Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Νομοσχέδιο: Έτσι θα κυβερνηθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες


          Λύση στο αδιέξοδο που είχαν μπροστά τους οι νέοι τοπικοί άρχοντες δίνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, αφού άκουσε τις απόψεις δημάρχων και περιφερειαρχών, κατέληξε στις ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία  της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
        Η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση αντιμετωπίζει κατά τρόπο συνολικό τα σημαντικά προβλήματα που εισήγαγε ο «Κλεισθένης» (Νόμος 4555/2018), τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
      Οι κυριότερες επεμβάσεις εντοπίζονται στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, οι οποία τίθεται σε κίνδυνο λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής κατά την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων......



     Επισημαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές αφορούν στο σύνολό τους προβλήματα που υπάρχουν ενόψει της εγκατάστασης των νέων αρχών. 

Επιγραμματικά η νομοθετική παρέμβαση εστιάζεται στα παρακάτω σημεία:
•-Θέσπιση δυνατότητα σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του Δημάρχου ή Περιφερειάρχη), οι οποίες λογίζονται ως ενιαία παράταξη για τη λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτοτέλεια κάθε μιας από αυτές. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται η συνεργασία τους κατά τρόπο αντίστοιχο με την Κοινοβουλευτική διαδικασία (σχηματισμός συμμαχικών κυβερνήσεων).

•-Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη στις επιτροπές (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στους Δήμους, Οικονομική Επιτροπή και λοιπές επιτροπές στις Περιφέρειες). Με τον τρόπο αυτό o Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης θα μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκαν από τους πολίτες, διατηρώντας όμως τον σημαντικό ρόλο του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου. Παράλληλα μεταφέρονται στις επιτροπές περιορισμένος αριθμός αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

•-Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη σε όλα τα νομικά πρόσωπα που έχει ο ΟΤΑ (ΝΠΔΔ, Δημοτικά Ιδρύματα, ΝΠΙΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ΔΕΥΑ) ώστε υπάρχει πλήρης ευθυγράμμιση της πολιτικής του Δημάρχου με τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ. 

•-Προσαρμογή του τρόπου ψήφισης του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ (καθώς και του Τεχνικού Προγράμματος, του Επιχειρησιακού Προγράμματος και της ψήφισης τελών) και εισαγωγή νέας διαδικασίας η οποία δίνει στις υπόλοιπες παρατάξεις (πλην Δημάρχου / Περιφερειάρχη) τη δυνατότητα διαφωνίας επί τεκμηριωμένης αντιπρότασης. Σε περίπτωση μη αποδοχής αντιπρότασης με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου ισχύει η πρόταση / εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

•-Μειώνεται η θητεία των αντιπεριφερειαρχών και των αντιδημάρχων σε 1 έτος, ενώ δίνεται η δυνατότητα αιτιολογημένης αντικατάστασής τους μετά τη πάροδο 6 μηνών. 

•-Σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κάθε περιφέρεια προσλαμβάνει έναν εξειδικευμένο ειδικό σύμβουλο για θέματα πολιτικής προστασίας, ο οποίος θα είναι σε διαρκή συνεργασία όλο το έτος με την κεντρική κρατική δομή.

Δείτε τα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών:



37 σχόλια:

  1. Kαταργούν τη λαϊκή βούληση. Επαναφέρουν το Δημαρχοκεντρικό σύστημα της διακυβέρνησης των Δήμων. Διαπλοκή και διαφθορά θα ζήσει και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια λαϊκή βούληση ; ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει 9 συμβούλους στους 49 που έχει το δημοτικό Συμβούλιο. Πώς θα διοικήσει ; Με τα χολχόζ της Σοβιετικής Ένωσης ; Γιατί δεν περνούσε ο Σύριζα το ώριμο αίτημα ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για τους δημάρχους , ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους και ο λαός να επέλεγε τους καλύτερους . Τι πιο δημοκρατικό ;

      Διαγραφή
  2. Από ότι καταλαβατε:ζήτω ο νικητής, ζήτω η αδιαφάνεια, ζήτω ο ένας και μοναδικός Μητσοτάκης. Δεξιά πρόβατα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πόσο δώσατε στην ΝΔ? Λουστητε τον τώρα τον Αποστολάκη ως ΥΠΕΡ ΔΉΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι Ποιο δημοκρατικό από την απλή αναλογική, γιατί καταργητε? Ντροπή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάθος αυτό Μητσοτάκη γιατί το κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συριζαιοι κοφτε το επιτελους αν δεν σας αρέσει εδώ γιατί δεν πάτε Βενεζουέλα η Κούβα που έχει μπόλικη δημοκρατία και δουλειές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξεφτελισε την λειτουργία του κράτους και των ΟΤΑ με αυτό το νομοσχέδιο. Απλή αναλογική. Όποιος τεμπέλης δεν έχει όρεξη για δουλειά κάθεται και κουβενταζει μήνες για το αν θα βάλουμε λάμπες μπαγιονετ ή βιδωτες. Απλή αναλογική; Απόλυτη διαστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελλάδα δεν είναι μόνο η ΒΟΝΙΤΣΑ...Η ΝΔ κυριαρχεί στους Δημάρχους στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο τεμπέλης κάθεται και συζητά πως θα αλλάξουν οι λάμπες, ενώ ο εργατικός μοιράζει κρατικό χρήμα για να ξαναεκλεγει.

    Απίστευτα πράγματα. Και γιατί να κάνουμε εκλογές; Καλά δεν ήμασταν όταν διορίζονταν ο δήμαρχος και ο νομάρχης; Τι καταλάβαμε που τούς ψηφίζουμε;

    Η απλή αναλογική είναι το μόνο σωστό εκλογικό σύστημα. Ειδάλλως η εκλογές μετατρέπονται σε διαδικασία νομιμοποίησης κλοπών.

    Και για τους περίεργους, η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, σαν γνήσιο παρακράτος, αφού έχουν κερδίσει όλους τους δήμους μοιράζουν χρημα και απαλλάσσουν από εμπόδια τους δημάρχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι γραφεται σχολια ρε παιδια απ οτι διαβασα σημερα θα φρακαρει η εφαρμογη του νομου
    αφου θα καταθεσουν ασφαλιστικα στο στε και μεχρι να δικασθει θα περαση η τετραεια
    ο καλυτεροσ νομος ηταν του παυλοπουλου με μονο μια κυριακη αφου επαιρνες 42%
    τραχανοδικαστηριο τακανε ο συριζα και σε αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΦΗΣΤΕΤΟ 5--6-7 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩς ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΙ ΣΑΣ ΠΑΗΡΕς Η ΒΙΑ
    ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΘΑ ΦΑΛΗΡΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΟΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΚΤΑΤΗΣΤΕΤΟ
    ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΕΦΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΔΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΣΟΡΙΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΟΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ
    ΑΠΑΡΑΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΝΔ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑ........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο που απορρέει νομοθετικά οτι τα Ειρηνοδικεία ορίζουν διοικήσεις στους ΟΤΑ ; οι ΟΤΑ δεν ειναι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Ημαρτον !!! οι ΟΤΑ έχουν νομοθετικό πλαίσιο που άπτεται των νόμων : Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας Ν.3463/2006 , Νόμος Καποδίστριας Ν. 2539/97 , Νόμος Καλλικράτης Ν.3852/2010 και ο Νόμος Κλεισθενη Ν. 4555/2018 . Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο για παρεμβάσεις πρωτοδικείων . Εξάλλου ό,τι ατέλειες υπάρχουν θα τα λύσει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε κι όχι τα Σοβιέτ και τα Χολχόζ...Μην λέμε ανοησίες!!!

      Διαγραφή
    2. σε παραδέχομαι.

      Διαγραφή
  12. Το άκρον άωτον της δημοκρατίας τύπου αριστεράς. Απλή αναλογική στη ΕΣΣΔ!!!!! ήμαρτον. Μόνο στις ελεύθερες δυτικές δημοκρατίες το θέλει αυτό για να υπάρχει μπάχαλο γιατί μόνο έτσι επιζεί αυτό το καθεστώς ειδάλλως Βόρεια Κορέα για πιο σπέσιαλ απλή αναλογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραίος νόμος ενώ ο πρώτος έχει 150 ψήφους δικαίωμα προεδρίας έχει και ο δεύτερος που είναι πίσω 150 ψήφους δηλαδή Γιατί να ψηφίσει ο κόσμος να βάλουμε το δεύτερο ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι στη Δημοκρατία διοικεί ή κυβερνά η πλειοψηφία ; Κάτω από 50 τοις εκατό είναι μειοψηφία. Το να νομοθετεί η κυβέρνηση και να κάνει τη μειοψηφία απόλυτη πλειοψηφία είναι αντιδημοκρατικό. Το να γίνονται οι εκλογές με απλή αναλογική , οι Δημότες να μην δίνουν απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα , αλλά την εντολή για αναλογική συνεργασία, και να έρχεται η κυβέρνηση χωρίς επιχειρήματα και να τα ανατρέπει αυτά , τότε έχουμε παρεκτροπή από τη νομιμότητα και οφείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το σχετικό νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΈΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΗΝΗ 150 ΦΥΦΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΆ Ο ΠΡΏΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΗΣΗ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;ΠΟΥ ΠΑΗ Η ΒΟΎΛΗΣΉ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ.ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ.ΑΥΤΟΙ
    ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ.ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΥΡΙΟΙ!ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αποστολάκης Υπερδήμαρχος για τα επόμενα 100 χρόνια και βάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε νομικε διαβασε καλυτερα
    αν παραιτηθουν οι συμβουλοι ειτε στο γενικο η στο τοπικο τι θα συμβει?
    γιατι εκει θα φθασει η δουλεια καλα γραφει καποιος παραπανω τραχανοδικαστηριο
    ενας μηνασ εμεινε και θα τα δειτε
    θα ψαχνουμε για δημαρχους και προεδρους τοπικων
    καποιοι πολιτικοι δικηγοραρες που βγαινουν στην τηλεοραση τροχανε τα μαχαιριατους
    βρηκαν δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε κάθε παραίτηση δημοτικού Συμβούλου υπάρχει αντικατάσταση απο τους επιλαχόντες και, στους Δήμους δόξα τω θεώ υπάρχουν αρκετοί !!! επιλαχόντες. Στα Τοπικά ,σίγουρα οι επιλαχόντες είναι πολλοί λίγοι . Αλλά και στα Τοπικά αντικαθίστανται από τους άλλους συμβούλους των υπολοίπων συνδυασμών. Πουθενά δεν υπάρχουν νομικά αδιέξοδα. Αν παραιτηθούν όλοι οι δημοτικοί και όλοι οι επιλαχόντες , ε τότες γίνονται εκλογές. Πράγμα φυσικά ούτε 1 στο 1.000.000 δεν υπάρχει περίπτωση αυγό να γίνει. Μην εκτίθεσαι τόσο πολύ. Αν δεν ξέρεις , μη λές βλακείες....

      Διαγραφή
  19. Aυτή είναι η δεξιά. Τώρα θα τη μάθουν και οι νεώτεροι. Βία, νοθεία, τριφασικά εκλογικά συστήματα, ενισχυμένη αναλογική, γράψιμο στα υποδήματα τους τη πρόσφατη εκλογική διαδικασία. Την εξουσία θέλουν. Οι γόνοι κάθε πλευράς από την άκρα δεξιά μέχρι τη κεντροδεξιά μοιράστηκαν υπουργεία και θα μοιραστούν την εξουσία στο δημόσιο μέχρι και το τελευταίο χωριό. Δεν αλλάζουν αυτοί. Αντίσταση και αγώνας θα είναι η απάντηση που θα πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχει δίκιο ο 12:30 και και μία 03 σε τοπικές κοινότητες ο πρώτος συνδυασμός να παίρνει και την προεδρία σε μικρά χωριά που γίνανε τρεις και τέσσερις συνδυασμοί θα προεδρεύει το αλισβερίσι Καλό είναι να αλλάξει τώρα αλλιώς τα χωριά τζάμπα ψήφισαν δεν μπορεί να προτιμούν τον πρώτο με 100 ψήφους διαφορά για να προεδρεύει ο δεύτερος γιατί αποφάσισαν δύο μέλη από το πενταμελές Και ο νοών νοείτω Δηλαδή δεν πιάνεται Η 500 ή 600 ή 700 Οι ψηφοφόροι και θα διοικούν τα δύο μέλη του τοπικού συμβουλίου που είναι τελευταία σε ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ENTAΞΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ Η ΔΕΞΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 18% ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΚΑ ΧΕΙΡΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΑ ΔΕΜΑΤΙΑ
    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΥΛΟΥ
    ΝΑ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κυβερνά το 18%. Γίνονται συνεργασίες και κυβερνά το 51%. Για πιο λόγο οι συνεργασίες γίνονται δύσκολες; Επειδή το κόμμα ελέγχει την τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιο κόμμα; Αυτό που λέει ότι οι συνεργασίες είναι αδύνατες...

      Διαγραφή
  22. Υπήρξε μια ευκαιρία για πολυφωνία,συνεργασία και ανάπτυξη για τις τοπικές κοινωνίες, με μεγαλύτερη διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι εμφανείς, αδιαφάνεια, διαπλοκή, διαφθορά, υπερσυγκεντροτισμος και καμια συνεργασια. Όσο για το τρόπο διεξαγωγής τον δημοτικών-περιφερειακων εκλογών είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει την ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη παράταξη του κυρίου Μητσοτάκη. Από ότι καταλαβατε ουσιαστικά ο Κλεισθενης δεν υφίσταται με την συγκεκριμένη τροπολογία του κυρίου θεωδορικακου, ούτε τον είδαμε ούτε τον δοκιμάσαμε. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αντίσταση και αγώνας πό τους μετακλητούς του συριζα και απο τους διορισμένους συγγενείς των υπουργών του συριζα.. Αριστερά και δημοκρατία δεν πάει. Το λενε οι φυλλάδες του χόρτου. Δικτατορία προλεταριάτου . Αλλά και πάλι και σαυτη τη δικταορια που τους αρεσει , το προλεταριάτο παει κολχοζ και γκουλάγκ και σιβηρία και δελτίο φαγητού στην ουρά ενω η νομενκλατουρα των γκακεμπεδων και κομισαριων κόμματος με μοσχοβιτας και χαβιαρι. Αυτη ειναι η αριστερή δημοκρατια του ενος κομματος 99,99%. Άπλα δεν μπορούν να το εφαρμόσουν πουθενά πλην κορεας. Τελείωσαν απ τους ιδιους τους λαους τους το 1989.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμέσως εσύ βρήκες και το ποσοστό 99,99 %
      << Καλύτερα αριστερός και πλούσιος παρά φτωχός, αναλφάβητος και δεξιός >>

      Διαγραφή
    2. Ρε χουντικό απόβλητο ο εμφύλιος τελείωσε πάρτο χαμπάρι έχουμε δημοκρατία φασιστακι και έχεις δικαίωμα να γράφεις και εσυ(δυστυχώς) την γνώμη σου.Μιλας για μετακλητούς ακόμα που ο Μητσοτάκης έβαλε πολύ περισσότερους από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ? Μιλάτε εσείς για διορισμούς που διορθώστε χωρίς ΑΣΕΠ όποιον σας ψήφισε χωρίς κανένα κριτήριο? Μιλάτε εσείς ακόμα για ολοκληρωτικά καθεστώτα που ένα πρωί ξυπνήσαμε και μας έλειπε η μισή Κύπρος. Φασίστα η πηγαδα το Μελιγαλά ήταν μικρή.

      Διαγραφή

  24. ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΑ. ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΚΑΜΠΑΖΩ ΕΙΜΑΙ ΠΧ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ
    ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    Μην εκτίθεσαι τόσο πολύ. Αν δεν ξέρεις , μη λές βλακείες.

    Το ζήτημα είναι όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο ενδεχόμενο να δοθεί στους δημάρχους ή περιφερειάρχες αντί των αντίστοιχων δημοτικών ή περιφερειακών συμβουλίων η αρμοδιότητα να παίρνουν αποφάσεις για τα οικονομικά των δήμων ή περιφερειών. Στην κυβέρνηση μάλιστα φοβούνται πρόσφυγες από δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, για λόγους συνταγματικότητας, αφού μία τέτοια ρύθμιση επί της ουσίας ακυρώνει εκ των υστέρων την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΚΌΣΜΟΣ ΨΉΦΙΣΕ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΉ
      ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΎΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ΆΝΩ ΤΟΥ 50 %
      ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ΣΕ Δ.Σ. ΚΑΙ Ν.Π.
      ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΟΥΣ Δέν ΕΔΩΣΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ΑΝΆ ΤΟΥ 50 %
      Έτσι ψήφισε ο κόσμος αυτό αποδεχόμαστε
      καθε άλλη ερμηνεία της λαικης ετυμηγοριας είναι περιττή

      Διαγραφή
  25. Δημοκρατία δυστυχώς σε κόκκινα φασιστικά καθεστώτα δεν επιτρέπεται. Ευτυχώς τους τελείωσαν οι λαοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι φτωχός, αμόρφωτος και δεξιός
      το τρίπτυχο της δυστυχίας σου

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο