Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής -[ΦΩΤΟ]








             Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα καθώς και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου για την εορτή της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
           Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Ιουλίου 2019 στην Πάλαιρο του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κων/νου Καλαιτζή συνχοροστατούντος του αιδεσιμότατου πρωτοπρεσβυτέρου και εφημέριου του Ιερού Ναού π. Κων/νου Γατσούλη.....

 
       Την Παρασκευή το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξείχε ο εφημέριος της ενορίας π. Κων/νος Γατσούλης. Στην ομιλία του ο π. Κων/νος αναφέρθηκε στην στην ζωή της Αγίας Παρασκευής και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους με τους οποίους η Αγία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ζωής για όλους τους χριστιανούς.

         Το απόγευμα της εορτής στον Ιερό Ναό τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός και αμέσως μετά ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής, με τη συνοδεία πλήθους πιστών προεξάρχοντος και ομιλούντος του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Τριάντη. Στον μεθέορτο Εσπερινό συμμετείχαν ο ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητρόπολης π. Χρυσόστομος Κελεπούρης, ο εφημέριος του ενοριακού Ιερού Ναού Μοναστηρακίου Βονίτσης π. Θεόδωρος Κτίστης και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παλαίρου πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Γατσούλης. Ο π. Νεκτάριος στον λόγο του ανέλυσε τα γνωρίσματα του χαρακτήρα της Αγίας Παρασκευής και υπογράμμισε ιδιαίτερα τη σημαντικότητα του προσόντος της ακεραιότητας.

      Τις ιερές ακολουθίες πλαισίωσαν ψαλμωδίες από τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναου κ. Θεόδωρο Φραδέλο, τους ιεροψάλτες κ. Ευάγγελο Τσώλη, τον κ. Βασίλη Καρυώτη και τον αναγνώστη του Ιερού Ναού κ. Αναστάσιο Μίχο.

      Την λιτανευτική πομπή συνόδευε η φιλαρμονική της Βόνιτσας, άγημα από την Αεροπορική Βάση Ακτίου της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. 















ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο