Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Συντάξεις χηρείας: Πότε αναμένεται να καταβληθούν αυξημένες

Το θέμα της καταβολής των αυξημένων συντάξεων χηρείας απασχόλησε σήμερα την συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Παυλίνα Καρασιώτου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α..

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι είναι κύρια προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου η πληρωμή των συντάξεων χηρείας, που μειώθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου και που επανήλθαν στα επίπεδα του 2014 έπειτα από την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης τους ενημέρωσε για την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που διευκρινίζει το πώς θα γίνει η αναπροσαρμογή των συντάξεων χηρείας και της διαδικασίας που ακολουθεί ο ΕΦΚΑ για την άμεση πληρωμή τους.
Οι αυξημένες συντάξεις χηρείας αναμένεται να καταβληθούν με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου τέλος Αυγούστου και το αργότερο με τις συντάξεις του Οκτωβρίου τέλος Σεπτεμβρίου. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία καταβολής οι αυξήσεις μετράνε από την σύνταξη Ιουνίου. Αυτό σημαίνει πως όταν καταβληθούν εν τέλει στους δικαιούχους θα πρέπει να καταβληθούν και αναδρομικά οι δικαιούμενες διαφορές τριών ή τεσσάρων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο