Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΚΡΗΤΗ: Επίθεση αναρχικών στο ξενοδοχείο που πέθανε η 20χρονη Αλέκα από την Μακρυνεία (video)


 Η 20χρονη Αλέκα από την Μακρυνεία Αγρινίου άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στα Χανιά. Ο θάνατός της δεν προήλθε από ανακοπή…

       Συνθήματα και μπογιές στο ξενοδοχείο στον Σταυρό Χανίων, όπου βρέθηκε αναίσθητη στο ασανσέρ η 20χρονη Αλέκα από την Μακρυνεία Αγρινίου, πέταξαν αναρχικοί, καταγγέλλοντας παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.
    Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο indymedia, υποστηρίζουν πως ο θάνατος της κοπέλας, οφείλεται σε πνιγμό από καρότσι μεταφοράς τροφίμων μέσα σε αναβατόριο που χρησιμοποιούταν ως ανελκυστήρας......



ΒΙΝΤΕΟ...

Η ανακοίνωση των αναρχικών:
  “Στις 20 Σεπτέμβρη χάνει τη ζωή της εν ώρα εργασίας στο ξενοδοχείο, η 20χρονη Αλέκα η οποία ασκούσε εκεί την πρακτική της. Η εργαζόμενη εγκλωβίστηκε σε έναν ανελκυστήρα – αναβατόριο μαζί με ένα καρότσι μεταφοράς τροφίμων το οποίο προκάλεσε τον πνιγμό της. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ η κοπέλα κατέληξε.
   Καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας για την χρήση αυτής της καρμανιόλας (σήμανση κλπ), παρόλο που το ξενοδοχείο είχε μεριμνήσει να δώσει γραπτές οδηγίες για να είναι χαμογελαστοί οι εργαζόμενοι μπροστά στους τουρίστες.
      Ο φόρτος εργασίας και η πίεση για να «βγει η δουλειά» εμμέσως πλην σαφώς, ουσιαστικά ανάγκαζε το προσωπικό να χρησιμοποιέι το αναβατόριο για να κερδίσει χρόνο.
      Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τον απεγκλωβισμό της κοπέλας, είχαν κολληθεί προειδοποιητικά χαρτιά για την χρήση του αναβατορίου μόνο για τρόφιμα. Η διοίκηση του ξενοδοχείου μαζί με τα ντόπια ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός επιχειρώντας να μην φανεί σαν εργατικό ατύχημα και η είδηση να μην πάρει διαστάσεις.

Η ανακοίνωση του ξενοδοχείου:
«Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.
   Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.
   Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς κατέληξε.
   Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.
   Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις.
    Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.
  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της».

zarpanews.gr
https://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο