Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Διπλώματα: Τέλος στην ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους οδηγούς

Τέλος στην ταλαιπωρία των ηλικιωμένων οδηγών που θέλουν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους αναμένεται να βάλει άμεσα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ειδική εγκύκλιο που αναμένεται να έχει κατατεθεί το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» οι ηλικιωμένοι οδηγοί με ηλικίες άνω των 74 ετών δεν θα εξετάζονται σε δοκιμασίες οδήγησης αλλά οι γιατροί θα αποφασίζουν αν είναι να θέση να οδηγούν ή όχι.
Μάλιστα οι γιατροί θα χορηγούν κάποιο πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας που θα επιτρέπει ή όχι την ανανέωση του διπλώματος.
Το υπουργείο Μεταφορών αρχικά με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου σε κάποιο νομοσχέδιο θα αναστείλει για τουλάχιστον 6 μήνες τον περιβόητο νόμο Σπίρτζη ώστε να αποσυμφορηθούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες καθώς στη λίστα αναμονής βρίσκονται πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί!

Για το χρονικό διάστημα όπου καταργείται ο νόμος Σπίρτζη θα επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς και παράλληλα θα ετοιμαστούν οι αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Πέραν όμως των διπλωμάτων ο νόμος Σπίρτζη θα επανεξεταστεί στο σύνολό του και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των υποψήφιων οδηγών αλλά και στη διαδικασία καταγραφής των πρακτικών εξετάσεων με κάμερες και μικρόφωνα.
Το μεγάλο στοίχημα πάντως της ηγεσία του ΥΜΕ έχει να κάνει με την διαφθορά που υπάρχει στον συγκεκριμένο κλάδο και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr πρωταρχικός στόχος του κ. Καραμανλή αλλά και του κ. Κεφαλογιάννη είναι το «μπλοκάρισμα» των κρουσμάτων διαφθοράς με πολλούς ελέγχους αλλά και αυστηρές ποινές σε όσους «δίνουν» διπλώματα έναντι… αμοιβής!

4 σχόλια:

  1. Ναι καλά τώρα. Ξέρουμε πως τους εξετάζουν οι γιατροί. Κι αν ένας γιατρός τον κρίνει ακατάλληλο, θα πάει σε άλλον, θα τον πληρώσει και όλα καλά. Το θέμα είναι οι άνω των 74 να πάψουν να οδηγούν. Έλεος πια. Οδηγούν μέχρι τα 90 και βάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λες πολύ σωστά φίλε. Πόσες φορές έχουν έρθει πάνω μου κάτι γερόντια που ούτε βλέπουν ούτε ξέρουν που πάνε. Την άλλη φορά μετωπική ερχόταν ο άλλος. Είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι κ είχα μέσα κ τα παιδάκια μου.ευτυχως που τους ξέρω πια ποιοί είναι κ τους αποφεύγω. Η αστυνομία γιατί δεν βγαίνει να τους μαζέψει???

      Διαγραφή
  2. δέν μετράνε οι τίτλοι και τα διπλώματα
    Ολοι οι οδηγοί των τροχοφόρων στο δρόμο και στην κυκλοφορία κρίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι προσέχουν κάθε μέρα τρακάρισμα από τα γκάζια τις ψευτομαγκιες σε αυτούς ποιος θα τους πάρει το Δίπλωμα είχαμε 2 θανάτους από υπερβολική ταχύτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο