους εξαπολύει επίθεση… επειδή ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος!

         Έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματα των ζώων και τουλάχιστον εμάς δεν θα μπορέσει να μας φιμώσει κανένας.


5 σχόλια:

  1. H Πανάγιω μήπως ξέρει να μας πεί ποιος, με ποια ιδιότητα , ποιος πληρώνει τα καύσιμα στο αυτοκίνητο του Δήμου; Η Πανάγιω όταν ήταν Αντιδήμαρχος Ύδρευσης χρησιμοποιούσε τον οδηγό του αυτοκινήτου για χλωρίωση των δικτύων; Πως πληρώνονταν ο εν λόγω οδηγός κ Πανταζή; O Μπάλιος έχει υπογράψει διαταγές πορείας για το αυτοκίνητο αυτό και ποιές; Aπό πιο πρατήριο προμηθεύεται το αυτοκίνητο αυτό καύσιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ 7:10 μ.μ γιατί είσαι εκτός θεματος? Τι σχέση έχουν τα καύσιμα και η χλωρίωση? Πριν που δεν γινόταν καθόλου χλωρίωση και πεθαιναμε κάθε μέρα από γαστρεντερίτιδες γιατί δε διαμαρτυροσουν? Άντε για ύπνο τώρα. Όσον αφορά τα αδέσποτα, εδώ γίνεται μια παραπληροφόρηση και καλά θα ήταν να παίρνουν σωστές πληροφορίες πριν αναρτήσουν το κάθε άρθρο. Και ενω η ζωή των ζώων έχει πάρει μεγαλύτερη αξία από των ανθρώπων τι έχετε να πείτε? Τους συνανθρώπους μας που πεινανε τους βοηθάμε? Μικρά παιδιά που τους λείπουν τα απαραίτητα τα σκεφτόμαστε? Δεν είμαστε υπέρ της κακοποίησης των ζώων και όποιος έχει αναλάβει φροντίδα κάποιου ζώου να τηρεί τα απαραίτητα και να μην τα παρατάει στους δρόμους. Ομως ανθρώπινες ζωές που υποφέρουν γιατί ελάχιστοι το βλέπουν? Δίπλα μας είναι κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9,25 μμ έχουν και παραέχουν σχέση. Πανάγιω, Τσίμης, ζώα, αυτοκίνητο του Δήμου που οδηγεί ο Τζίμης με καύσιμα που πληρώνουμε εμείς, και εικονικά τιμολόγια είναι ένα έργο που παίζεται πέντε χρόνια. Τώρα θα βγούν όλα στον αέρα. Σιγά-σιγά και θα σκορπάνε πόνο και ανησυχία. Θα χάσουν τον ύπνο τους αρκετές και αρκετοί. Το πάρτι με το δημόσιο χρήμα θα τελειώσει. Βέβαια κάποιοι θα τιμωρηθούν. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο Τζίμης πως πληρωνόταν Πανάγιω; To ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι δεν νομιμοποιεί εσάς να παρανομείτε. Bέβαια τα εικονικά για το Τζίμη , αυτό είναι κόκκος της άμμου σε σχέση με τα εικονικά τιμολόγια που έχουν κοπεί. Μπορείς 9,25 μμ να δημοσιεύσεις ένα πραγματικό ένταλμα με θέμα βοήθεια σε φτωχό συνάνθρωπο; Με τα εικονικά τιμολόγια έχετε χάσει τη μπάλα , τα ψηφαλάκια τα πήρατε. Στις απολογίες σας να δούμε τι θα πείτε. Κόβαμε εικονικά τιμολόγια για να πάρουμε τις εκλογές ή να τα παντελονιάζουμε; Καλό βράδι. Αύριο τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν που δεν γινόταν καθόλου χλωρίωση και πεθαιναμε κάθε μέρα από γαστρεντερίτιδες γιατί δε διαμαρτυροσουν? Βγάλε συμπέρασμα τώρα τι θέλει να πει η ποιήτρια. Καλύτερα θα είναι όποιος περνάει από το υδραγωγείο να ρίχνει και λίγο χλώριο. Ναι, σίγουρα υπάρχει παραπληροφόρηση απ' τη πλευρά του δήμου ο οποίος είναι μες στη νομιμότητα. Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σαν άνθρωπος που επισκέφτηκα πρόσφατα τη Βόνιτσα μπορώ να πω οτι μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων. Σε σημείο να κάθεσαι στην πλατεία να φας και να μαζεύονται γύρω σου 2-3 αδέσποτα για να τους ρίξεις κάτι να φάνε.Απαράδεκτο για το 2019.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο