Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Επέκταση 4 μήνες στις συμβάσεις των εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας. Ο Δήμος Ξηρομέρου ας πράξει το αυτονόητο για την βελτίωση της καθημερινότητας.


Αυτό για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει από 12 Ιουνίου, συμβαίνει από αύριο σε ορισμένες ειδικότητες των οκταμήνων της Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ξηρομέρου......

Με απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου, δίνεται παράταση για τέσσερις μήνες στους εργαζομένους του α΄ κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, του οποίου οι οικισμοί αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας και του ευπρεπισμού, έχει την λύση στα χέρια του αρκεί  να πράξει το αυτονόητο, έστω και την υστάτη ώρα.
Να ασχοληθεί, να ενεργοποιήσει και να οργανώσει σοβαρά το θέμα της αξιοποίησης των συγκεκριμένων δικών του εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας.
Να αποδώσει τους 19 εργαζομένους των βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τους 7 εργαζομένους γενικών καθηκόντων και τους 3 εργάτες πρασίνου, στους Προέδρους των χωριών μας, όπως και η ίδια ρητώς είχε υποσχεθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και στην Γενική Συνέλευση που έγινε στον Μύτικα, ώστε να αντιμετωπιστεί η καθημερινότητα των οικισμών στο θέμα των καθαρισμών. Μέχρι τώρα έμεινε μόνο στις υποσχέσεις και δεν το έπραξε.
Οι Πρόεδροι γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα, έχουν καθημερινή επαφή με τους κατοίκους, ξέρουν τις προτεραιότητες και που πρέπει να γίνει τι.
Πρέπει οι Πρόεδροι να βοηθηθούν ακόμη και τώρα στην μέση του Καλοκαιριού, ώστε να χωριά μας να έχουν μία ευπρεπή εικόνα.
Πιστεύουμε ότι στην Πρόεδρο του Μύτικα πρέπει να δοθούν τουλάχιστον δύο ως τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον Μύτικα, υπό τις οδηγίες και επίβλεψη της ιδίας, ο οποίος Μύτικας αυτή την στιγμή παρουσιάζει άσχημη ως οικτρή εικόνα και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το λένε ΟΛΟΙ.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
mytikaspress

 


18 σχόλια:

  1. Παντου χαμος στον μυτικα.η προεδρος δεν κανει τιποτα επρεπε να ασχοληθουν ως το τελος της θητειας τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιώτης Χολής23 Ιουλίου 2019 στις 4:56 μ.μ.

    Ελπίζω όλοι οι εργαζόμενοι να δίνουν το παρόν κάθε πρωί στο δημαρχείο ή στους χώρους που έχουν τοποθετηθεί για να εργαστούν. Πάντως με 65 άτομα επιπλέον προσωπικό, που τα πληρώνει εξολοκλήρου ο ΟΑΕΔ, ο Δήμος έπρεπε να είχε και να έχει άλλη εικόνα και επειδή δεν την έχει κάτι δεν πάει καλά ,και γι’ αυτό δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά οι υπεύθυνοι που έχουν την επίβλεψή τους
    Η νέα Δημοτική Αρχή καλείτε να κάνει καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, προς όφελος της κοινωφελούς εργασίας, του καλού αποτελέσματος, για να πιάνουν τόπο τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανό πέρασαν οι εκλογές. Σχολιάζεις χωρίς να ξέρεις και έχοντας μόνο διάθεση άστοχη κριτικής Κάτσε σπίτι

      Διαγραφή
    2. και οι εργαζόμενοι , εφόσον αμείβονται , έστω με 490 ευρώ ( μισθός ΟΑΕΔ ) εχουν υποχρέωση να δουλεύουν. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών τους .

      Διαγραφή
  3. Ποιός άραγε τους ξέρει στο δήμο , ποιος τους ανέθεσε δουλειά, ποιος επιβλέπει για τα αποτελέσματα ; Πάντως εμείς τους είδαμε ελάχιστα. Κοροϊδία και ο θεσμός. Στην Αμερική , η κόρη του προέδρου συνελήφθει για μία 1 μπύρα και έκανε την κοινωνική της ποινή μέχρι τέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ωραία που τα λες φίλε Πάνο αλλά φοβάμαι ότι μάλλον τα λες σε ώτα μη ακουόντων. Υποκλέπτοντας την παρόρμηση σου και την ανησυχία σου εγώ επί παραδείγματι για να είναι πλήρης η ευχή ή η προτροπή θα την διεύρυνα και θα την διετύπωνα ως εξής: αρκεί η νέα Δημοτική Αρχή να κάνει, κατ' αρχήν, καλή διαχείριση του αποτελέσματος, ορθή κατανομή αρμοδιοτήτων και καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. Και όλα αυτά προς όφελος των Δημοτών. Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΆΝΤΕ Ό,ΤΙ ΝΟΝΙΖΕΤΕ ΚΑΛΎΤΕΡΟ
    ΜΌΝΟ ΜΗ ΜΆΣ ΠΕΊΤΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΈΝΗ ΕΞΟΥΣΊΑ
    ΕΝΏ ΟΙ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ,ΛΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛΙΑΣ,
    ΉΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς κε Παναγιώτη Χολή τι λέτε για το ανώνυμο σχόλιο 9:59 μ.μ.
    συμφωνείτε η διαφωνείτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΛΑΙΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή τι θες να πεις
      ΌΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΉΓΑΙΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ
      ΤΗΣ "Δύναμης Ανατροπής "
      Ήταν καλός και όποιος δεν πήγαινε δέν ήταν καλός ?

      Διαγραφή
  8. Ας βαλει πρωτα ο Δημος να δουλεψουν οι κυριοι που ειναι μονιμοι στην καθαριοτητα και το παιζουν αφεντικα στους συμβασιουχους και μετα να εχουν την απαιτηση να δουλεψουν τα παιδια που περνουν 500€. Εκμεταλευση φουλ στο συγκεκριμενο δημο απο ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παναγιώτης Χολής24 Ιουλίου 2019 στις 2:21 μ.μ.

    Να τα πάρουμε ένα- ένα.
    Με τον φίλο 6,36 συμφωνώ όπως το λέει.
    Με τον φίλο 11,11 αν συμφωνώ στο σχόλιό του άλλου φίλου 9,59 απαντώ ότι με ενδιαφέρει η πολιτική που θα εφαρμόσει η νέα δημοτική αρχή και οχι ποιος θα την εφαρμόσει ,αρκεί να την εφαρμόσει!
    Η πολιτική που θα εφαρμόσει η νέα δημοτική αρχή είναι αυτή που ενέκρινε το 75% των ψηφοφόρων του Δήμου μας και καλείτε να την εφαρμόσει με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που η ίδιοι ψηφοφόροι επέλεξαν γιατί αυτούς ,κατά τη δική τους κρίση ,θεώρησαν ικανούς να το πράξουν. Άρα και στα 12μηνα οφείλουν να πράξουν τα νόμιμα.
    Στον φίλο 1,40 απαντώ ότι: φυσικά και δεν ξέρω όσα εκείνος ,η πληροφόρηση μου πηγάζει από αυτά που διαβάζω και από αυτά που βλέπω, του αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα να γνωρίζει περισσότερα από μένα.
    Ίσως να βόλευε να κάτσω σπίτι και ίσως να βόλευε και να μη μιλάω αλλά όπως έγραψα πριν λίγες μέρες στη σελίδα μου στο Facebook “με φοβίζουν οι άνθρωποι που δεν μιλούν και σιωπούν, με φοβίζουν οι άνθρωποι που δεν σου απαντούν και με φοβίζουν ακόμα περισσότερο, τα πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίζονται εξουσία, που δεν μιλούν δεν εκφράζονται και κρύβονται πίσω από τη σιωπή τους». Τώρα φίλε μου με φοβίζεις και εσύ που επιλέγεις ,ανώνυμα, να μου πεις να σιωπήσω Με φοβίζουν οι άνθρωποι που έχουν τη λογική όχι μόνο να μη μιλάμε αλλά και να κάτσουμε σπίτι μας δηλαδή στον καναπέ μας και να αφήσουμε άλλους να πράττουν για μας ,για τη ζωή μας και εμείς απλά να βολευτούμε στο επιδοματάκι και σε εργασία άνευ εργασίας.!!! Λυπάμαι αλλά με αυτή τη λογική γινόμαστε μέρος του προβλήματος και άθελα μας ή θελημένα κουκουλώνουμε τυχόν μη σύννομες ενέργειες και πρακτικές.
    Χθες ανέβασα πάλι στη σελίδα μου στο Facebook τον παρακάτω τίτλο ενός κειμένου που .αξίζει πιστεύω τον κόπο να το διαβάσουμε!.
    — «Δεν βλέπω φως…»
    — «Να το φτιάξεις!»
    Αν δεν βλέπεις φως, μη ψάχνεις ποιος θα στο φέρει έτοιμο.
    Να το φτιάξεις εσύ! ……
    Σας ευχαριστώ και τον Αύγουστο μετά χαράς να με βρείτε και να μιλήσουμε για το πώς θα κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, τον τόπο μας που όλοι νοιαζόμαστε και αγαπάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως υπΗΡΕΤΗΣΑΝ την πολιτική με υποτέλεια και δουλοπρέπεια
      απο 1-9-2014 , της δημ. αρχής
      κε Παναγιώτη Χολή ?

      Διαγραφή
    2. Από τους πιο ικανούς και από τους πιο δυνατούς στο Ξηρόμερο.. Μόλις φύγαν διαλύθηκαν αυτοί του γαλουνη. Οπότε γυρνάτε πλευρό. Δεν έχουν ανάγκη κανέναν από τη στιγμή που η κοινωνία είναι με αυτούς Εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον

      Διαγραφή
    3. << τα πάντα ρεί >>
      Ηράκλειτος

      Διαγραφή
  10. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΠΡΙΝ ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.
    ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΟ ΒΛΑΧΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕς ΑΠΛΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καταλάβαμε.
    τι συμβασιούχοι και τι μονιμοι, το ίδιο είναι εργαζόμενοι στο δημο ειναι και πληρώνονται νομιμα
    αλλά άμα δεν τα πανε και τόσο καλά με τη δουλειά, ότι και λεμε εμεις ο Δήμος θα είναι σε στασιμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Παναγιώτη Χολή θα ήθελα να κάνω ένα σύντομο πολιτικό σχόλιο σε όσα συνολικά αναφέρατε εδώ στη παρούσα ανάρτηση. Εάν λοιπόν δεχθούμε ως σωστό τον ισχυρισμό σας ότι δηλαδή, οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν πρόσφατα και μέσω της εκλογικής διαδικασίας και ανεξάρτητα εάν προέρχονται και θήτευσαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα και ενέκριναν όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές αποφάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής, έχουν και όπως είπατε, την πολιτική ικανότητα να υλοποιήσουν την πολιτική της νέας δημοτικής αρχής από 1/9/219 και μετά,
    -ανάλογες πολιτικές ικανότητες δέν έχει ο Κος Παναγιώτης Στάϊκος ώστε να συμβάλλει και ο κ. Σταικος και οι εκλεγμένοι δημοτικοί συμβουλοι του συνδυασμού του, σε μια κοινή συλλογική προσπάθεια για το καλό και την πρόοδο της κοινωνίας του δήμου μας ?
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο