Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Σήμερα τα χρήματα της βασικής ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες


Μπαίνουν το απόγευμα 682.648.311,48 ευρώ σε 536.247 δικαιούχους.


Σήμερα το απόγευμα θα μπουν τα χρήματα του 70% της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών όπως τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, υπογραμμίζοντας πως «η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου».....


«Σήμερα το απόγευμα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Αραχωβίτης και συμπλήρωσε πως «συνολικά 682.648.311,48 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 70% της βασικής ενίσχυσης, καταβάλλονται ως προκαταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων σε 536.247 δικαιούχους και θα είναι διαθέσιμα σήμερα το βράδυ και μέχρι τη Δευτέρα, ανάλογα με την τράπεζα».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος υπουργός, οι έλεγχοι από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ «βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ μικρό ποσοστό μη πληρωμής δικαιούχων και αυτό δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 2%, καθώς μέχρι στιγμής ο Οργανισμός έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών στο 98% των δικαιούχων» και επισημαίνει πως «σε αυτούς, δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι δικαιούνται ποσά κάτω των 250 ευρώ, οι οποίοι μπορούν να προβούν στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να εξοφληθούν κατά την εκκαθάριση».

Στο μεταξύ, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το σύνολο της «πράσινης ενίσχυσης» και της ενίσχυσης για τους νέους αγρότες.

«Έως το τέλος του έτους θα έχει πιστωθεί και η εξισωτική αποζημίωση του 2018 για όλους τους δικαιούχους» υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης και προσέθεσε: «Πραγματοποιώντας για τρίτη χρονιά με συνέπεια τις αγροτικές πληρωμές, πάντα σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταφέρνουμε να ενισχύσουμε τη ρευστότητα στους κατοίκους, κυρίως, της υπαίθρου, ακριβώς την περίοδο που χρειάζεται. Είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου και η επίτευξη του στόχου αυτού μας δίνει την ευχέρεια να αναπτύξουμε και τις υπόλοιπες πολιτικές που ετοιμάζουμε για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο».
neapaseges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο