Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΔΕΙΤΕ όλες τις Εκδηλώσεις του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 στο ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θερινών Διαδρομών Αυγούστου 2019 στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

              Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας υπόσχεται ένα πολιτιστικό Αύγουστο γεμάτο εκδηλώσεις, εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις πολιτιστικές  πτυχές  
      Τον φετινό Αύγουστο οι περισσότεροι Πολιτιστικοί Σύλλογοι καταθέτουν τη δική τους πολιτιστική πρόταση.
      Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αποτελούν την δύναμη, την ζωντάνια και την πολιτιστική πνοή ενός Χωριού............


      Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού, σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 
        Ως ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  στηρίζουμε έμπρακτα την εθελοντική προσπάθεια όλων των Συλλόγων γιατί επιδίωξη μας είναι, όχι απλά η διασκέδαση αλλά η αληθινή ψυχαγωγία των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του Δήμου.
         Οι ιδιωτικές εκδηλώσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα για ενημέρωση των πολιτών και μόνο. Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις.
          Οι εκδηλώσεις αυτές είναι κυρίως μια μεγάλη παιδική παράσταση  και μια μεγάλη συναυλία που θα γίνουν στο Νησάκι Κουκουμίτσας  και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο διαφημίζοντας την περιοχή μας.
         Σας καλούμε λοιπόν να χαρείτε κάθε στιγμή αυτού του Αυγουστιάτικου  πολιτιστικού καλοκαιριού, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό συνταίριασμα ήχων, εικόνων, συμβολισμών και συναισθημάτων

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 

-1 Αυγούστου Θύρρειο - 2 Αυγούστου Πογωνιά
Τα παιδιά παίζουν με το Μότζο – Τζότζο στην πλατεία Θυρρείου και στον αύλειο της Εκκλησίας Πέτρου & Παύλου στην Πογωνιά.
-3 Αυγούστου Σαββάτο - ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιαμπέλων «Ο ΜΥΛΟΣ».  Ώρα 21:00.
-Σαβ.3 Αυγούστου ΒΟΝΙΤΣΑ
Φεστιβάλ από την Φιλαρμονική Εταιρεία Βόνιτσας στον Άγιο Παντελεήμονα. Ώρα 21:00.
-Δευ.5 – Παρ.9 Αυγούστου - ΒΟΝΙΤΣΑ
3Ο Tουρνουά 3on3 basketball του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ στο Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης μας. 
-5 Αυγούστου Δευτέρα - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Θεατρική Παράσταση από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ» με την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου, στην Πλατεία. Ώρα 21:00. 
-6 Αυγούστου Τρίτη - ΒΟΝΙΤΣΑ
Μουσική Βαρκαρόλα και γιορτή ψαριού στην παραλία. Ώρα 21:00.
-7 Αυγούστου Τετάρτη - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 
2ο Χορευτικό Αντάμωμα στην πλατεία Μοναστηρακίου. 
Ώρα 22:00.
-8 Αυγούστου Πέμπτη - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού. 
Ώρα 21:00.
-8 Αυγούστου Πέμπτη - ΘΥΡΡΕΙΟ 
5ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών χορών στην πλατεία Θυρρείου. 
Ώρα 21:00.
-8 Αυγούστου Πέμπτη - ΑΕΤΟΣ
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντολογικό  Συλλογό Αετού  «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».  Ώρα 21:00.
-9 Αυγούστου Παρασκευή - ΑΕΤΟΣ
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Μάχης του Αετού. Ώρα 19:00.
-9 Αυγούστου Παρασκευή - ΠΑΛΑΙΡΟΣ
Βραδιά αφιερωμένη στο Ποιητικό έργο της Νόνης Σταματέλου στον Άγιο Γεώργιο Παλαίρου σε συνεργασία με τον Εικαστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαίρου ΧΡΩΜΑΤΑ.
 Ώρα 21:00.
-10 Αυγούστου Σαββάτο – ΒΟΝΙΤΣΑ (Ιδιωτική)
Συναυλία με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννη Κότσιρα στην Κουκουμίτσα. Ώρα 21:30.
-11 Αυγούστου Κυριακή - ΒΟΝΙΤΣΑ
Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα «ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ» του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας στον Άγιο Παντελεήμονα. Ώρα 21:00.
-11 Αυγούστου Κυριακή - ΠΑΛΑΙΡΟΣ
Βαρκαρόλα στην παραλία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Παλαιριωτών «Η ΚΕΧΡΟΠΟΥΛΑ» και όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Παλαίρου. 
Ώρα 21:00
-12 Αυγούστου Δευτέρα - ΠΑΛΑΙΡΟΣ
2ο  “PALEROS YOUTH BAND FESTIVAL” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Παλαιριωτών «Η ΚΕΧΡΟΠΟΥΛΑ». Ώρα 21:00
-12 Αυγούστου Δευτέρα – ΒΟΝΙΤΣΑ (Ιδιωτικη)
Θεατρική παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» από την θεατρική εταιρία ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ σε συνεργασία με τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ στην Κουκουμίτσα. Ώρα 21:00 
-13 Αυγούστου Τρίτη - ΚΑΤΟΥΝΑ
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με μουσική βραδιά και βράβευση αριστούχων μαθητών Μεδεώνος στην κεντρική πλατεία. 
Ώρα 21:30 
-13 Αυγούστου Τρίτη - ΠΑΛΑΙΡΟΣ
Προβολή Ταινίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Παλαιριωτών «Η ΚΕΧΡΟΠΟΥΛΑ». 
Ώρα 21:00
-14 Αυγούστου Τετάρτη – Μοναστηράκι

Συναυλία με τους Vintage Times στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Ώρα έναρξης 21:30. Είσοδος Ελεύθερη.
-16 Αυγούστου Παρασκευή – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Παρουσίαση «Η γνωστή Βόρια Ακαρνανία» από την «ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ».  Ώρα 21:00.
-17 Αυγούστου Σαββάτο - ΔΡΥΜΟΣ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικοχορευτική βραδιά με λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το σύλλογο «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ ΔΡΥΜΙΩΤΩΝ» στην πλατεία Δρυμού. Ώρα 21:00.
-17 Αυγούστου Σάββατο – ΒΟΝΙΤΣΑ
Παρουσίαση βιβλίου “Το παραμύθι της Βόνιτσας” απο την Παρασκευή Παπαθανασίου στην πλατεία Δημαρχείου της Βόνιτσας  Ώρα 21:00.
-18 Αυγούστου Κυριακή – ΒΟΝΙΤΣΑ
Παρουσίαση –Ομιλία για Ιλιακοί – Κάρνεια – Άκτια  από την «ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» στην παραλία Βόνιτσας.  Ώρα 21:00.
-17-28 Αυγούστου - ΒΟΝΙΤΣΑ
Δεκαήμερο Summer Camp του Εικαστικού Πολιτιστικού Συλλόγου “HOBBYLAND”. Ώρα 19:00.

Στο παρών πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρξουν προσθήκες και άλλων εκδηλώσεων. Για οποιαδήποτε εκδήλωση θα ενημερωθείτε 

6 σχόλια:

  1. -10 Αυγούστου Σαββάτο – ΒΟΝΙΤΣΑ (Ιδιωτική)

    Συναυλία με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννη Κότσιρα στην Κουκουμίτσα. Ώρα 21:30.


    -12 Αυγούστου Δευτέρα – ΒΟΝΙΤΣΑ (Ιδιωτικη)

    Θεατρική παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» από την θεατρική εταιρία ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ σε συνεργασία με τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ στην Κουκουμίτσα. Ώρα 21:00

    Eίναι πρωτοφανές ιδιωτικές εκδηλώσεις -προφανώς με στόχο μεταξύ των άλλων το κέρδος- να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου. Δεν αναφέρονται ούτε οι διοργανωτές. Το Κέντρο Μέριμνας πήρε απόφαση για τη παραχώρηση της Κουκουμίτσας . Δεν αναφέρεται καμία αμοιβή. Είναι δωρεάν η παραχώρηση; Aν, όχι να δημοσιευτεί το χρηματικό ποσό. Αν είναι δωρεάν προφανώς πρόκειται για παρανομία. Το ρεύμα ποιος θα το πληρώσει; Tις καρέκλες του Δήμου θα τις παραχωρήσετε δωρεάν;

    Αλήθεια οι σύλλογοι συμμετέχουν οικονομικά στις εκδηλώσεις; Aν ναι να δημοσιευτεί. Το να αναλαμβάνει ο Δήμος τα έξοδα εξ ολοκλήρου για εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων κάποιων ατόμων είναι κάτι που διαφωνώ κάθετα.

    Οι σύλλογοι είναι παράξενο να διοργανώνουν εκδηλώσεις με λεφτά των δημοτών. Θα δημοσιεύσουν και αυτοί , τον αριθμό των μελών τους, τις εισφορές τους και βεβαίως μία ενίσχυση από το Δήμο είναι επιβεβλημένη. Αλλά όλα τα έξοδα να τα πληρώνει όλα ο Δήμος είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί ο Δήμος κάθε λίγο και λιγάκι να αναλαμβάνει τα έξοδα για τα πανηγύρια που ονομάζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό είναι καθαρή ψηφοθηρία. Δεν μπορεί ο κάθε ένας να τρώει, να πίνει, να χορεύει και να πληρώνουν οι συνεπείς Δημότες. Είναι γνωστό σε όλους πολλοί έχοντες και κατέχοντες με τη κάλυψη των Δημοτικών Αρχών δεν πληρώνουν. Είναι δε πολλοί πιθανόν στα μαγαζιά τους ο Δήμος να διοργανώνει αυτά τα πανηγύρια. Θεωρώ ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με το θέμα βάζοντας κανόνες σεβασμού του δημοσίου χρήματος.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη διαύγεια έχουμε για μία εκδήλωση
    Αναθέτει την προμήθεια αναψυκτικών , στην
    συνολική τιμή των 780 ευρώ με Φ.Π.Α.
    Προφανώς πρόκειται και για μπύρες, για κρασιά, για απλό αλλά και μαύρο ουίσκι. Αυτό δεν είναι πολιτισμός. Σε κάθε περίπτωση όποιος θέλει να διασκεδάζει πληρώνει από τη τσέπη του. Και εσύ φίλε Δημότη που θα σου δώσουν τσάμπα 2-3 μπύρες να έχεις υπόψη ότι ο κύριος ηχητική κάλυψη πουλώντας αέρα κοπανιστό έχει πάρει από τους Δημότες 100.000 ευρώ. Μην σε θεωρούν κάποιοι χαζό. Σκέψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος Παντελής Αποστολάκης κρίθηκε για το έργο του και ψηφίστηκε από την παράταξη του Αποστολάκη πρώτος δημοτικός σύμβουλος Ανακτοριου και δεύτερος σε όλο τον Δήμο. Με τον νέο νόμο μάλλον θα παραμείνει στην θέση του και μακάρι να συμβεί αυτό γιατί τόσα χρόνια πρόσφερε σε συλλόγους σε ομάδες σε κοινωνικούς φορείς .
    Εσυ φυσικά που μιλάς για συλλόγους θα πρέπει να ντρεπεσε και αν είχες το θάρρος της γνώμης θα έπρεπε να μιλάς ανώνυμα και όχι πίσω από την άνεση της ανωνυμίας . Οι σύλλογοι είναι ο καθρέφτης κάθε χωριού και προσφέρουν πολλά περισσότερα από ότι πιστεύεις εσυ . Εγώ ειμαι από την Κομπωτή. Ο σύλλογος φέτος πήρε λεφτά από τον Δήμο για την εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή . Αυτά τα λεφτά γύρισαν εις τριπλούν στο χωριό γιατί φτιάξαμε μνημεία , εκκλησίες , μάντρες και πολλά αλλά που δεν μπορεις να φανταστείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πανηγύρια είστε πρώτοι.Τον βιολογικό και καμιά λακούβα να δούμε πότε θα κάνετε κάτι.Μαλλον θα έχει πιο πολύ κονομα το πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2,21 μμ μην εκτίθεσαι τόσο άσχημα και δημοσίως. Μπλοκάκια θεωρημένα από εφορία έχετε; Αποδείξεις κόψατε;Βιβλίο εσόδων και εξόδων έχετε; Σεμνά , ταπεινά μη προκαλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι κακοβουλοι ανθρωποι μονιμως λυσσανε. ευτυχως βγηκε ο αποστολακης παλι δε θα τολμουσαμε να κυκλοφορησουμε στα καφενεια θα μας ειχαν πατησει στο λαιμο απο τη μανια τους. αυτοι ομως απο την αλλη δεν εχουν κανενα προβλημα γιατι ο αποστολακης και η ομαδα του ειναι ανωτεροι δεν ασχολουνται με μικροπρεπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο