Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΣΤΟ "GENERATION EUROPE"

Η ΒΟΝΙΤΣΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέων «Generation Europe» 

           Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στη Βόνιτσα, 8 νέοι από το Λύκειο Βόνιτσας  συναντήθηκαν με εκπροσώπους του οργανισμού EUphoria, στα πλαίσια του προγράμματος Generation Europe το οποίο θα διαρκέσει 2,5 χρόνια μέχρι το τέλος του 2020
       Το πρόγραμμα Generation Europe χρηματοδοτείται κυρίως από το γερμανικό υπουργείο νεολαίας και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, με στόχο την ανάπτυξη της δημοκρατίας και του κινήματος ενεργών πολιτών στις τοπικές κοινωνίες. Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να αλλάξουν και να βελτιώσουν την πόλη τους σαν ενεργοί πολίτες..........



      Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Βόνιτσας και αποτέλεσε προπαρασκευαστική συνάντηση για τους εφήβους για την πρώτη ανταλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα 10 - 21 Δεκεμβρίου 2018, όπου θα συμμετέχουν και νέοι από τη Γερμανία και την Πορτογαλία. 
      Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με το πρόγραμμα και τις δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν τόσο στην Καλαμάτα όσο και για τα επόμενα 2 χρόνια. Συζήτησαν για τα στερεότυπα που υπάρχουν και θα προσπαθήσουν να τα καταρρίψουν, μαζί με τους νέους από τις άλλες χώρες στην συνάντηση της Καλαμάτας. Επίσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρώπη μέσα από βιωματικές μεθόδους μη-τυπικής μάθησης. 
        Η Κέλλυ Μανούδη και η Μαριλένα Μαραγκού από την Euphoria έδωσαν ραντεβού με την Αμαλία, το Γιώργο, τη Δέσποινα, την Κωνσταντίνα, το Νίκο, τον Παναγιώτη, το Παντελή και τη Φαίη στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου,  όπου με τους άλλους  εφήβους από την Πορτογαλία και τη Γερμανία θα ταξιδέψουν για την Καλαμάτα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο