Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Μπαίνει χρέωση 1 ευρώ για τους έντυπους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Δωρεάν μόνο το e-bill

Κίνητρο στους πελάτες της προκειμένου να ενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική αποστολή των λογαριασμών τους και να καταργήσουν τον «ταχυδρόμο» και τους έντυπους λογαριασμούς σχεδιάζει να δώσει η ΔΕΗ.


Η πρόταση για την επιβάρυνση με 1 ευρώ, των έντυπων λογαριασμών έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτροδότησης.
Με δεδομένο ότι εκδίδονται περίπου 7 εκατ. λογαριασμοί ανά δίμηνο εκτιμάται πως η εταιρεία εξασφαλίσει περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως από την χρέωση της έκδοσης λογαριασμών. Βάσει της εισήγησης, η χρέωση του 1 ευρώ δε θα επιβαρύνει όσους καταναλωτές επιλέξουν την ψηφιακή επιλογή ebill. Για τους υπόλοιπους το κόστος αποστολής του έντυπου λογαριασμού θα φτάνει τα έξι ευρώ ετησίως, ποσό που θα κατευθυνθεί για να καλυφθεί το κόστος έκδοσης και αποστολής του έντυπου λογαριασμού, το οποίο σήμερα βαρύνει την επιχείρηση με ένα ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.
Το μέτρο της χρέωσης του ενός ευρώ, ήτοι 6 ευρώ ανά πελάτη ετησίως αφού οι λογαριασμοί είναι διμηνιαίοι, είναι από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο Στρατηγικό κι Επιχειρησιακό Σχέδιο της επιχείρησης, το οποίο έχει εκπονήσει η McKinsey & Company.
Η ΔΕΗ θέλει να στρέψει τους καταναλωτές στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας e -bill. Η αποστολή των λογαριασμών θα γίνεται μέσω email ενώ ανάλογη ενημέρωση θα υπάρχει μέσω sms.
Ο πελάτης θα μπορεί να εξοφλεί το λογαριασμό είτε ηλεκτρονικά με επιβάρυνση 50 λεπτά, είτε θα μπορεί να εκτυπώνει το έντυπο του λογαριασμού και να εξοφλεί στα συμβεβλημένα σημεία εξυπηρέτησης.
Αν και η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί άμεσα, εντούτοις δεν υπάρχει πληροφορία για τα τι θα γίνει με τις κατηγορίες εκείνες των καταναλωτών π.χ. ηλικιωμένοι, κάτοικοι σε απομακρυσμένα χωριά, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.
Το μέτρο είχε προταθεί από το σύμβουλο της ΔΕΗ McKinsey ως μια από τις αλλαγές που θα εξορθολογίζουν τις χρεώσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΔΕΗ καταβάλει προς τα ΕΛΤΑ ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για τις υπηρεσίες περισυλλογής, διαλογής, διακίνησης και διανομής των λογαριασμών, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος για τους φακέλους και το χαρτί των εντύπων. Συγκεκριμένα η σύμβαση με τα ΕΛΤΑ ξεπερνά σε κόστος τα 21 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος για την προμήθεια των θυριδωτών φακέλων υπολογίζεται στο 1,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η εκτύπωση των λογαριασμών γίνεται από τη ΔΕΗ.
 https://www.dikaiologitika.gr/

2 σχόλια:

  1. Τέτοια χαζομάρα επέβαλε και ο ΟΤΕ και έχει να μου στείλει email πάνω από χρόνο ,το ποσό του λογαριασμού το βλέπω στην εφαρμογή του ΟΤΕ στο κινητό και όταν ζητάω να δω αναλυτικά τις χρεώσεις, μου ζητάει να του δώσω άδεια για να έχει πρόσβαση στα αρχεία μου ,τις φωτογραφίες μου ,τις κλήσεις μου και τα μηνύματα του κινητού ,τα προσωπικά μας δεδομένα βορά στον καθένα δηλαδή ,ρε δεν πάτε να κουρευτείτε λέω εγώ ; Αντί να κάνετε την ζωή μας πιο εύκολη και ασφαλή ζητάτε να ξέρετε τα πάντα για εμάς και και να σας πληρώνουμε κιόλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μάνα , 85 και βάλε, μ΄άρχισε γλήγορα μαθήματα ιντερνιετ . Να δεις που στου τέλους θα τηνε τσακώσου να παιζ φρουτάκια. Πάει η σύνταξ θα γινει αχλάδια . Λες να μάθ να μπαίνει κι σι πουρνό; Πάει τη χάσαμε τη μάνα ατριώτ και μαζί και τη σύνταξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο