Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ποιοί και γιατί εμποδίζουν την πλήρη ενημέρωση σας; -ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα
Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...

    Δήμαρχος κ. Αποστολάκης, Mία τετραετία αδιαφάνειας, ρουσφετιού, ανελέητης κατασπατάλησης του Δημοτικού χρήματος, σχεδόν  μηδενικού αναπτυξιακού  έργου, τα πάντα στην υπηρεσία της επανεκλογής. Παταγώδης αποτυχία.
    Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.  Φερεντίνος  πολιτικά ανύπαρκτος. Παταγώδης αποτυχία.
    -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.
     Δήμαρχε κ. Αποστολάκη διαλέξτε όποιο τοπικό τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό  θέλετε, όποιο δημοσιογράφο ή δημοσιογράφους επιθυμείτε να κάνουμε κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.

Αγαπητοί Αναγνώστες 
   Την  3η -12-2014  με αίτηση μου προς τους αρμοδίους του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης ζητούσα να μου χορηγηθούν τα Χρηματικά Εντάλματα πληρωμής από 1-1-2011 μέχρι 1-9-2014. 
     -Πήρα απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου 818 και ημερομηνία 04/12/2014 που υπογράφει ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ. Αποστολάκης Παντελής. Ανάμεσα στα άλλα έχουμε ως απάντηση:
 "Όσον αφορά το παραπάνω σχετικό αίτημα σας για χρηματικά εντάλματα του Ν.Π.Δ.Δ "Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας" σας επισημαίνουμε ότι μπορείτε να ανατρέχετε στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ στη διεύθυνση: https:// diavgeia. gov.gr/f/kekomekada
     Όπου εκεί υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα πρακτικά του ΔΣ και οι αποφάσεις Προέδρου από την αρχή του Ν.Π.Δ.Δ".

      Βέβαια πριν καταθέσω τη σχετική αίτηση, είχα ανατρέξει στη διαύγεια και Χρηματικά Εντάλματα του Κέντρου Μέριμνας της περιόδου 1-1-2011 μέχρι 1-9-2014 βρήκα πολύ ελάχιστα.  
      Τούτο μπορεί ο κάθε αναγνώστης να το διαπιστώσει αφού επισκεφτεί στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την παραπάνω διεύθυνση...............



    Ποιοι ευθύνονται για τη μη ανάρτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Χρηματικών Ενταλμάτων πληρωμής; -Ποιοι και γιατί δεν ήθελαν να ενημερωθούν οι Δημότες; -Απαντήστε Δημοτικέ Σύμβουλε κ. Κασόλα που υπήρξατε ο πρώτος Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας. -Απαντήστε επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο που υπήρξατε Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών εκείνη τη περιόδου. 
      Εσείς Δήμαρχε κ. Αποστολάκη γιατί δεν αναδείξατε το θέμα ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης; -Mήπως και γιατί δεν θέλατε να ενημερωθούν οι Δημότες; 

    Την  7η  Αυγούστου 2018 υπέβαλλα ηλεκτρονικά στο Κέντρο Μέριμνας την παρακάτω αίτηση. Παρακαλώ τους αναγνώστες να τη διαβάσουν:




      Πήρα την παρακάτω απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου 2209 και ημερομηνία 27/09/2018:


Για να δούμε,  ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ;
ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
    Με την ψήφιση του Ν. 4210/2013 (άρθρο 23) οι αναρτημένες πράξεις ενισχύονται θεσμικά με τους εξής τρόπους: 
      Κάθε πράξη, εκτός από όσες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο Διαύγειας. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης κάθε πράξη υπογράφεται ψηφιακά από το σύστημα Δι@ύγεια και αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ). Ο ΑΔΑ είναι η ταυτότητα κάθε αναρτημένης πράξης, την πιστοποιεί και την ακολουθεί εφεξής.
        Το αναρτημένο έγγραφο, εκτός όσων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπερισχύει έναντι όλων των λοιπών εκδόσεων της πράξης
       Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ της πράξης για την αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους από τους δημόσιους φορείς
        Οι δημόσιες υπηρεσίες διεκπεραιώνουν υποθέσεις χωρίς να διακινούν τα αναρτημένα έγγραφα. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ των πράξεων για την επικοινωνία μεταξύ φορέων.

Για να δούμε τι ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας που αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο που αποτελεί απάντηση στην αίτηση μου.
Άρθρο 5 
Πρόσβαση στα έγγραφα
Παράγραφος 1. Κάθε ενδιαφερόμενες έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτηση του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης , γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.
Υπάρχει κάποιος νοήμων που αμφιβάλλει ότι τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής που ζήτησα δεν εντάσσονται στη  παραπάνω παράγραφο; ΤΟ ΧΕΠ είναι απόφαση και εντολή πληρωμής στο δικαιούχο.  Το έννομο συμφέρον αναφέρεται σε ιδιωτικά έγγραφα που προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 5. Δεν ζήτησα ιδιωτικά έγγραφα όπως  τιμολόγια κλπ.

Στο παράγραφο 6 έχουμε του άρθρου 5.
Η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων κατά τις παραγράφους 1 και 2 ή την αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πολίτη είναι είκοσι ( 20) ημέρες.
Σημείωση. Από την 7-8-2018 μέχρι την 27/09/2018 είναι φανερή η χρονική υπέρβαση. 
Και συνεχίζουμε...
Άρθρο 6 
Προηγούμενη ακρόαση του ενδιαφερομένου.
Οι διοικητικές αρχές, πριν από κάθε ενέργεια ή μέτρο σε βάρος των δικαιωμάτων  ή συμφερόντων συγκεκριμένου προσώπου, οφείλουν να καλούν τον ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις απόψεις του, εγγράφως, ή προφορικώς, ως προς τα σχετικά ζητήματα.

Σημείωση: 
1)-Το δικαίωμα μου για ενημέρωση και για έλεγχο δεν το αποποιούμαι. Φυσικά δεν κλήθηκα να εκφράσω τις απόψεις μου πριν πάρω την απάντηση. 
2)-Ουδεμία διάταξη της ΕΕ ορίζει ότι η δημοσιοποίηση των ΧΕΠ συνιστά πράξη βλαπτικών συμφερόντων. 
3)-Η κάθε δημοτική αρχή διαχειρίζεται χρήματα με σκοπό τη καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας. Η διαχείριση αυτή γίνεται με νόμους. Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν σημαίνει  και ανομία. Η σκοπιμότητα εκτέλεσης ενός έργου είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Οικονομικής Επιτροπής, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου.  Ο έλεγχος νομιμότητας είναι υποχρέωση και δικαίωμα της συντεταγμένης πολιτείας. Κατά συνέπεια το έννομο συμφέρον μου ως ενεργός πολίτης που δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στο Δήμο, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Περισσότερα θα πούμε εκεί που αναγκαστικά θα προσφύγω. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. 
4)-Τα περί τήρησης των νόμων, αναφέρω τούτο μόνο. Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος το σημερινό 120 (το περιβόητο 1-1-4 παλιότερα) ορίζει ότι η τήρηση των νόμων επαφίεται στο Πατριωτισμό των πολιτών. Τα υπόλοιπα θα τα πω εκεί που πρέπει. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Αν όχι, με αφήνει παγερά αδιάφορο. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη 
      θέλετε τους Δημότες να κάθονται στο καναπέ της τηλεόρασης και μην ασχολούνται με τα κοινά. Δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία. Είμαι ενεργός πολίτης και όχι  φοβισμένος υπήκοος. Ο Αντιδημοκρατικός κατήφορος που έχετε πάρει δεν είναι προς το συμφέρον των Δημοτών και της ανάπτυξης της περιοχής.
       Δώστε αμέσως εντολή να μου χορηγηθούν τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής της προηγούμενης Δημοτικής Περιόδου από το Κέντρο Μέριμνας. Θα συμβάλλεται με αυτό τον τρόπο στη καλύτερη ενημέρωση των Δημοτών, αφού δεσμεύομαι για μία ακόμη φορά να επεξεργαστώ τα στοιχεία και να τα συμπεριλάβω στο υπό έκδοση βιβλίο μου. 
        Φοβάστε να μάθουν οι Δημότες τη πλήρη εικόνα των δαπανών. Γιατί τότε θα φανεί η ανελέητη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Να έχετε κατά νου, και αυτό το λέω πρώτη φορά, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ θα υπάρχουν στοιχεία που πήγε και το τελευταίο ευρώ επί των ημερών σας. 


       Και κάτι ακόμη. Τα πρακτικά που ζητούσα και οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσούρας και κ. Κουνέλης δεν μου έδιναν, ακόμη και με εισαγγελική παραγγελία, ΤΕΛΙΚΑ τα πήρα. Έτσι θα πάρω και τα ΧΕΠ. Πάντως ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
       Επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο, πρώην Πρόεδρε του Κέντρου Μέριμνας και Δημοτικέ Σύμβουλε κ. Κασόλα  μπορείτε αν το θελήσετε να πάρετε τα ΧΕΠ και να μου τα δώσετε. Θα συμβάλλετε στην πλήρη ενημέρωση των Δημοτών. Σε διαφορετική περίπτωση κάτι φοβάσθε. Πάντως ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
        Καλώ οποιονδήποτε Δημοτικό Σύμβουλο επιθυμεί να πάρει τα ΧΕΠ από το Κέντρο Μέριμνας για να συμπεριλάβω τα στοιχεία τους στο υπό έκδοση βιβλίο μου. Να είστε σίγουροι η προσφορά σας στην ενημέρωση των δημοτών θα είναι μεγάλη.  

Αγαπητοί Συνδημότες
     Στο Δήμο μας συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό. Αφήστε το καναπέ της αδράνειας και πάρτε μέρος στα κοινά. Κάποιοι που είναι στο προσκήνιο δεκαετίες τώρα έτσι σας θέλουν. Τα προβλήματα μας είτε θα τα λύσουμε εμείς, είτε θα μείνουμε πίσω. Κοιτάξτε Λευκάδα, Πρέβεζα, Άρτα πόσα μπροστά είναι από εμάς.
         Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, ο κοινωνικός έλεγχος, τα τοπικά δημοψηφίσματα, η καθιέρωση του ελεγκτή νομιμότητας κλπ είναι μερικές τομές που ορίζει ο  νέος νόμος. Το δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης των Δήμων  καταργείται επιτέλους. Η τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού περνά σε καινούργια φάση.  Αναγκαστικά οδηγούμαστε σε συνεργασίες. 

Είναι επιτακτική ανάγκη ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. 
Μέρα με τη μέρα  το αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Από την άλλη βδομάδα αρχίζει η δημοσίευση συγκεντρωτικών δαπανών ανά τομέα και Δημοτική ενότητα. Θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι και η κολοβή αρνάδα.......









16 σχόλια:

  1. Οι νυν προστατεύουν τους πρώην και οι πρώην τους νυν. Θα βγουν όλα στον αέρα είτε το θέλουν είτε όχι. Η υπομονή και το πείσμα του Κώστα είναι άξια συγχαρητηρίων. Δουλεύει με στόχους και σταδιακά. Δεν γράφει τίποτε τυχαία. Κάποιοι νόμιζαν ότι κάνει πολιτική σε πρόσωπα. Καταλάβατε επιτέλους ότι κάνει κριτική σε πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μη ανάρτηση των ενταλμάτων πληρωμής στη διαύγεια είναι παράνομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τέλος να δούμε Ποιός από τούς δύο αποστολακηδες θα πάει στο εισαγγελέα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΣΟΛΑΣ να βγει να απαντήσει αλιος να κάτσει στην Κύπρο και να μην ξανά μιλήσεις για εκλογές,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τον φοβάσε Δήμαρχε; Bγείτε στη Τηλεόραση να μιλήσετε. Διαφορετικά τον φοβάσε το Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΑ ΠΗΓΑΤΕ;;;;ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;;;ΣΤΟΝ ΣΔΟΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΕΝΩΡΚΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ Ο,ΤΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O δάσκαλος έχει δίκιο. Επισκέφθηκα αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση και διαπίστωσα ότι ΧΕΠ αναρτημένα υπάρχουν πάρα πολύ λίγα. Κατά συνέπεια ο Κασόλας κλπ και ο Παντελής με τις παραπλανητικές του απαντήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες. Η διαύγεια για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε να αναρτώνται τα ΧΕΠ και όχι μόνο. Η μη ανάρτηση και η φανερή συγκάλυψη δεν είναι καθόλου τυχαίες. Το λόγο έχει ο εισαγγελεύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που ζείτε και γράφετε σε απάντηση ότι υπάρχει κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης που λέει να μην αναρτώνται τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής και να μην τα δίνεται σε δημότη που τα ζητάει με αίτηση; Κάτι τρέχει που δεν θέλετε να μάθουν οι Δημότες. Από που το αντλήσατε αυτό το δικαίωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Βέμη Αθηνά σας είπα φύγετε από το Κέντρο Μέριμνας. Δεν ξέρετε τι έχει γίνει. Εσείς ευθύνεστε για τις υπογραφές σας στις αποφάσεις. Με αυτές τις αποφάσεις γίνεται φύλλο και φτερό το δημόσιο χρήμα. Παραιτηθείτε αύριο το πρωί. Θα έρθει η ώρα που θα μου πείτε πόσο δίκιο έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O τραμπούκος από τη Κατούνα τι λέει για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κυρια αθηνα καρελου αγαπητέ ειναι η πιο ντόμπρα η πιο τίμια η πιο αξιοπρεπείς δεν έχει καταχραστέιουτε ενα ευρω.τρεχει και προσπαθεί αλλα με τοσα λαμόγια που έχει διπλα της απορώ και εγώ πως κάθετε ακομα. Ο φραδελο κ η αθηνα θα πληρώσουν την νυφη του παντελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ως Αντιπρόεδρος του Κέντρου η κ Καρέλου Αθηνά αν δεν ρωτήθηκε μπορεί να πάρει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής και να τα δώσει στο δάσκαλο να τα βάλει στο βιβλίο του. Αν δεν το κάνει τότε έχει σοβαρότατες ευθύνες. Αν ρωτήθηκε και αρνήθηκε να δοθούν τα εντάλματα τότε οι ευθύνες της είναι αυτονόητες. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να απαντήσουν τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας πρώην και νυν γιατί δεν έχουν αναρτηθεί τα ΧΕΠ στη διαύγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο νόμος για ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ψηφίστηκε από το το 2013 και μετά. Άρα ο Δάσκαλος μάλλλον για άλλη μια φορά κάνει λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Αναγνώστη 7:37 πμ ,

    Ο νόμος για τη διαύγεια ψηφίστηκε το 2010.
    Έχουμε λοιπόν

    ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3861
    της 8/13.7.2010 (ΦΕΚ Α ́ 112)
    Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων
    των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο
    "Πρόγραμμα Διαύγεια" και άλλες διατάξεις.

    Άρθρο 2 .

    Πεδίο εφαρμογής

    «6α) οι πράξεις της ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, της απόφασης έγκρισης δαπάνης και

    της οριστικοποίησης της πληρωμής

    που περιέχει το ακριβές ποσό που θα πληρωθεί για κάθε επιμέρους δαπάνη των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου.»

    Κατόπιν τούτου Δεν έχω κάνει λάθος.

    Πάντως τη γνώμη μας έστω και ανώνυμα δεν τη λέτε. Σας ερωτώ.

    Οι δημότες πρέπει ή δεν πρέπει να γνωρίζουν τα χρήματα και που ξοδεύονται από την εκάστοτε δημοτική αρχή;
    Συμφωνείτε ναι ή όχι ότι έπρεπε να μου δώσουν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής;

    Tα υπόλοιπα θα τα βρουν οι αρμόδιοι.

    Από την άλλη βδομάδα έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων. Αν είστε καλοπροαίρετος θα καταλάβετε πολλά. Αν όχι τότε ζήστε στην άγνοια σας.

    Πάντως για να μάθετε την αλήθεια να διαβάζετε τα άρθρα μου και να έρθετε μόλις κυκλοφορήσει το βιβλίο μου να σας το δωρίσω.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για άλλη μια φορά κανείς λάθος Κώστα. Η υποχρεωτική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ χρηματικών ενταλμάτων ήταν από τον Νοέμβριο του 2013 βάση τυο ακόλουθου νόμου που μπορεί να θεσπίστηκε από το 2010 αλλά έγινε υποχρεωτική από το 2013 .
    Δες στο τέλος στην παράγραφο 6 και σταματά να παραμυθιάζεις τον κόσμο γιστι σε καταλάβαμε . Παρακαλώ να δημοσιευθει .
    Ο κάθε Δήμος χαλάει εκκατομύρια και είναι φυσιολογικό το αφύσικο είναι αυτό που λες εσυ .Αλλα δεν περιμένω να το καταλάβεις .

    Η μέσα σε «» φράση προστέθηκε με την παρ. 1 άρθρου 23 Νομ. 4210/21-21 Νοεμ. 2013 (ΦΕΚ Α ́ 254).
    2. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα νοούνται: α) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους και β) οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3429/2005.
    3. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως φορείς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού νοούνται τα αιρετά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α..
    4. Στο διαδίκτυο αναρτώνται:
    1) νόμοι που εκδίδονται και δημοσιεύονται κατά το Σύνταγμα,
    2) πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος,
    3) τα προεδρικά διατάγματα κανονιστικού χαρακτήρα,
    4) λοιπές πράξεις κανονιστικού χαρακτήρα με εξαίρεση τις κανονιστικές πράξεις
    που αφορούν την οργάνωση, διάρθρωση, σύνθεση, διάταξη, εφοδιασμό και εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλη πράξη, η δημοσιοποίηση της οποίας προκαλεί βλάβη στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας,
    5) ερμηνευτικές εγκύκλιοι και εγκύκλιοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας,
    «6) οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου».

    Η περίπτ. 6 αντικαταστάθηκε ως άνω από την παρ. 2 άρθρ. 23 Νομ. 4210/21-21 Νοεμ. 2013 (ΦΕΚ Α ́ 254).

    «6α) οι πράξεις της ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, της απόφασης έγκρισης δαπάνης και της οριστικοποίησης της πληρωμής που περιέχει το ακριβές ποσό που θα πληρωθεί για κάθε επιμέρους δαπάνη των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο